Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
AUTOR: Ivana Mačková NÁZEV: VY_32_INOVACE_SADA3_ICT.7.16 TÉMA: EXCEL – různé typy grafů ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál Excel – různé typy grafů Vzdělávací obor
Informační a komunikační technologie Tematický okruh Práce s tabulkami - MS Excel Anotace Výukový materiál slouží k seznámení s jednotlivými typy grafů, jejich vytvářením a možnostmi užití. Očekávaný výstup Žák poznává různé typy grafů, aplikuje vzorce v tabulkách, vytváří grafy. Druh učebního materiálu Prezentace Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – druhý stupeň, 7. ročník

3 EXCEL – RŮZNÉ TYPY GRAFŮ
Pruhové grafy Data uspořádaná v listu do sloupců nebo řádků mohou být vykreslena jako pruhový graf. Pruhové grafy zobrazují porovnání jednotlivých položek. Sloupcové grafy Data uspořádaná v listu do sloupců nebo řádků mohou být vykreslena ve sloupcovém grafu. Sloupcové grafy se hodí pro znázornění změn dat za časové období nebo pro znázornění porovnání položek. Výsečové grafy Data uspořádaná v listu do jednoho sloupce nebo řádku mohou být vykreslena jako výsečový graf. Ve výsečových grafech se zobrazují velikosti položek v poměru k součtu položek.

4 PŘÍKLAD Vytvořte pruhový, sloupcový a výsečový graf pro následující tabulku. Tabulku si udělejte podle předlohy. Zdroj:

5 Pruhový graf V tabulce vyznačíme 1. a 2. sloupec bez záhlaví a na kartě Vložení v části Grafy klikneme na Spojnicový – zde si zvolíme např. skupinový pruhový dvojrozměrný.

6 Vzhled grafu upravíme pomocí karty Nástroje grafu – objeví se, když graf označíme kliknutím.

7 Sloupcový graf V tabulce vyznačíme 1. a 2. sloupec bez záhlaví a na kartě Vložení v části Grafy klikneme na Sloupcový – zde si zvolíme např. prostorový skupinový sloupcový.

8

9 Výsečový graf V tabulce vyznačíme 1. a 2. sloupec bez záhlaví a na kartě Vložení v části Grafy klikneme na Výsečový – zde si zvolíme např. výsečový s prostorovým efektem.

10

11 ÚKOL Vytvořte pruhový, sloupcový a výsečový graf pro tabulku s délkami hranic ČR se sousedními státy. Zdroj:

12 Citace Zdroje: Ilustrace: Kopie obrazovek programu MS Excel – vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov"

Podobné prezentace


Reklamy Google