PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Návrh plánu mentoringu ZŠ Kunratice. Cíle a směr Prost ř ednictvím zavedení udr ž itelného systému mentoringu na škole u č itelé i ž áci dosahují svého.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Mentoring pro začínající vědkyně a vědce Kateřina Cidlinská Národní kontaktní centrum – ženy a věda Sociologický ústav AV ČR, v. v. i.
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
ROZVOJEM OSOBNOSTNÍCH A PROFESNÍCH KOMPETENCÍ UČITELŮ MŠ A ZŠ K VYŠŠÍ KVALITĚ VZDĚLÁVÁNÍ (CZ.1.07/1.3.00/ ) LUCIE CHALOUPKOVÁ PEDAGOGICKÁ FAKULTA.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT ČR.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
„Okna technickým oborům dokořán“
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Plán vzdělávacích aktivit
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
IP Alena Kopáčková (DFP)
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vzorový projekt pro ZŠ.
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
Vzorový projekt pro gymnázia
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT

Pokusíme se Vám zodpovědět…. Pro koho je projekt určen? Kolik škol se může do projektu zapojit? Jak projekt pro svůj záměr získá školy? Co projekt bude znamenat pro management školy? Co učitel a škola projektem získá? Jaké je % rozdělení rozpočtu do aktivit? Kdo za projektem „stojí“?

Cíl projektu Zvýšit kompetentnost učitele tak, aby byl schopen rozvíjet individuální potenciál žáka a umožnil mu dosáhnout jeho osobního maxima.

Komu je projekt určen? Učitelům základních škol a víceletých gymnázií, kteří: se zajímají o svůj obor chtějí rozvíjet své dosavadní zkušenosti přemýšlejí o třídě jako třídě jednotlivců, kde jsou různí žáci, a chtějí pro ně diferencovaně plánovat vzdělávací nabídku přemýšlejí o změně školy a své roli v ní pracují sami na sobě, na svém individuálním profesním rozvoji

Co učitel projektem získá? dostane praktickou podporu při uplatňování účinných metod v reálném prostředí školy, třídy „někdo“ s ním společně řeší pedagogické problémy „v tváří tvář“ funkčně propojí metody a formy práce tak, aby vytvořily příznivé prostředí a podmínky pro učení všech žáků fundovaně připraví výuku s ohledem na různý stupeň nadání žáků třídy řeší, jak zorganizovat výuku, aby i děti se speciálními vzdělávacími potřebami dosáhly svého osobního maxima systematicky vyhodnocuje individuální pokroky v učení žáka rozmanitými formami vyhodnocuje svou práci a získává o ni zpětnou vazbu, na jejím základě dále plánuje získává pomoc, jak překonat osobní obavy ze změny

Jakým způsobem? 2denní seminář pro vedení školy osobní podpora jednoho učitele formou mentoringu (60 hodin) pro „podporovaného“ učitele vzdělávání 2x 2 dny 2 workshopy pro týmy zapojených škol semináře pro pedagogický sbor v oblasti individualizace konzultační návštěvy mezi školami zapojenými v projektu závěrečná konference studijní literatura z oblasti individualizace V 1. fázi zapojeno 60 škol, v 2. fázi dalších 60 škol Počet podpořených osob min

Co projekt přinese vedení školy? Motivaci učitelů k profesnímu rozvoji Prevenci vyhoření učitelů Profesionalizaci vzdělávání pedagogů formou individuální pomoci učiteli Na základě konkrétních potřeb učitelů kvalifikovaně sestavený plán dalšího vzdělávání Základ pro sebeučící se školy

Jaké budou další podpůrné aktivity? Vzdělávání externích mentorů (2x 3 dny, 120 h praxe na škole, 24 h supervize) + 2 workshopy pro mentory Příručka pro podporu individualizace ve vzdělávání žáků - ověřování Příručka pro uplatnění kolegiální podpory Manuál pro vedení školy Realizační tým, publicita e evaluace projektu (webová podpora)

Jak projekt získá školy pro svůj záměr? Motivační semináře pro vedení školy Motivační semináře pro potenciální mentorované učitele Na vyžádání školy osobní návštěva regionálního manažera a externího mentora na škole PR produkty

Rozpočet projektu Název aktivitynáklady v %náklady v tis. Kč Motivace škol 2,20%1 760 Vzdělávání externích mentorů 13,91% Podpora zapojených škol 39,83% Soubor metodických podkladů a informací k individualizaci a mentoringu 17,16% Řízení, publicita a evaluace projektu 26,90% Celkem100 %80 000

A kdo za projektem „stojí“? Odborný tým projektu Ph.D., Mgr. Jana Hartmanová, Mgr. et Mgr. Vendula Jašková, Doc. PhDr. Hana Kasíková, CSc., Mgr. Věra Krejčová, Ph.D., Doc. Phdr. Bohumíra Lazarová, PhD., PhDr. Eva Lukavská, Ph.D., PaedDr. Jana Svobodová, Mgr. Václav Šneberger, PhDr. et Mgr. Vaňková Zdeňka Zpracovatelský tým projektu Mgr. Zuzana Beňová, Mgr. Dana Dvořáková, Mgr. Lucie Holacká, Mgr. Daniel Janata, Mgr. Věra Krejčová, Ph.D., Mgr. Jozef Kubáň, Mgr. Pavel Pecník, Mgr. Václav Šneberger, Mgr. Miloslav Vyskočil

Děkujeme za pozornost Těšíme se na případnou spolupráci. Mgr. Jozef Kubáň tel.: , gsm: