Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nástroje územního plánování
Advertisements

ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Veřejná správa – úvod.
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
Organizace sociální správy
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Veřejnosprávníci z 1.D poprvé na úřadě v Doksech.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Státní správa Petr Machala.
Studium pro školní metodiky prevence
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Vztah Komise pro informatiku AKČR a obce Ing. Rostislav Babarík
Ochrana půdy a lesa.
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Koordinační porada k Hodnotící zprávě Ing. Tomáš Pösl.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Odborná příprava starostů obcí Královéhradeckého kraje.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_04.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
MĚSTO VALAŠSKÉ KLOBOUKY
„Územní plánování – seminář pro starosty“
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Informační zdroje české veřejné správy
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
člen Asociace občanských poraden
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
V. Setkání se starosty obcí
Setkání starostů obcí správního obvodu ORP Brandýs nad Labem-Stará Boleslav PROGRAM dne 31. ledna 2018.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje

2 Proč? Obsah spolupráce Otevření diskuse Získání zpětné vazby Společné hledání cesty ke zlepšení Kvalitnější výkon státní správy Spokojený občan

3 Principy spolupráce Komunikace Vzájemný respekt Důvěra a spolupráce Partnerství Předcházení konfliktům Konzistentní výstupy vůči veřejnosti

4 Obsah pomoci Informace Stanoviska Výklady a komentáře Vzorové postupy Konzultace záměrů, nařízení… Podklady pro další využití Zpětná vazba z kontrolní a dozorové činnosti

5 Forma Porady Semináře Školení Konzultační dny Dálkový přístup k informacím Osobní, elektronický a telefonický kontakt Tisková periodika Hromadná pošta

6 Témata I. Krizové řízení Informatika Matriky Přestupky Živnosti Účetnictví a daně

7 Témata II. Zdravotnictví Protidrogová oblast Sociální a právní ochrana dětí Národnostní menšiny Sociální dávky Sociální služby Školství, volnočasové aktivity dětí

8 Témata III. Územní plánování Stavební řád Životní prostředí Zemědělství Doprava Kultura

9 Podmínky spolupráce 215… počet úředníků Krajského úřadu pro přenesenou působnost 4 x 215… počet úředníků okresních úřadů Metodická činnost svěřena pouze krajským úřadům Úhrada přenesené působnosti pouze příspěvkem

10 Vážené starostky a starostové, na Vaše náměty pro další spolupráci se těší a hodně úspěchů ve Vaší nelehké práci Vám přeje