Připravila:Kristýna Němcová  Satanismus své jméno odvozuje od satana zlého démona jenž se vzbouřil samotnému bohu a stal se protivníkem jeho synem Ježíše.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Advertisements

ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Písmo svaté Bible (biblos= kniha knih), Písmo svaté vznikala 1500 let
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
V současném světě – 2 názory na svět
Patří k nejvýznamnějším poutním místům Itálie. Zasloužil se o to místní rodák Giovanni Battista Bernardone syn bohatého kupce. ASSISI Itálie Neklikej.
Křesťanství vznik a podstata.
Evropa po třicetileté válce
Co si představíš pod tímto pojmem?
Gotická kultura.
Vítej na ministrantské schůzce
NÁBOŽENSKÉ SEKTY Mgr. Michal oblouk.
Světová náboženství.
SATANISMUS.
KOMUNISMUS Michal Hess.
Gotické sochařství Gotické sochařství se vyvíjelo po boku arcgitektury. Sochy sloužily především jako doplněk chrámů, a tak sochy většinou zobrazovaly.
MEZI TŘICETILETOU VÁLKOU A FRANCOUZSKOU REVOLUCÍ
Studijní obor: Sociální činnost
Křesťanská antika. Náboženství vzniklo kolem roku 30.n.l. v Palestině – víra chudých V Římě byli křesťané pronásledováni R EDIKT MILÁNSKÝ Konstantin.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_09.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Sámova říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Vypracoval: Jakub Moravec
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
KŘESŤANSTVÍ.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorPhDr. Jitka Mannová Název šablonyIII/2.
Syropalestina.
El Shadai Ref.: El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Od věků až na věky jméno Tvé se nemění. El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Ty jsi Bože.
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
1. Když nebeský duši mou proniká mír, ať hrozí mi svět ze všech stran, mé srdce už nestrhne bouřlivý vír, bezpečnou kotvou mou můj je Pán. Šťasten jsem.
1. Ó Bože, soudu vyuč krále o spravedlnosti, | i jeho syn ať neustále prospívá moudrostí. | Ať jeho slovem zahanbeni odloží vládci spor, | ať nese pokoj.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: Kolektiv autorů: DĚJEPIS – Středověk a počátky novověku pro 7. ročník. Nová škola Válková, V.:
VY_32_INOVACE_Lul_III_13 Vznik křesťanství v Římě Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc. Oběti ve Starém zákoně.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
1.Diskriminace, která nás může potkat v životě
Počátky písemnictví na našem území
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Digitální učební materiál
Víra, náboženství, církve, sekty 3 – Křesťanství
Ježíš.
SEKTA je náboženská skupina, která nějakým způsobem omezuje své členy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Náboženská mapa současného světa
Slovo života Květen 2012.
Křesťanství a středověká Evropa
Marika Jiráková Třída: 6.b.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Rytířská hrdinská epika
VY_32_INOVACE_D8.15 Autor: Eva Žárová Datum vytvoření: listopad 2011
polovina 1. století našeho letopočtu
Poznání Boží vůle.
Časová osa, periodizace dějin
Presbytariánská církev
Dějiny hudby a její osobnosti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ŽIVOT V ČESKÝCH ZEMÍCH PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
Transkript prezentace:

Připravila:Kristýna Němcová

 Satanismus své jméno odvozuje od satana zlého démona jenž se vzbouřil samotnému bohu a stal se protivníkem jeho synem Ježíše Krista.  Satan je často ztotožňován s antikristem a Luciferem což však není zcela jisté.  Antikrist je obvykle popisován nikoli v jako postava,ale jako kdokoliv,kdo se vzbouří proti bohu.

 Satan je v knize Job nazýván synem Boží.  V novém zákoně je satan zlý vzbouřený démon,který je nepřítelem Boha a pokušitelem lidstva.  Jiní satana chápou například jako „hybný faktor faktor v přírodě či jako pomůcku k ozvláštnění sexuálního života.

 Satanismus se v průběhu let vyvíjel.  Jako první formu satanismu můžeme označit lidové čarodějnictví jež bylo první čistě náboženskou vzpourou proti křesťanství.  V 18 století vznikaly v Evropě hlavně Velké Británii kluby kde se scházeli šlechtici pod účelem pořádání satanistických orgií.

 Roku 1749 založilo v Anglii několik vysoce postavených osob klub pekelného ohně  Jeho vedoucí byl sir Francis Dashwood.  Členové klubu sloužili černé mše.  Hlavní náplní bylo nezvyklé sexuální dobrodružství puritánské společnosti.

 Číslo 666 se poprvé objevuje ve Zjevení Janově kde označuje Antikrista: „A nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch.