Ú hel pohledu OTEVŘENÉ BRÁNY POUTNÍ STEZKY VÝCHODNÍ MORAVY EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE Tři projekty zaměřené na poutnictví, tři pohledy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Setkání informačních center Zlínského kraje Napajedla
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
HARMONOGRAM DALŠÍCH KROKŮ A ŘÍZENÍ EKS CM 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Mgr. Milan Filip vedoucí Odboru strategického rozvoje.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
OBLAST 4: SOUČASNÉ KULTURNÍ A UMĚLECKÉ PRAXE
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Ing. Ladislav Kryštof Radní Zlínského kraje.
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
Prezentace turistické oblasti
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Seminář: Přínos NNO pro cestovní ruch ve Zlínském kraji Vila T. Bati, Zlín, Gahurova listopadu 2011 Představení projektů Zlínského kraje v oblasti.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Projekt Destinační management MSK - možnosti spolupráce.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Přehled činnosti za rok 2012 Kunovice,
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
Zlínský kraj a podpora cestovního ruchu Ing. Ladislav Kryštof člen Rady ZK pro oblast kultury a cestovního ruchu Vsetín
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Projekt Otevřené brány zpřístupnění významných sakrálních památek ve Zlínském kraji.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Sakrální památky Olomouce
turistická oblast v srdci Čech
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výsledky projednávání
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Kulatý stůl, Velehrad 21. listopadu 2018
Transkript prezentace:

Ú hel pohledu OTEVŘENÉ BRÁNY POUTNÍ STEZKY VÝCHODNÍ MORAVY EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE Tři projekty zaměřené na poutnictví, tři pohledy z jiného úhlu

Otevřené brány Zpřístupňuje a představuje veřejnosti významné sakrální památky ve ZK (23 takto zpřístupněných objektů). Projekt funguje od roku 2009 a je specifickou formou putování za poznáním. Partnery projektu jsou: Arcibiskupství olomoucké, Zlínský kraj, města a obce, farnosti, sdružení, UP (Cyrilometodějská teologická fakulta). Cíle projektu: prezentace památky s průvodcem oslovení lidí hledajících, sympatizujících i zvídavých (prohlídka s příběhem) zvýšení povědomí obyvatel o památce sakrálního významu přilákat vyšší počet návštěvníků do kraje (zhruba 130 tis.) památky jsou pod stálým dohledem

Otevřené brány Výstupy: prezentace sakrálních památek odborně vyškolení průvodci kvalitními lektory vznik 140 pracovních příležitostí vydání kvalitních propagačních materiálů propojeno s aktivitami CCR VM, kterou je projekt podporován a zároveň tvoří jednu z propagovaných atraktivit

Poutní stezky Východní Moravy Církevní turistikou se CCRVM zabývá již 9 let, nastavuje jí vlastní marketing Aktivní marketing zejména do italského a německého trhu, později PL, SK, AT, CZ Adresná rozesílka propagačních materiálů s produktovými listy –na touroperátorů a –35 tis. dalších organizací (Německo, Itálie, Rakousko) vytvoření speciálních webových stránek s touto tématikou (německy) (italsky)

Poutní stezky Východní Moravy Rozvinutá podoba původního produktu církevní turistiky Poznávání historických a sakrálních památek (bez rozdílu církví), zajímavé cíle a církevní a kulturní témata Kombinace církevních a kulturních témat s gastronomií, folklorem, relaxací, wellness Putování po poutní trase (pěšky, na kole) mj. vyvoláno členstvím v Evropských poutních stezkách

Produktové listy

Téma rozvíjíme v dalších produktech

Cyrilometodějská kulturní stezka prezentuje dědictví evropských národů z období raného středověku ovlivněné působením sv. Cyrila a Metoděje, spolupatronů Evropy. Stezka propojí pomocí CM tras významná místa a instituce nesoucí toto kulturní dědictví pomocí společných aktivit a přinese zájemcům koordinovanou kulturně-vzdělávací a turistickou nabídku. Centrum CM tras v ČR Velehrad (Region Slovácko) Cíl: Kulturní most mezi V a Z uznaný Radou Evropy jako EKS

32 certifikovaných kulturních stezek v Evropě

Téma - Dialog jako evropská hodnota budoucnosti Využití kulturního a přír. dědictví ke zprostředkování témat jako je kulturní dialog, kulturní identita, slovanské kulturní kořeny, historie, vývoj jazyka, písma, liturgie a tradic, práva, řemesla a gastronomie podporou putování po CM trasách – iniciací nabídky (akcí, programů, produktů, itinerářů, balíčků, doprovod. služeb) dle různých cílových skupin Kulturně-poznávací, vzdělávací, spirituální (nábož. – poutní, církevní, sakrální), zdravotní, incentivní, profesní, gastro, slow turismus Příběh Sedmipočetníků jako pojítko se všemi Slovany ale i neslov. zeměmi (Itálie, Řecko, Maďarsko, Rakousko,..)

Téma Cyrilometodějské stezky Kulturní dialog a identita Slované ve středověku a dnes Písmo, právo a liturgie Řemesla a gastronomie

Společná identifikace stezky

Vývoj EKSCM a sdružení 2011 – první myšlenky na vznik stezky (ZK, CCRVM, Itálie) 2013 – založení sdružení ZK a CCRVM – VH, STS 2014 – mezinárodní rozměr 2015 – růst členské základny, založení ŘV, VV a schválení členských příspěvků, provoz, marketing, projekt. příprava, věda a výzkum 2016 – částečné osamostatnění od zakládajících členů Priorita: Rozvoj stezky a tras v ČR – SR příhraničí ve spolupráci s místními aktéry

Síť Cyrilometodějské stezky Členové - VH Vědecký výbor EKSCM, z.s.p.o. ČR Zlínský kraj Jihomoravský kraj Olomoucký kraj Moravskoslezský kraj Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. Centrála cestovního ruchu Jižní Morava, z.s.p.o. SR Nitranský samosprávný kraj Trenčínský samosprávný kraj Trnavský samosprávný kraj Nitranská organizace cestovního ruchu Zoborský skrášľovací spolok Archeologický ústav SAV v Nitře Obec Močenok UKF v Nitře Itálie Cammini d’Europa FYROMŘecko Město OchridMěsto Soluň Založený Celkem 15 členů Prof. Pavel Ambros SJ, CMTF UP Založený Členové jsou regiony (kraje) PhDr. Miloš Bača, NSK Kandidáti SR Bratislavský samosprávný kraj Žilinský samosprávný kraj Stakeholdeři Řídicí výbor Předseda Ing. Ladislav Kryštof, ZK Zlín - Sekretariát Cestovní ruch, podnikání, reg.rozvoj, kultura a um., vzdělávání, věda a výzkum, veřejná správa, církve, …

Propagace filmem

Děkuji za pozornost PhDr. Dana Daňová Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. Tel.: – 903