DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Advertisements

Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Prevence dětských dopravních úrazů
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
Motocyklisté. Řidiči ostatních motorových vozidel by si měli uvědomit že:  motocyklisté jezdí velmi často vyšší než dovolenou rychlostí.  často předjíždějí.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Bezpečnost seniorů v dopravě. Za seniory osoby považujeme osoby, jejichž věk je vyšší než 65 let Po šedesátce právě vlivem věku lze zaznamenat změny organizmu,
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
Jak z mého pohledu snížit podíl dopravních nehod motocyklistů Autor: Julie Dlouhá ZŠ a MŠ Hrabišín, 8. třída.
121.1 Dopravní výchova - chodec
124.1 Dopravní výchova – dopravní prostředky, jedeme autem
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Vypracovaly: Jitka Adámková Alena Cekotová Tereza Češková.
OSOBNÍ BEZPEČÍ Chráníme své bezpečí, Úrazy, Doprava
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
NEŽ USEDNEME NA KOLO Jízdní kolo musí být vybaveno: dvěma na sobě nezávislými účinnými brzdami se stupňovatelným ovládáním brzdového účinku.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_17_ 17_cyklista.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková ! ? ! ? Klikni na obrázek!
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Název školy:ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor:Bc. Jana Weisová Název:Bezpečnost v dopravě Vytvořeno: Odpilotováno:
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NeRiskuj.
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Prázdniny bezpečnější
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, 1045 Kollárova
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Tato prezentace byla vytvořena
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
Bezpečnost o prázdninách
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
PRVOUKA LETNÍ SPORTY, BEZPEČNOST
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Věcné učení Doprava, dopravní prostředky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, 1045 Kollárova
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY

ANOTACE POPSAT SPRÁVNÉ VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA, VYJMENOVAT POVINNOU A DOPORUČENOU VÝBAVU KOLA, SEZNÁMIT ŽÁKY SE SPRÁVNÝM POUŽÍVÁNÍM CYKLISTICKÉ PŘILBY, POPSAT DALŠÍ VHODNÉ DOPLŇKY CYKLISTY

BEZPEČNÁ JÍZDA  PŘI JÍZDĚ NA KOLE JE TŘEBA VŽDY DBÁT BEZPEČNOSTI !  JAK MŮŽEME PŘISPĚT K TÉTO BEZPEČNOSTI? 1.Správnou výbavou kola 2.Správnou výbavou cyklisty 3.Znalostí správného chování při jízdě na kole 4.Znalostí bezpečnosti silničního provozu

SPRÁVNÁ VÝBAVA KOLA  KTERÉ PRVKY VE VÝBAVĚ KOLA JSOU POVINNÉ?  Přední brzda, zadní brzda, přední odrazka bílá, zadní odrazka červená, oranžové odrazky na pedálech, oranžové odrazky v paprscích kol SPRÁVNĚ PŘIŘAĎ K JEDNOTLIVÝM ČÁSTEM KOLA

SPRÁVNÁ VÝBAVA KOLA  KTERÉ PRVKY VE VÝBAVĚ KOLA JSOU DOPORUČENÉ?  Přední bílé světlo, zadní světlo červené, zvonek, blatníky, kryt řetězu  SPRÁVNĚ PŘIŘAĎ K JEDNOTLIVÝM ČÁSTEM KOLA

SPRÁVNÁ VÝBAVA CYKLISTY  CO PATŘÍ K POVINNÉ VÝBAVĚ CYKLISTY?  ČERVENĚ PODTRHNI, JAKÁ BY SPRÁVNĚ PŘILBA MĚLA BÝT:  Malá, velká, akorát, moje cizí, zapnutá, rozepnutá, nová, půjčená, tatínka, prasklá, zapnutá, rozepnutá, lepená  DO 18 LET POVINNÁ

SPRÁVNÁ VÝBAVA CYKLISTY  PODLE OBRÁZKŮ SE POKUS POPSAT, KTERÉ DALŠÍ DOPLŇKY MŮŽOU ZPŘÍJEMNIT JÍZDU NA KOLE A PROČ JE DOBRÉ JE MÍT S SEBOU

ZOPAKUJ SI  SPRÁVNĚ DOPLŇ CHYBĚJÍCÍ SLOVA DO VĚT:  Bezpečnost jízdy na kole zvyšuje správné vybavení k……. i c…………. Přední svítilna na kole má barvu b…….., zadní č…………. K povinné výbavě kola patří ………………… Přilbu musí mít každý cyklista do …………. let.  POKUS SE ODPOVĚDĚT NA OTÁZKY: 1.Které další doplňky můžou zpříjemnit cyklistovi jízdu? 2.Jaké můžeš použít reflexní prvky a kam je umístíš? 3.Jaká musí být přilba a jak jí správně použiješ? 4.Proč je dobré mít při jízdě pevnou obuv?

CITACE  PEADDR. LENKA FRAJEROVÁ. Dopravní výchova - cyklista. první. Praha: BESIP,  PEADDR. LENKA FRAJEROVÁ. Příručka dopravní výchovy pro pedagogy ZŠ. první. Praha: BESIP, 