Bratislava, Informační systémy pro logistiku a zasilatelství Ing. Stanislav Kovář OLTIS Group a. s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
- příspěvek ke zvýšení efektivity
Advertisements

NORTH BOHEMIA CONVENTION BUREAU, o.p.s. (NBCB) obecně prospěšná společnost, založena na podporu zařazení Libereckého kraje a města Liberce mezi prestižní.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Jihlavské Terasy. Příklady dobré praxe KOMUNIKACE SE ČLENY RODINY A PŘÁTELI PROSTŘEDNICTVÍM PROGRAMU SKYPE Postup: Domluvíme s volaným rodinným příslušníkem.
DOPRAVA - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
KOMPLEXNÍ SYSTÉM PRO SLEDOVÁNÍ A ŘÍZENÍ AUTOPARKU.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Ú s t e c k ý k r a j Dopravní obslužnost 2008 aneb po celém Ústeckém kraji bez auta Ústí nad Labem, snímek 1 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Zahraniční obchod Vývozní operace. Obsah výkladu 1. Vývozní operace 2. Příprava vývozní operace 1. Průzkum trhu 2. Získávání zákazníků 3. Předběžná kalkulace.
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Ochrana duševního vlastnictví v rozvojových projektech Seminář Věra Venclíková - PPZRS.
Zpřístupňování informačních zdrojů včetně šedé literatury v Zeměměřičské knihovně Jiří Drozda, Veronika Synková Výzkumný ústav geodetický, topografický.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby
Vysoká škola technická a ekonomická
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Procesní management v oddělení logistiky
Racionalizace nákladových položek ve společnosti ČSAD JIHOTRANS
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Úvod do dopravy a přepravy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
METODIKA ZAVÁDĚNÍ UIS NA JINÝCH UNIVERZITÁCH
Dispečerské řízení zahrnuje
Optimalizace materiálového a informačního toku
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Pardubicích
Aplikace Monitorovací systém
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Aplikace Monitorovací systém
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Spedition FEICO, spol. s r.o.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Řízení distribuční soustavy
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
Michaela Hofštetrová Knotková
Odborná konferencia ZLZ SR 2018
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
Technologická platforma silniční doprava
SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Informační systém údržby dálnic (ISUD) - zavedení systému na SSÚD-
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Systém odměňování výkonu
Transkript prezentace:

Bratislava, Informační systémy pro logistiku a zasilatelství Ing. Stanislav Kovář OLTIS Group a. s.

2 Dáme vaší logistice Systém Profil společnosti Informační systémy: Zpracování programového vybavení Komplexní informační systémy, dílčí technologické a SW řešení Úprava SW dle potřeb zákazníků Technická podpora, hot-line, provoz IS formou outsourcingu Školení, poradenství a odborné analýzy, odborné semináře a konference Podpora odborných škol – Mladý speditér Specializované softwarové společnosti: Ryze česká obchodní skupina Úzká a efektivní spolupráce od roku 1993 Většina vývojového zázemí situována v ČR, cca 250 zaměstnanců Vlastní pobočky na Slovensku a v Polsku Zákazníci ve 24 zemích Evropy

3 Dáme vaší logistice Systém IS pro železniční logistiku IS silníční dopravu, pro sklady zastoupení JERID a OG v Polsku zpracování a poskytování dat, informací, IS a služeb z oblasti železniční nákladní přepravy Evropy a Asie; systémy pro podporu železniční nákladní přepravy matka, centrální útvary, projekty, koordinace Card management karetní systémy kancelář Chaps na Slovensku IS pro komplexní odbavení cestujících, IS pro městskou dopravu, jízdní řády pro cestující (všechny dopravy) Společnosti skupiny OG IS pro železniční infrastrukturu, dispečerské systémy, vlečky, dopravce zastoupení na Slovensku

4 Dáme vaší logistice Systém Oblasti působnosti OG Silniční doprava Manažer infrastrukturyOsobní dopravaNákladní přepravaLogistika, skladyMěstská doprava

5 Dáme vaší logistice Systém Členství a partnerství (Evropa a svět) OSŽD Organizace pro spolupráci železnic (Varšava) UNIFEAsociace evropského železničního průmyslu (Brusel) IBSSpolečenství evr. železničních speditérů (Berlín) OPTAOpen Telematics Alliance (Frankfurt) CITMezinárodní železniční přepravní výbor (Bern) UICMezinárodní železniční unie (Paříž) OTIFMezivládní organizace pro mezinárodní přepravu zboží po železnici (Bern)

6 Dáme vaší logistice Systém Členství v ČR a SR ACRI – Asociace podniků českého železničního průmyslu SSL – Svaz spedice a logistiky ČR SP – Svaz průmyslu a dopravy ČR ČLA – Česká logistická asociace R.E.K. – Reliant expertní klub ČESMAD Bohemia SDT – Sdružení pro dopravní telematiku OHK Olomouc – Okresní Hospodářská komora ZLZ SR – Zväz logistiky a zasielateľstva SR

7 Dáme vaší logistice Systém Nejpoužívanější SW pro logistiku a zasilatelství Microsoft Excel

8 Dáme vaší logistice Systém IS pro logistiku a zasilatelství ze skupiny OLTIS Group ISDL - IS pro podnikovou logistiku COLLI – IS pro sběrnou službu, distribuci a spedici LOGI - IS pro logistický sklad IS pro spedici  LORI - IS pro silniční spedici  NEWSPED/CARGI - IS pro železniční spedici KONTI - IS pro kontejnerový terminál DOKLADY+, ERIC - podpůrný SW

9 Dáme vaší logistice Systém ISDL – IS pro podnikovou logistiku Sleduje vstup materiálu do závodu, jeho pohyb po závodě, výstup a expedici k zákazníkovi. Vede přesnou evidenci výkonů a nákladů na danou zásilku. Řízení vlečky – plán nakládky/vykládky, sledování vozů, zpracování průvodních dokladů, sestava vlečkového účtu. Admin. zpracování vozů při příjezdu i odjezdu (odevzdávka, návratka) Hospodaření s vlastními i pronajatými vozy Sledování polohy vozů (v rámci závodu i mimo závod) Podklady pro fakturaci a podílování podle spoluuživatelů vlečky, výpočet přepravného

10 Dáme vaší logistice Systém ISDL – IS pro podnikovou logistiku Řízení silniční dopravy – plán nakládky/vykládky, zprac. a tisk přepravních dokladů. Vrátnice (vstup/výstup vozidel do/z areálu) Interní manipulace (objednávka a sledování výkonů nakládacích a vykládacích čet a man. prostředků) Integrace GPS systému dopravce Vážní server (Pivotex, Schenck, Wesico, Cardinal) Komunikace se systémy plniček syp. a kap. hmot Vazby na další podnikové IS (účto, sklad…) Vazby na externí IS (CEVIS, ISR, Vlečková agenda…)

11 Dáme vaší logistice Systém COLLI – IS pro sběrnou službu a distribuci Komplexní oborové řešení pokrývající všechny běžné procesy společnosti podnikající v oblasti sběrné služby a silniční, letecké a námořní spedice. Sběr objednávek a plánování přeprav (vazba na systémy optimalizace svozových a rozvozových tras) Podpora pro hospodaření s vratnými obaly On-line přenos dat o zásilce (mezi disponentem a řidičem pomocí mobilních GPRS terminálů) Komunikace dispečera s řidiči (prostřednictvím SMS) Webová nadstavba (komunikace se zákazníky a partnery) Podpora práce s čárovými kódy

12 Dáme vaší logistice Systém LOGI – IS pro logistický sklad Informační systém pro plánování práce v logistických skladech plně pokrývající běžné procesy v logistických skladech. Skladování zboží různé povahy (potraviny, mražené zboží, elektronika, kosmetika, ADR…) od více ukladatelů Více typů skladů v jednom IS Mobilní on-line terminály - čárové kódy, RFID čipy Optimalizační metody – minimalizace manipulací a skladových pohyb Automatické kalkulace cen (na ukladatele za skladování a manipulace) Webová nadstavba – komunikace s ukladateli, pro ukladatele možnost nahlížení do evidence zboží

13 Dáme vaší logistice Systém LORI – IS pro silniční spedici Komplexní oborové řešení pro střední a velké společnosti podnikající v oblasti silničních přeprav – spedice, doprava. Sledování a plánování vlastních i cizích dop. prostředků Cisterny – specializované oborové řešení pro cisterny Dispečerské řízení vozidel – grafická dispečerská plachta Sledování servisních prohlídek, zásahů a nehod Sklad náhradních dílů, evidence pneumatik Avizační systém – upozorněním na blížící se a propadlé prohlídky, školení atd. Automatický výpočet stravného – tuzemské, zahraniční Napojení na GPS systémy Webová nadstavba – komunikace se zákazníky

14 Dáme vaší logistice Systém NEWSPED – IS pro železniční spedici Univerzální pracovní nástroj speditéra poskytující plnou technickou podporu činností spojených s organizací a řízením celého přepravního procesu. Zaměření na železniční spedici Doplňkové moduly (Silnice, Sklad, Hospodaření s vozy) Evidence a zpracování poptávek (kontrola duplicit) Evidence cen, tvorba ceníků (import ČD Cargo, el. tarify) Tvorba cenových nabídek (vyhodnocení úspěšnosti) Evidence realizovaných přeprav Fakturace Kontrola do. fa. (importy z odúčtoven, aut. kontrola) Statistiky, vazba na úč. systém

15 Dáme vaší logistice Systém KONTI – IS pro kontejnerové překladiště Informační systém pokrývající všechny běžné procesy v kontejnerových překladištích s podporou práce sítě překladišť s jednotnou databází. Grafické zobrazení překladiště (plocha, kontejnery, vlak) Plánování přeprav (vrátnice – vstup/výstup, sestavení vlaku, nakládání kontejnerů na vlak) Mobilní on-line terminály – práce v překladišti Optimalizace (minimalizace manipulací a pohybů) Vychystávání prázdných kontejnerů (FIFO) Automatická kalkulace cen za služby a manipulace Sledování historie kontejneru Webová nadstavba (komunikace se zákazníky)

16 Dáme vaší logistice Systém DOKLADY+, ERIC – podpůrný SW ERIC – Evropská databanka železničních informací Železniční tarify (vnitro, svazové, tranzitní) Informace o zboží (NHM, RID, ETSNG) Kilometrovníky (vnitro, DIUM, TR4) Katalogy vozů (vyhledávání vozu dle parametrů) Železniční mapa Evropa-Asie DOKLADY+ Vytváření, archivace a tisk nákladních listů a VV vozů (NL ČD Cargo, NL CIM/CUV, NL CIM/CMGS, NL CMR) Číselníky (NHM, RID, železnice, stanice DIUM, odesílatelé, příjemci, vozy

Děkuji za pozornost Ing. Stanislav Kovář OLTIS Group a. s