Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Advertisements

Souřadnicová síť, určování zeměpisné polohy
Budeme lépe chránit zdraví lidí? Kontrola spalování odpadků – malý krůček vpřed.
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 6 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Hospodaření a tvorba ceny Výchova k občanství 7. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ charakteristika Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Nový Zéland.
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉMy - biodiverzita
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Den vody Prchalová Zdeňka 2. stupeň Základní školy speciální
Název projektu: Moderní škola
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_150_Ochrana půdy
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
VY_52_INOVACE_08 Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod cz. 1.07/1.4.00/ „Blíže k přírodním vědám“ Mgr. Markéta Ulrychová  
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu:
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Autor: Stejskalová Hana
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Vyjadřují vlastnosti podstatných jmen.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Termika VY_32_INOVACE_05-55 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES. TROPICKÝ DEŠTNÝ LES V rovníkových oblastech Země se rozkládají tropické deštné lesy (tropické pralesy, džungle). Kterými světadíly.
Základní společenstva – skály a hory
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: Základní škola Městec Králové
6. Využívání a znečišťování vody Základy ekologie pro střední školy 1.
Moudra pana Horníčka !.
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
Psychologie test.
Digitální gramotnost Informatické myšlení
VYMĚŇTE CHLAPA ZA KOČKU!
VYMĚŇTE CHLAPA ZA KOČKU!
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_32_ INOVACE_ 01_ PŘÍRODOVĚDA 5
VY_32_ INOVACE_ 10_ ČESKÝ JAZYK 3
Posun snímku automaticky.
Člověk a jeho svět 3. ročník
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
Markéta Hanzalová Náprstková N11 Nervová soustava
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Projekt Rozumíme penězům
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_150_Ochrana půdy
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava

Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek nebo nedostatek, vedou se o ni války a lidé kvůli ní umírají. -Lidé v rozvojových zemích by dali vše za čistou a zdravou vodu. Musejí pro ni chodit kilometry daleko a draze za ni platit. Někdy penězi, někdy životem. -Zato na druhé straně světa se lidé vody bojí a modlí se za to, aby zmizela. V té chvíli jim je jedno, že za pár měsíců se můžou modlit za její příchod.

-Tam, kde je voda postrádaná, je brána jako zlato, tam, kde jí je hodně, s ní nakládají jako s obyčejným kamením. - Lidé vodu znečišťují a mnohdy ani nevědí, že to dělají. Perou prádlo, umyjí si auto, vytřou podlahu - mají doma čisto. Ale neuvědomují si, že kvůli jejich čistotě se špína tvoří jinde - v přírodě. - Ročně umírají miliony živočichů jenom kvůli znečištěné vodě. My lidé si vodu můžeme filtrovat, vyčistit…Ale zvířata nemají na vybranou, a tak nedobrovolně umírají - kvůli nám.

-Průměrný Čech spotřebuje denně 109 litrů vody. V Británii denně spotřebuje člověk průměrně 343 litrů. -Člověku v Africe musí na den stačit 7 litrů.

-Znečišťování životního prostředí je jedním z největších problémů dnešní doby, ale lidé o něm mnohdy ani nevědí. - Lidé stále plýtvají vodou, znečišťují ji a nevadí jim to. Žijí přece v čistém městě, ale už nevidí, že za městem teče špinavá řeka. Dokud znešištění nezasáhne samotné lidi, nebudou tomu věnovat pozornost. -Příroda se těžko sama vypořádá se znečištěním, které způsobujeme. Proto musíme proti znečištění bojovat my sami!

Nedovolme, aby se náš svět proměnil v odpadkový koš!!!