1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Advertisements

Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
Od Setkání 2012 po Setkání 2013 SETKÁNÍ GEODETŮ 6. až
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
INSPIRE 1. monitorovací zpráva za Českou republiku Konference Enviro-i-forum, Zvolen, JITKA FAUGNEROVÁ 1. monitorovací zpráva za Českou republiku.
Základní registry veřejné správy
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Interní seminář VÚV TGM, v.v.i Pracovní skupina GD – Správa dat (MKOOpZ) Charakteristika a přehled činností
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Vymezení základních geoprostorových dat na úrovni pozemkového datového modelu Doc. Ing. Václav Čada, CSc. Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta aplikovaných.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Smart Administration v oblasti památkové péče
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
Základní registry ISVS je třeba rozšířit o základní datové báze geodat Václav Čada, Západočeská univerzita, Přírodovědecká fakulta ,
Úvodní studie GIS krajů ČR GIS-K AKČR ISSS 2003 Hradec Králové
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
RÚIAN základní informace
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Možnosti využití MIDAS pro RGI a ZRUIN MIDAS Možnosti využití MIDAS pro RGI a ZRUIN Dr. Ing. Bronislava Horáková, CAGI, OK2
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
VÝVOJ A ZAVÁDĚNÍ SYSTÉMU HROMADNÉHO OCEŇOVÁNÍ V LITVĚ Arvydas Bagdonavičius.
1 Národní geoinformační infrastruktura ČR - Program rozvoje v letech , další postup Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
NEMOFORUM 2004 CZ-INSPIRE RNDr. Josef Hojdar, RNDr. Petr Kubíček, Doc. Milan Konečný,
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro veřejnou správu - data resortu zeměměřictví a katastru Plzeň Petr Dvořáček.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Seminář k problematice katastru nemovitostí, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2001 Seminář k problematice katastru nemovitostí Ing. Václav Čada, CSc. vedoucí.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
ZÁKON O REGISTRU GEOGRAFICKÝCH INFORMACÍ & NOVÁ KONCEPCE ÚPP VE STAVEBNÍM ZÁKONU odpovídající smyslu VZSZ ÚP, schváleného Usnesení vlády ze dne 20. června.
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Ing. Stanislava Správková
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Transkript prezentace:

1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

2  Program rozvoje NGII v letech Sdružení NEMOFORUM k plnění úkolů SIP a Koncepce budování ISVS Schválení Plénem NEMOFORA Projednání a podpora Rady vlády pro SIP podklad pro aktualizaci AP SIP 10 hlavních okruhů 6 Základní datové fondy (datové báze) geodat Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

3  Priority Programu NGII - pracovní skupina Nemofora č. 1 Opatření 6.1: Vymezit základní datové fondy geodat a zpracovat analýzu jejich současného stavu. Gesce: ČÚZK, Nemoforum, ÚVIS. Úvodní přípravná debata v prosinci 2001 Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

4  Priority Programu NGII - pracovní skupina Nemofora č. 1 Opatření 6.1: Vymezit základní datové fondy geodat a zpracovat analýzu jejich současného stavu. Gesce: ČÚZK, Nemoforum, ÚVIS. Potřeba ustavení pracovní skupiny k zadání Vymezení - přípravná schůzka v prosinci 2001 Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

5 Současný stav datových fondů geodat Základní báze geografických dat ZABAGED Ortofotografické zobrazení území ČR Digitální katastrální mapa Územně identifikační registry různé provenience Nové iniciativy a připravované záměry ZRUIN RGI Diskuse ke koncepci KN/ISKN - Nemoforum, seminář Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

6  Václav Čada: Koncepce v oblasti základních registrů geodat Článek - příspěvek pro konferenci GIS Ostrava 2002, po ve sborníku na po dohodě cestou Nemofora východiskem dostupné dokumenty 2001 Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

7  Abstrakt Tvorba a provoz informačních systémů veřejné správy jsou závislé na dobře provedené analýze potřebných základních registrů a jejich naplnění daty. Tyto registry musejí být kvalitně ošetřeny nejen po stránce legislativní, ale též organizačně zajištěny a naplněny spolehlivými, kvalitními a kontinuálně aktualizovanými daty, která nemají být přebírána z nekonzistentních zdrojů. V příspěvku je analyzována problematika Základního registru územní identifikace a nemovitostí (ZRUIN), uvažovaného Registru geografických informací (RGI) a zdrojových dat pocházejících z Informačního systému katastru nemovitostí (ISKN). Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

8  Analýza a diskuse zejména k oblastem územní „skladebnost“ některých prvků ZRUIN jako jednotný lokalizační podklad - souvislosti s ISKN - možná konfliktnost s RGI - spornost vzájemného „doplňování“ ZRUIN a RGI Vazby ZRUIN a státních mapových děl Seminář „NEMOFORUM“. Praha,

9 Souřadnicová data ZRUIN analýza a návrh pojetí a datového obsahu návrh datových zdrojů - ISKN - nutnost splnění některých podmínek Závěry dopad legislativy ZRUIN do legislativy - stavební zákon, katastrální zákon využít racionálního posíleného postavení ČÚZK nutnost diskuse implikací ZRUIN pro ZABAGED resp. RGI nutnost koordinovaného řešení v duchu Programu rozvoje NGII Seminář „NEMOFORUM“. Praha,