Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20.dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20. dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji – obědy do škol
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Setkání regionálních výrobců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast podpory 1.1, 1.2, listopadu 2011

3 výtisky s platností originálu Přílohy musí být: – 1x originál + 2x ověřené kopie nebo – 3x originál nebo – 3x ověřená kopie Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Smlouva + přílohy

Kopie schválené žádosti o finanční podporu z OPVK Prohlášení o změnách projektu včetně upraveného rozpočtu Přehled Monitorovacích indikátorů Smlouva/ Smlouvy o partnerství Kopie smlouvy o zřízení účtu + finanční identifikace Čestná prohlášení Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Přílohy smlouvy

Příloha č. 1: Kopie schválené žádosti o finanční podporu z OP VK Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Nedokládat, zajistí KÚ

Příloha č. 2: Prohlášení o změnách v projektu včetně upraveného rozpočtu I. Změny v identifikaci projektu –Pouze změny, neměnné proškrtnout nebo nezměněno II. Popis změn pro realizaci projektu –Na základě rozhodnutí VK III. Popis změn rozpočtu –Musí souhlasit s upraveným rozpočtem podle výběrové komise !!! Rozpočet projektu – dle finančních informací Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Doplnit hodnoty podle žádosti resp. na základě rozhodnutí VK –vyplňují se tzv. hlavní celkové indikátory –dílčí indikátory budou sledovány během realizace projektu –nedodržení hlavních indikátorů v příloze podléhá sankcím dle Smlouvy Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Příloha č. 3: Monitorovací indikátory výsledků a výstupů

Příloha č. 4: Smlouva o partnerství Musí být uzavřena do podpisu smlouvy o realizaci GP a) Smlouva s partnerem bez finanční spoluúčasti b) Smlouva s partnerem s finanční spoluúčastí Mohou být uzavřeny jako dvoustranné nebo vícestranné Musí být v originále nebo v ověřené kopii Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Přílohy k partnerské smlouvě Rozpočet partnera Podíl partnera na MI a eventuelní sankce za neplnění Kopie smlouvy o zřízení bankovního účtu (je-li relevantní) V případě PO – souhlas zřizovatele s uzavřením partnerské smlouvy (smlouva o partnerství může být uzavřena až po vydání souhlasu zřizovatele, souhlas bude nedílnou součástí smlouvy) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

partner projektu = příspěvková organizace kraje, města, obce  novela školského zákona - §32a Spolupráce škol a školských zařízení  odst. 5: Smlouva o partnerství musí mít písemnou podobu, jinak je neplatná. Je-li smluvní strana právnická osoba zřizovaná státem, krajem, obcí nebo svazkem obcí, je podmínkou platnosti smlouvy doložka osvědčující souhlas zřizovatele s tím, aby právnická osoba smlouvu o partnerství uzavřela. PO kraje – žádost na svodný odbor se všemi relevantními informacemi o projektu – schvaluje rada kraje PO obcí – individuálně dle požadavků zřizovatele Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Smlouva o partnerství

Smlouva o zřízení účtu pro projekt –je-li možné - v názvu účtu specifikovat projekt –č.účtu musí být vyplněno ve smlouvě o realizaci GP Formulář finanční identifikace –vyplnit a nechat v bance podepsat!!! Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Příloha č. 5: Kopie smlouvy o zřízení účtu včetně finanční identifikace

Příspěvkové organizace –doloží Čestné prohlášení o bezdlužnosti a nečerpání dotace na stejné aktivity = 1 formulář. Podnikatelské subjekty a NNO –doloží potvrzení OSSZ, zdrav. pojišťoven a FÚ ne starší než 3 měsíce. Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Příloha č. 6: Čestné prohlášení/Potvrzení o bezdlužnosti

samostatně pouze podnikatelské subjekty a NNO Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Příloha č. 7: Čestné prohlášení o nečerpání dotace na realizaci aktivit projektu z jiných zdrojů

Přílohy k dispozici na stránkách ZS: → → Pro příjemce → Formuláře příloh ke smlouvě → prioritní osa 1 II. GG !!! VŠECHNY přílohy 3x s platností originálu!  Příručka pro příjemce fin. podpory z OP VK – verze 5 !!! Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

V přílohách vždy vyplnit: registrační číslo projektu název projektu název příjemce název vyhlašovatele (ZS) – Ústecký kraj !!! název globálního grantu (GG) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Názvy GG:  pro OP 1.1: Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II  pro OP 1.2: Rovné příležitostí dětí a žáků v Ústeckém kraji II  pro OP 1.3: Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Termín doručení: DO v LISTINNÉ podobě kompletace smlouvy včetně příloh podpis příjemce  podpis hejtmanky  realizace GP od elektronicky ke kontrole na: projektové manažery do rozpočet zasílat na sl. Bc. Friedlové Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Projektoví manažeři: Pro OP 1.1 Mgr. Martina Pražáková - tel: Ing. Miroslav Vít - tel: Pro OP 1.2 Mgr. Jana Lavičková – tel: Pro OP 1.3 Mgr. Hana Hejlová – tel: Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Semináře pro příjemce – Veřejné zakázky – Seminář pro příjemce – věcná část – Seminář pro příjemce – finanční část Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

DĚKUJI ZA POZORNOST Na dobrou spolupráci se těší pracovníci oddělení grantů EU pro vzdělávání. Kontakty na Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky