CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Houbový koláč s parmezánem
Moučníky z kynutého těsta
Vzdělávací obor: Svět práce
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.12 SOU Obořiště
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
TATARSKÁ KUCHYNĚ aneb něco do zobáčku… Autor: noname.
Pokrmy z brambor.
LOUHOVANÉ PEČIVO kaštánek, rohlík, preclík
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Jak upéct perníky Klikni zde..
BUDOVA Z MODELOVACÍ HMOTY
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Recept na vánočku POTŘEBNÉ PŘÍSADY 600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Kynutý koláč se švestkami
Recept jak udělat krtkův dort…
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
SOU společného stravování Poděbrady Bc. Daniel Vančura Cukrářská technologie.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Lasaně zapečené se zeleninou
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
20 g 50 g Včelí úly – recept Potřebujeme : 50 g 160 g Krém: 150 g másla 150 g moučkového cukru dle chuti rum nebo vaječný koňak 1 polévková lžíce svařeného.
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
BANÁNOVÝ DORT Vaření s pejskem a kočičkou. Ingredience balení na přípravu Banánového dortu 100g měkkého margarínu na pečení nebo másla 2 vejce 1dl mléka.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_29_Pracovní postup Téma: Pracovní.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
VELIKONOCE tradice.. VELKÝ PÁTEK DEŠTIVÝ DĚLÁ ROK ŽÍZNIVÝ.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
DUM - Digitální Učební Materiál
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
DUM - Digitální Učební Materiál
Recept – Hororové cupcakes
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie

CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (TAMARA) Chačapuri je tradiční gruzínská chlebová placka plněná sýrem. Receptů na přípravu této voňavé pochoutky na světě koluje spousta - tento se nám zalíbil tím, že kombinuje hned tři druhy sýrů. Úplně nejpravější gruzínský sýr pro chačapuri se jmenuje suluguni a seženete jej například v podejnách s ruskými potravinami, můžete však experimentovat s jinými dostupnějšími druhy (např. mozzarella, feta, gouda a další). Placka nejlépe chutná ještě horká a čerstvě vytažená z trouby. Vyzkoušejte a nebuďte překvapeni, že napříště místo po pizze budete bažit právě po této gruzínské dobrotě. A nezapomeňte se s námi pak podělit o váš nejoblíběnější chačapurský recept a o vaše zážitky a tipy z pečení! Doba přípravy: cca 1:15 hod (z toho 45 min kynutí těsta, 15 minut pečení) Nasytí: 4 osoby

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: KYNUTÉ TĚSTO:SÝROVÁ NÁPLŇ (TŘI DRUHY): 400G HLADKÉ MOUKY80G MÁSLA 200ML MLÉKA300G SÝRA (NAPŘ. BALKÁNSKÝ, MOZZARELLA, EIDAM) 1 VEJCE1 VEJCE ¼ KOSTKOVÉ DROŽDÍ (MŮŽE BÝT I SUŠENÉ, JEN PAK TĚSTO POTŘEBUJE DÉLE NA VYKYNUTÍ) ŠPETKA SOLI 1 LŽÍCE CUKRU (KRUPIČKA) Postup: Příprava - kynuté těsto: Připravíme si kvásek – ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a rozmícháme s cukrem. Do velké mísy prosyjeme mouku, uprostřed uděláme dolíček a vlijeme do něj připravený kvásek. Necháme při pokojové teplotě pěkně nakynout… To, že nám kvásek nakynul, poznáme podle toho, že je lesklý a dělá bubliny. Pak ke kvásku přidáme vejce a vše promícháme se zbytkem mouky. A těsto hněteme a hněteme jako na české buchty. Těsto by mělo být hezky hladké a nemělo by se lepit. Zadělané těsto lehce posypeme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 45 minut.

Příprava– sýrová náplň: Troubu předehřejme na 250 stupňů. Zatímco nám těsto kyne, připravíme si sýrovou náplň. Najemno nastrouháme nebo nakrájíme všechny tři druhy sýrů, následně je smícháme s vejcem a změklým máslem. A je to! Hotové těsto rozválíme na kulatou placku (plochu si posypeme hladkou moukou, aby se nám k ní nadobro nepřilepilo) a doprostřed rozprostřeme sýrovou náplň. Těsto přehneme a celou placku jím uzavřeme (sýrová náplň bude uvnitř). Pokud vám těsto správně nakynulo, tak se nyní můžete pustit do největší výzvy při přípravě chačapuri - z těsta prsty vytvořit tenkou kulatou placku tak, aby se sýr při pečení rozložil rovnoměrně a odnikud nám nezbedně nevytékal. Pečení : Hotovou placku potřeme žloutkem smíchaným s mlékem, aby se hezky leskla. Rozložíme pečicí papír na plech, na něj položíme placku a šup s ní na 15 minut do trouby (na 250 stupňů). Ihned, jakmile chačapuri vytáhneme z trouby, lehce je potřeme máslem, aby těsto bylo měkké.

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016