Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/7_KRAJE V ČR Téma: Praha, Středočeský kraj.
Advertisements

 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie – Blízký východ Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_285_Náboženství v Evropě Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_17_Vl5_Velká.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Rakousko II. oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 11_ZÁPADNÍ EVROPA TEMA: ZEMĚPIS.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_ 129.ANJ.34 Sightseeing of London.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Hlavní město Praha Jméno autora:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rakousko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_15 TÉMA: Vlastivěda4
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
Anglie Monika Trochtová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_Londýn_ig2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
VELKÁ KÁHIRA.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Digitální učební materiál
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Irsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. Č. DUMu: VY_52_INOVACE_636 Tématický.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 3
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
CESTOVNÍ RUCH AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Barcelona – hlavní turistické atraktivity
NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_07_Z7_Skála TÉMA: Tichý oceán
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Česká republika jako součást Evropy
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Česká republika jako součást Evropy
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Člověk a jeho svět 3. ročník
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Ing. Gabriela Bendová Karpytová
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_77
Transkript prezentace:

Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice

Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU 15. NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice A UTOR Mgr. Simona Steinbauerová T ÉMATICKÝ CELEK Regionální geografie Evropy R OČNÍK 2. ročník D ATUM TVORBY

Anotace: Materiál je možno využít pro rozšíření učiva v rámci předmětu zeměpis cestovního ruchu. Je určen pro 2. ročníky střední školy. DUM je vytvořen jako prezentace, obsahuje základní informace o Londýně, historická fakta, power pointová prezentace je zaměřena především na jednotlivé turistické oblasti. Metodické pokyny: DUM je vytvořen ve formě prezentace a je v využitelný v rámci interaktivního vzdělávání.

Historie města Nejstarší zmínka osídlení oblasti Londýna sahá k roku 55 před Kristem. Město nejdříve tvořily čtvrti City, Westminster a Southwark. Nejstarším územím je City, které se rozkládá na 10ha už od 10. století. Westminster, se City po staletí bojoval o politické, hospodářské a kulturní postavení. Daalší velkou částí byl Southwark, který existoval již za Římanů. Do města se chodilo několika branami nebo po dřevěném mostě přes řeku Temži. Do roku 1749 byl tento most jediným spojením mezi severní a jižním Londýnem. Většina oblastí a vesnic byla k mstu přičleněna teprve před 150 lety. Dnes má Londýn 33 obvodů.

Londýn je hlavním městem Velké Británie, v současné době zde žije kolem 7 milionů obyvatel. Londýn Obr. 1. Poloha Londýna

Turistické oblasti: nejvýznamnější a nejnavštěvovanější památky se nachází v pěti oblastech města: 1.Whitehall a Westminster 2.The City 3.Bloomsbury a Fitzrovia 4.Soho a Trafalgar Square 5.South Kensington a Knightsbridge

1. Oblast Whitehall a Westminster je centrem politického a náboženského života v Anglii. Obr. 2. Westminster a Whitehall

1. Oblast Whitehall a Westminster Houses of parliament Obr. 3. Houses of Parliament

1. Oblast Whitehall a Westminster Westminsterské opatství Obr. 4. Westminsterské opatství

2. Oblast City of London Obr. 5. City

2. Oblast City of London Tower Bridge Obr. 6. Tower Bridge

2. Oblast City of London Tower of London Obr. 7. Tower of London

2. Oblast City of London katedrála sv. Pavla Obr. 8. Katedrála sv. Pavla

3. Bloomsbury a Fitzrovia tato oblast je synonymem pro umění, literaturu a studium. Nachází se zde Univerzity of London, Britské muzeum a mnoho gregoriánských náměstí. Obr. 9. British Museum

4. Soho a Trafalgar square Obr. 10. Trafalgar square Trafalgarskému náměstí dominuje sloup se sochou admirála Nelsona a budova Národní galerie.

Buckinghamský palác se nachází nedaleko Trafalgarského náměstí Obr. 11. Buckinghamský palác

5. South Kensington a Knightsbridge Obr. 12. Hyde Park

Obrazové zdroje 1.Poloha Londýna: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Westminster a Whitehall, autor 3.Houses of Parliament, autor 4.Westminsterské opatství: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: City: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Tower Bridge, autor 7.Tower of London: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Katedrála sv. Pavla: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: British Museum: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Trafalgar square: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Buckinghamský palác: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Hyde park: [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: