Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statistické šetření.
Advertisements

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Jednotky požární ochrany
Důležitá telefonní čísla
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Mimořádné události – co dělat!
12.1 Mimořádné události, IZS
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
Letecká záchranná služba
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Traumatologický plán ÚSZS
Dobrovolní hasiči.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovany_zachranny_s ystem Číslo a název klíčové.
VY_32_INOVACE_03_OČMS_složky integrovaného záchranného systému AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
DUM II. / 17. tísňová volání Bc. Zdeněk Klíma. Tísňová volání Telefonní čísla, kterými zavoláme pomoc.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
Hasiči VY_32_INOVACE_1C_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Policie ČR Tématický okruh: Pracovní ochrana Vzdělávací obor: Výchova.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Hasiči a veřejnost Tisková konference 24. července 2008.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.30_Prvni_pomoc Datum:
VY_32_INOVACE_47_Přestupky, trestné činy Využití ICT Identifikátor školy:
NEMOC A ÚRAZ VY_32_INOVACE_5A_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Customer Contact Praha
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Čísla integrovaného systému
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Jak správně telefonovat
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Anotace Objasnit žákům, co je mimořádná událost a jak funguje integrovaný záchranný systém. Vysvětlit, co je evakuace, jak se při jejím vyhlášení chovat.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Co to jsou zásahové jednotky V životě člověka dochází k různým událostem. Některé události jsou příjemné a veselé, ale stávají se i takové věci, při kterých člověk sám nic nezmůže a potřebuje pomoc. Někdy dojde k tak závažné situaci, že je potřeba odborná a rozsáhlá pomoc. Například požár domu, záplavy, dopravní nehoda, ztracené dítě, těžký úraz apod. Proto si lidé vytvořili speciální zásahové jednotky, které jsou velmi dobře vycvičeny a připraveny lidem pomáhat.

Které zásahové jednotky máme Hasičské záchranné sbory Zdravotnické záchranné sbory Policii České republiky

Úkoly jednotlivých zásahových složek Hasiči – Záchranná služba – Policie ČR Každá tato zásahová jednotka má přesně stanoveno, co bude při zásahu dělat. Všichni, kteří pracují u některé zásahové jednotky jsou nesmírně obětaví,ukáznění a zodpovědní lidé. Často se stává, že pracují ve velmi nebezpečném prostředí a nasazují i vlastní životy, aby zachránili jiného člověka nebo jeho majetek. Bohužel, jsou i lidé, kteří si neváží práce záchranářů a policie.

Hasičský záchranný sbor Hasiči jsou vybaveni speciální technikou a mají vycvičené odborníky pro práci při požárech, při dopravních nehodách, ve výškách, v podzemí, ve vodě, v zamořeném prostředí apod.

Zdravotnický záchranný sbor Poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc. Na místo zásahu přijíždějí lékaři, školení záchranáři a zdravotní sestry. Mají malá a velká záchranářská auta nebo záchranářský vrtulník. Tyto dopravní prostředky mají vybaveny nejmodernějšími přístroji, které používají pro záchranu člověka.

Policie České republiky Pomáhat a chránit Je ozbrojený bezpečnostní sbor České republiky. Státní policie působí na celém území republiky. Policie plní zejména tyto úkoly: chrání bezpečnost osob a majetku zajišťuje veřejný pořádek, a byl-li porušen, činí opatření k jeho obnovení vede boj proti terorismu odhaluje trestné činy dohlíží na bezpečnost a plynulost silničního provozu a spolupůsobí při jeho řízení vyhlašuje celostátní pátrání Atd.

Integrovaný záchranný systém Zajišťuje spolupráci mezi všemi záchrannými, pohotovostními a odbornými složkami – to znamená mezi HASIČI, ZÁCHRANNÝM SBOREM a POLICIÍ ale i mezi jednotlivci, kteří mohou při mimořádných událostech pomoci.

Telefonní čísla Hasičský záchranný sbor 150 Zdravotnická záchranná služba 155 Policie ČR 158 Integrovaný záchranný systém 112

Telefonní čísla Hasičský záchranný sbor Voláme při požáru, dopravní nehodě, povodni. 150 Zdravotnická záchranná služba Voláme při zranění osoby,bezvědomí,náhlému vážnému onemocnění 155 Policie ČR Voláme při napadení,narušování pořádku,vážné dopravní nehodě 158 Integrovaný záchranný systém Číslo platí pro ČR i evropské státy.Nejčastěji ho používáme při volání v zahraničí. 112

Hledej správnou odpověď Kamarád se naboural na kole,krev mu neteče,ale nemluví,nehýbe se,jen tiše dýchá. Zavolám: Hráli jsme si s kamarády v lese na schovávanou a jeden kamarád se ztratil,nenašli jsme ho a už je večer. Zavolám: Malé děti si hrály u stohu slámy a stoh zapálily. Zavolám: Přišel jsem ze školy domů a dveře do bytu jsou otevřené, všechno je rozházené a rodiče nejsou doma. Zavolám: Jsem s rodiči na dovolené v Německu a já jsem se vážně pořezal o střep,rodiče jsou na nákupu. Zavolám: nebudu volat

Zdroje: FOTO: ZZS Středočeského krajeZZS Středočeského kraje FOTO: ZZS Jihomoravského krajeZZS Jihomoravského kraje FOTO: ZZS Moravskoslezského kraje do-sanitky/ do-sanitky/ podle-lampy-prejezdu-mostu-nebo-podjezdu/ podle-lampy-prejezdu-mostu-nebo-podjezdu/ klipart Člověk a jeho svět 3, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN Člověk a jeho svět 3 – pracovní sešit, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN