Aneb jak zveřejnit svoji stránku Pavel Beran, FCHI, 351.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připojení k internetu.
Advertisements

2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Tvorba webových stránek
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Propagace a reklama na facebooku
Pavla Chlebounová 3MA381. Webové stránky Internetový obchod Internetová reklama Tištěná propagace.
Webové nástroje, komunikace
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Tvorba webových stránek II. Odkazy, obrázky, seznamy.
Tvorba webových aplikací
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Veronika Hladíková. V dnešní době se dají webové stránky zhotovit mnoha způsoby, ale zdaleka ne všechny jsou ty správné. V následující prezentaci se Vám.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Reklamní programy „Za málo peněz hodně reklamy.“.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Eva Bártová Andrea Křivánková
Nové funkce v novém Skliku
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Webnode Webové stránky zdarma
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Internet.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Zálohování fotografií
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Manuál k umístění stránek na freeweb (webzdarma.cz) - registrace
Ivana Topolová VŠE v Praze
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Jiří Prášek WLM: Mail: Web:
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Inf Bezpečný počítač.
Ročníková práce Webové aplikace
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Základní pojmy při používání Internetu
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Tvorba webových stránek – místa v síti
Tvorba webových stránek – registrace domény
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
ANOPRESS Databáze TAM TAM
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Elektronická pošta.
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Aneb jak zveřejnit svoji stránku Pavel Beran, FCHI, 351

Definice  Webhosting je pronájem prostoru pro webové stránky na cizím serveru Odpadá pak nutnost mít 24 hodin denně zapnutý vlastní server  Webhosting může být jak placený, tak neplacený (tzv. Freehosting)  V dnešní době poskytovatel často poskytuje i možnost webové schránky

Nevýhody freehostingu  Poskytovatel většinou neposkytuje žádné záruky funkčnosti ani technickou podporu  Otravné reklamy, které Vám navíc nikdo neproplácí  Nemusí se Vám líbit vaše webová adresa

Poskytovatelé webhostingu     

Jak si zařídit účet u poskytovatele

Jak nahrát vlastní stránku

Web naší školy  Každý na škole má v rámci svého profilu svoji vlastní webovou adresu  Ve složce Z je defaultně uložení složka HTML Pokud se do ní uloží soubor index.html, automaticky se zobrazí na přiřazované adrese

Web naší školy  Adresa má tvar web.vscht.cz/uživatelské_jméno Např. moje je web.vscht.cz/beranp

Výhody a nevýhody  Výhodou je jednoduché nahrávání souborů, nepotřena registrace i absence nežádoucích reklam  Nevýhodou může být omezený prostor