Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace Seminář – Stres v dnešní době, techniky odbourání stresu Mgr. Liana Cihelková Projekt Efektivní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Advertisements

PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Výuková podpora pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
ASERTIVITA Společenská kultura Asertivita ; VY_32_INOVACE_D3_03
MEDITACE SAHADŽA JÓGY.
Vítáme Vás na semináři : Advokát umí zvládat konfliktní situace Brno, dne Přejeme hezký a příjemný den !
Praktická cvičení – efektivní součást výuky, nebo luxus? Martin Vejražka Ústav lékařské biochemie 1. LF UK v Praze.
Vaši OZ… …prodávají často ve slevách a ustupují z původní cenové nabídky klientovi? …mají málo nových klientů a u stávajících stagnují prodejně? …neumí.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
a jeho využití u klientů po CMP
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Relaxace Kód VM:VY_52_INOVACE_17 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
S K Á L Y Pokud si něco dovedeš představit a dokážeš tomu uvěřit, pak toho můžeš i dosáhnout.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Kurz komunikace pro sestry v přímém kontaktu s pacientem
Prodejní dovednosti pro společnost Chodura Konkurenceschopnost a kvalita - cesta k úspěchu zemědělského podniku.
VZESTUPY A PÁDY SILVIE QUISOVÁ. POROZUMĚT ZNAMENÁ POMOCI.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Obrana proti působení stresu a budování vlastního sebevědomí
Náročné životní situace, konflikty
Náročné životní situace
Konflikty uvnitř interdisciplinárního týmu Proč vznikají a co se s nimi dá dělat Mgr. Radka Alexandrová Psycholožka DLBsH Rajhrad.
Jak efektivně komunikovat s klientem?
Regulace úzkosti ve sportu
Regulace úzkosti ve sportu
Udělejte si jarní úklid sama v
Stres Petr Machala. anglicky stress = napětí, namáhání, tlak jedinec je vystaven mimořádným podmínkám následné obranné reakce mají za cíl zachování vnitřní.
Sebeuvědomění a sebekontrola
Technologie.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Praktický seminář pro vedoucí pracovníky. Zásady osobního rozvoje, které změní váš život. Dozvíte se, jak zdokonalit sebe a svoje vztahy s lidmi, jak.
Komunikace s rodiči.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
P REZENTAČNÍ TECHNIKY T EST – TYPY ŘEŠENÍ KONFLIKTŮ Náplň: psychologický text (preference ze dvou výroků) o 30 položkách, záznamový arch, řešení.
Regulační prostředky v psychologické přípravě sportovce
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Účast na vzdělávání a výkony škol Jan Koucký Vývoj vzdělávání a školství.
MUDr.Kateřina Kapounková
Apoštolská 1. Prosíme Tě dej nám Pane sílu,
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_03.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
OČKOVÁNÍ – vzdělávání PLDD MUDr.Alena Šebková, PLDD, předsedkyně OSPDL ČLS JEP Parlamentní seminář, duben 2015.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Autohypnóza Denisa Šilhánová Matěj Tvrzník 2011/2012.
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Psychologické disciplíny II. Část Aplikované. Jedná se o obory, které zkoumají určitou konkrétní oblast lidské činnosti z psychologických aspektů Jedná.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
Konflikt  Náročná situace, střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.  Situace, v níž je nutno vybrat z určitých variant či alternativ  Do konfliktu.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
Stres = stav organismu vznikající jako reakce na nepřiměřenou zátěž.  Mírný stres může zvýšit výkon, pomoci mobilizovat síly.  Velký stres naopak výkon.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vyrovnávání se stresem
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
MUDr.Taťána Mahdíková Ordinace JACH-TA, s.r.o.
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Nejkrásnější chvíle 1. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. V modlitbách když budeš stát, Duch svatý.
Transkript prezentace:

Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace Seminář – Stres v dnešní době, techniky odbourání stresu Mgr. Liana Cihelková Projekt Efektivní komunikace - cesta k úspěchu CZ.1.07/3.2.06/ Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel

Stres  Co je stres?  Fáze stresu  Jak nás stres ovlivňuje  Prevence stresu

Techniky odbourání stresu  Pozitivní myšlení  Cílená představivost  Techniky pro volný čas

Desatero pro odbourání stresu na pracovišti 1. Problémy, které se objeví berme jako výzvu. 2. Nenechme se vyvést z míry nenadálou změnou. Změna je život. 3. Rozhodujme se s chladnou hlavou, nenechme se ovládat emocemi.

4. Podložme svůj názor argumenty a nebojme se je předložit. 5. Komunikujme otevřeně a buďme v konfliktních situacích nestranní. 6. Přijímejme v klidu to, co v žádném případě nemůžeme změnit či ovlivnit. 7. Nepřipouštějme si negativní emoce.

8. Neposuzujme a nesuďme ostatní. 9. Neúspěch je součástí života, berme ho jako poučení a motivaci. 10. Nevíme-li si s něčím rady, přestaňme usilovně hledat řešení. Často přijde ve chvíli, kdy se věnujeme jiné činnosti, která nás baví.

Další způsoby odbourání stresu  relaxace a její formy  meditace a její formy

Novinky v oblasti zvládání stresových situací  Relaxační masáže  Reflexní terapie  Čínská medicína  Metoda E.F.T.  Kineziologie

Děkuji za pozornost.

Zdroje: D. Carnegie – Jak se zbavit starostí a začít žít (nakladatelství Pavel Dobrovský BETA 2009) cs.wikibooks.org/wiki V.N. Peale – Síla pozitivního myšlení (Pragma 2007) (články: Naučte se meditovat 1. – IV., Meditační dechová cvičení)