Země 30% chudoby. Základní údaje Rozloha se činí km 2 Počet obyvatel se rovná obyvatel Hlavní městem je Addis Abeba Obyvatelé se skládají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 –40_ slozeni_obyvatelstva
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Somálsko.
Politická geografie III
JAPONSKO země vycházejícího slunce Alžběta Ambrožová.
Obyvatelstvo a sídlo.
VÝCHODNÍ AFRIKA POLOHA,ROZLOHA:
USA United States of America
Střední Evropa.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
ZÁKLADNÍ ÚDAJE Hlavní město: Minsk Státní zřízení: republika Rozloha (km 2 ): Počet obyvatel:
Island.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
Darek Matwikow Jan Jelínek
PORTUGALSKO.
Arménie znak vlajka.
Українська Республіки
Albánská republika Republika e Shqipërise
Austrálie.
Japonsko ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE.
Maledivy Martin Hroch.
Ukrajina, Bělorusko, Moldavsko
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
Írák.
Malta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Čína Jan Dušek.
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Francie Miroslav Chmelka.
BULHARSKO.
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
IRSKO Michaela Rolencová, 9.B 2014/2015.
Dobrovolní hasiči.
Etiopská federativní demokratická republika km 2 Vnitrozemský stát ve východní Africe.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Island Marie Vůjtková
Brazílie Jana witkovská, IČO:
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_06 N á zev materi.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_18 Název materiáluVýchodní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.
Afrika.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Mexiko.
INDONÉSIE.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Šablona VY_52_INOVACE_Z
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Mikronésie.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Státy Evropy Švédsko Michal Man A (2018/19)
Malta Učivo 8. ročníku Název školy
Sahel – nejchudší část Afriky
Transkript prezentace:

Země 30% chudoby

Základní údaje Rozloha se činí km 2 Počet obyvatel se rovná obyvatel Hlavní městem je Addis Abeba Obyvatelé se skládají z: Oromové Amhanové Tigrajové Somálci Jazyk: Amharština

Kultura Etiopie má vlastní písmo, čte se zleva doprava. Etiopané nemají příjmení. Pro etiopskou kuchyni jsou typická silně kořeněná jídla, časté jsou masné pokrmy, s výjimkou vepřového, které nejí většina obyvatelstva. Jejich rok začíná 11.září Náboženství: Křesťanství Hymna byla napsána etiopským písmem-vzniklo z písma jiho-arabských Sabeiců

Politika Etiopie je federativní parlamentní republikou. Jednotlivé státy federace, mají právo uvádět v platnost zákony a vytvářet i spravovat vládní funkce. Prezidentem je Mulatu Teshome Wirtu

Problémy Nejchudší země světa     Přelidněno !!!!!!!! Zaostalý průmysl Nekvalitní služby Nevyvinuté zemědělství Obdělává se zhruba 17 % půdy,přestože podíl půdy použitelné k orbě je vyšší. V důsledku posledních 30 let je zalesněno pouze zhruba 10 až 15 % území. Zbytek je využíván pro pastvu, protože povrch je příliš drsný, suchý či neúrodný.

Historie Na etiopském území žijí lidé již několik milionů let. Ze starších etiopských legend je nejvýznamnější pověst o královně ze Sáby a králi Šalamounovi

Podpora Etiopie Dle našeho názoru bychom měli více podpořit školství a hygienu. Pro děti by se mohlo zajistit více jídla, vody, nebo potřebných léků. Podpořit vzdělávání dětí a tím se celý stát bude moci více rozvíjet.

    