Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Advertisements

Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Fiskální politika státu, veřejné rozpočty
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Je plán finan č ního hospoda ř ení státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
TK ministra obrany Pomoc AČR při povodních Jihočeský kraj 24 osob Jihočeský kraj 24 osob Moravskoslezský kraj 197 osob Moravskoslezský kraj 197.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Regionální funkce v Jihomoravském kraji 2005 – 2015 Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Dotační projekty Vysokého Mýta
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Rozpočtový vývoj roku 2011 Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 10. prosinec 2015.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
1 Vývoj hlavních makroekonomických indikátorů české ekonomiky a jejich predikce I. Zdroj: Predikce makroekonomického vývoje na rok 2004, MFČR, 2004.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Rozpočet hl. m. Prahy 2017 (Tisková konference dne ) prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. náměstkyně primátorky hl. m. Prahy
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
„Váš kraj, Váš rozpočet“
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Rozpočet obce Černovice
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Název projektu: Moderní škola
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Návrh rozpočtu kraje na rok 2018 a návrh střednědobého výhledu rozpočtu kraje na léta 2019 – 2021 úvodní slovo Ing. Jaroslav Kania
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Návrh rozpočtu JMK na rok 2018 Změna procesu reprodukce majetku JMK
Závěrečný účet a účetní závěrka 2013
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování OE
Státní rozpočet je plán finančního hospodaření státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Návrh rozpočtu JMK na rok 2019
Dotační příležitosti pro obce JMK
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2016

2 Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2016 schválený usnesením vlády č. 748 ze dne  Zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní, ve znění pozdějších předpisů.  Predikce makroekonomických indikátorů ekonomiky České republiky na rok 2016 publikovaná Ministerstvem financí v říjnu roku  Rozpočtový výhled Jihomoravského kraje na období 2016 –  Predikce vývoje daňových výnosů veřejných rozpočtů zpracovaná Ministerstvem financí v září 2015 pro potřeby sestavení návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2016.

Návrh rozpočtu JMK na rok 2016 (v tis. Kč) 3

Návrh rozpočtu příjmů JMK na rok 2016 (v tis. Kč) 4

Návrh rozpočtu výdajů JMK na rok

Návrh rozpočtu výdajů JMK na rok 2016 dle druhu výdajů (v tis. Kč) 6

Struktura návrhu rozpočtu financování JMK na rok  Návrh rozpočtu financování (po odečtu splátek jistiny úvěru poskytnutého Evropskou investiční bankou ve výši tis. Kč) činí tis. Kč

Návrh rozpočtu výdajů JMK na dotační programy 8  V návrhu rozpočtu výdajů na dotační programy JMK je vyčleněna částka ve výši tis. Kč  Nejvýznamnější dotační programy:  Spolufinancování sociálních služeb dle § 105 zákona o sociálních službách - ostatní poskytovatelé sociálních služeb83 mil. Kč  Dotace jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí 50 mil. Kč  Program rozvoje venkova50 mil. Kč  Vodohospodářské stavby - kanalizace a ČOV47 mil. Kč  Dotace v oblasti tělovýchovy a sportu35 mil. Kč  Podpora rozvoje cykloturistiky v JMK25 mil. Kč  Příspěvky a služby na hospodaření v lesích20 mil. Kč  Na zachování a obnovu kulturních památek a kulturních hodnot13 mil. Kč

Návrh rozpočtu výdajů JMK na investiční akce Mezi nejvýznamnější investiční akce v roce 2016 patří:  Domov seniorů Újezd u Brna – novostavba tis. Kč  Stavba nové budovy ZZS JMK ve Znojmě tis. Kč  Komplexní zabezpečení Letiště Brno - objekt HZS tis. Kč  Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov – Rekonstrukce části budovy tis. Kč  Střední vinařská škola Valtice – Centrum Excelence tis. Kč  Střední škola Strážnice – Rekonstrukce vnitřních instalací a soc. zázemí domova mládeže – II. etapa tis. Kč  Přírodovědná stanice Kamenáčky tis. Kč 9

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Hlasování probíhalo od do  Bylo doručeno 962 dotazníků, 512 občanů vzneslo konkrétní připomínky a podněty.  Nejvíce preferované oblasti:  Doprava a dopravní obslužnost (15,8 %)  Kultura a památková péče (12,1 %)  Školství, tělovýchova a zájmová činnost (11,3%)  Regionální rozvoj (11,3 %)  Zdravotnictví (10,8%)  Sociální služby (9 %)  Podrobné informace o výsledcích dotazníkového šetření jsou uvedeny v prezentaci na webových stránkách JMK. 10