Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poměrní ukazatelé Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Advertisements

GEOGRAFICKÁ TOPOGRAFIE A KARTOGRAFIE. KARTOGRAFIE „Věda zabývající se konstrukcí a obsahem map zemského povrchu, jejich používáním, rozmnožování a.
Úhel Převody jednotek velikosti úhlů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radomír Macháň. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nela Šulcová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ CAJS.4.A.04_mapy Název: Mapy – 2. část Číslo operačního programu:
RŮZNOST KANCELÁŘSKÝCH BALÍKŮ je řada za sebou následujících snímků (slidů) předváděných na PREZENTACE monitoru počítače plátně prostřednictvím dataprojektoru.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_18 Informatika - MS Excel – Typy grafů Autor: Pavlína.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Anotace: Žáci se v prezentaci seznámí s pojmem aritmetický průměr a jeho výpočtem. Procvičují si výpočty u tabule nebo na pracovním listě. Snímek 5 je.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ IX. T ABULKOVÝ PROCESOR GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ NUMERICKÝCH DAT Jiří Leipert.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Umořování dluhu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Induktivní statistika
Výnosy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Věcné autority v roce 2016
Měření délky pevného tělesa
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Číselné množiny - přehled
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_20_Rovinné útvary
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
STATISTIKA Starší bratr snědl svůj oběd i oběd mladšího bratra. Oba snědli v průměru jeden oběd.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE V ROVINĚ
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Matematika 3 – Statistika Kapitola 4: Diskrétní náhodná veličina
Grafy.
Grafy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STATISTICKÉ METODY V GEOGRAFII
Marketingový výzkum. Marketingový výzkum Organizace marketingového výzkumu Cíl výzkumu Typ výzkumu Příprava výzkumného projektu Sběr dat Analýza výsledků.
Statistické pojmy. Statistické pojmy Statistika - vědní obor zabývající se zkoumáním jevů, které mají hromadný charakter Pojem statistika slouží k.
Sloupkový diagram Tematická oblast
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Kvadratické nerovnice
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ. 1
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní jednorozměrné geometrické útvary
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Poměr v základním tvaru.
EU_32_sada 2_13_PV_Kartografie_Duch
Kartografie Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s orientací na Zemi, zeměpisnými souřadnicemi a používáním.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
SÁRA ŠPAČKOVÁ MARKÉTA KOČÍBOVÁ MARCELA CHROMČÁKOVÁ LUKÁŠ BARTOŠ B3E1
Technické prostředky v požární ochraně
Významné normy Bibliografické citace - obsah, forma, struktura ČSN ISO 690 Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovávaných textovými editory ČSN.
7. Druhy čar, měřítka zobrazení, písmo Technická dokumentace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
IV/ Přímka a její části Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
STATISTIKA Exaktní věda Úkoly statistiky zjišťovat data
TŘÍDĚNÍ DAT je základní způsob zpracování dat.
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Poměr v základním tvaru.
Matematická gramotnost napříč vzděláváním
Výuka matematiky v 21. století na středních školách technického směru
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
FUNKCE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
VÝRAZY Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
PRAVOÚHLÁ SOUSTAVA SOUŘADNIC
TOC Class Problem I (jednodušší varianta P&Q analýzy) (v tomto konkrétním příkladu je P=Y a Q=Z – specifikace proměnných) Ing.J.Skorkovský, CSc.
Konstrukce trojúhelníku
Transkript prezentace:

Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

Grafy Grafy jsou důležitou formou zobrazování statistických údajů. Ve srovnání s tabulkou jsou: - přehlednější - názornější - srozumitelnější - popularizují číselné údaje - nemohou zobrazit veškeré údaje - mají menší přesnost

Grafy Pravidla pro tvorbu grafu Nadpis grafu Umisťuje se nad grafem. V některých případech, je-li graf součástí textu, i pod grafem. Poznámky - obecné, uvádějí se pod nadpisem - zvláštní, uvádějí se mimo vlastní graf

Grafy Legenda Vysvětluje použité barvy, čáry, šrafování na jednom místě mimo graf nebo uvnitř grafu. Stupnice grafu se nejčastěji umisťuje v prvním kvadrantu soustavy souřadných os.

Grafy Stupnice grafu má tři části: - nositelku stupnice, nejčastěji přímka - body, čárky, které vyznačují na nositelce stupnice určité číselné hodnoty - kóty, číselné hodnoty zaznamenané u všech nebo jen u některých bodů

Grafy nositelka stupnice bod km kóta grafický interval 2 cm číselný interval 50 km

Grafy Stupnice musí nést označení měřící jednotky nebo jednotky ekonomické veličiny (kg, %, Kč). Popis lze vynechat, je-li zřejmé, že jde o roky nebo měsíce. Délka stupnice Vzdálenost mezi krajními body přímočaré stupnice. Rozpětí stupnice Rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší hodnotou stupnice.

Grafy Grafický interval Vzdálenost mezi dvěma sousedními body v cm nebo v mm. Číselný interval Rozdíl číselných hodnot dvou sousedních, očíslovaných kót. Modul stupnice Představuje poměr grafického a číselného intervalu.

Grafy Příklad ze snímku 6: Délka stupnice: 10 cm Rozpětí stupnice: 250 – 0 = 250 (km) Grafický interval: 2 cm Číselný interval: 200 – 150 = 50 (km) Modul stupnice: 2 / 50 = 0,04 (cm/km)

Grafy Druhy grafů Závisí: - na použitých grafických prostředcích (grafy spojnicové, sloupcové, výsečové, pruhové, plošné, bodové, burzovní, povrchové, prstencové, bublinové, paprskové, obrázkové, kartogramy aj.) - na účelu, pro který je graf zpracován (grafy vývoje, struktury, splnění plánu, věcného srovnání, územního rozložení aj.)

Grafy Graf spojnicový – nejčastěji znázorňuje vývoj v čase a používá se také k vyjádření rozdělení četnosti. Známka Počet žáků Prospěch z matematiky v 1. pololetí 1. ročníku

Grafy Graf sloupcový – umožňuje srovnání věcné, prostorové, v čase a kombinace uvedených účelů. Prospěch z matematiky v 1. pololetí 1. ročníku Známka Počet žáků

Grafy Graf sloupcový – sloupce mohou být umístěny i vodorovně. Prospěch z matematiky v 1. pololetí 1. ročníku Známka Počet žáků

Grafy Graf výsečový – zobrazuje strukturu celku (složení). Prospěch z matematiky v 1. pololetí 1. ročníku

Grafy Graf obrázkový (piktogram) - k vyjádření určitého jevu využívají jeho schématického obrázku. Průměrný denní prodej přenosných počítačů ve firmě ACD

Tabulky Použitá literatura: www stránky: „cs.wikipedia.org“ Burda Z.: Statistika pro obchodní akademie Burda Z.: Příklady ze statistiky a jejich řešení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí