Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mexiko.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mexiko."— Transkript prezentace:

1 Mexiko

2 Charakteristika: Rozloha: zhruba 2 000 000 km2
počet obyvatel: hustota zalidnění: 48 obyvatel na km2 hlavní město: Ciudad de México politický systém: federální republika měna: 1 mexické peso = 100 centavů jazyky: španělština, nahuatl a další indiánské jazyky náboženství: většina obyvatel - křesťané

3 Zemědělství: využití půdy: pastviny-38%, lesy-22%, orná půda-13%, pouště-21%, ostatní-6% hlavní zemědělské produkty a těžené suroviny: kukuřice, pšenice, ječmen, rýže, bavlna,cukr, káva, fazole, ovoce skot; rudy uranu, mědi, manganu, železa,olova zinku, cínu, stříbra, zlata a rtuti, uhlí, ropa a zemní plyn, bauxit, síra vývoz: ropa a zemní plyn, ropné výrobky, kovy, síra, textil, bavlna, cukr,chemické výrobky, stroje, spotřební elektronika

4 Obyvatelstvo: V městských aglomeracích(seskupení vzájemně blízkých sídel) žije téměř 73% obyvatel.Ve většině venkovských domů je zavedena elektřina, děti chodí do školy a ve městech je lepší sociální a zdravotní péče. V některých částech Mexika si budete i dnes připadat jako ve Španělsku. Před příchodem Španělů bylo Mexiko domovem různých kultur a to zejména Mayů a Aztéků jejichž pyramidy jsou dnes velkým lákadlem pro turisty. 

5 Flóra: Na jihu a východě Mexika jsou typické tropické deštné lesy.
Pěstuje se zde palma olejná, která je často propletená liány, cukrová třtina, sisal, kokosovník, kakaovník, káva a kukuřice. Charakteristickou rostlinou celého Mexika je kaktus a velké množství zeleniny např. chilli, rajčata a ovoce.

6 Fauna: Je zde tisíce druhů zvířat, z nichž většinu tvoří hmyz
U nás v Mexiku nacházíme zvířata, žijící v obou částech amerického kontinentu. Ze Severní Ameriky pocházejí medvědi, vydry, jeleni a srnci, z Jižní pak jaguár, pásovec, mravenečník a množství opic.Žijí zde i dikobrazové, různí hlodavci a mnoho dalších savců jako například tapír.

7 KONEC DĚKUJEME za vaši účast na tomto zasedání.
Mexický prezident: Benito Juárez & Mexický velvyslanec: Ingacio Zaragoza


Stáhnout ppt "Mexiko."

Podobné prezentace


Reklamy Google