Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Bezpečně na internetu Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet_bezpecnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Bezpečnost na internetu
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Webové nástroje, komunikace
32.1 Internetová komunikace, sociální sítě
RISK Informatika I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Bezpečnost na internetu
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Bezpečnost v Internetu
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost Internetu.
Bezpečnost na internetu! 
BEZPEČNÝ INTERNET bezpečně on-line.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou 3.I
INTERNET VŠUDE KOLEM NÁS
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Nebezpečí na Internetu
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Internet v knihovně pro děti a mládež
Vytvořme společně lepší internet.
Bezpečný internet Výpočetní technika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
TEST - JAK BEZPEČNĚ NA INTERNETU. : Pokud mě někdo požádá na chatu o sdělení adresy a telefonu A pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje B pošlu mu je,
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Bezpečnost na internetu
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
BEZPEČNOST NA INTERNETU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Jak na bezpečný internet?
Bezpečnost na internetu
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
závislost na internetu
Přemýšlej než nasdílíš. Moje soukromí! Nekoukat! Nešťourat! Takto si to ujasnila Koťata z 2. B Rosice.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_240 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Bezpečnost na internetu VY_32_INOVACE_01-60 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh:
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Vytvořila: Mgr. Marie Kardová
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
E – synergie Seznam se bezpečně!
BEZPEČNĚ NA INTERNETU VY_32_INOVACE_13
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Transkript prezentace:

Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a doporučení, jak se bezpečně chovat na internetu, žáci se aktivně zapojují do diskuze o internetu. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_INFORMATIKA_INTERNET Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

přístup k internetu můžete mít kdykoli a kdekoli (bezdrátové připojení, mobil, kavárny, knihovny…) Světlé a stinné stránky internetu internet je největší počítačová síť na světě propojuje milióny počítačů je zde obrovské množství informací, obrázků videí, programů, pořadů…..

K čemu se nejčastěji využívá internet WEBOVÉ STRÁNKY CHAT SOCIÁLNÍ SÍTĚ

rychlý a levný způsob dopisování nevyžádané y (spamy) ! odkazy v ech někdy vybízejí k uvedení osobních údajů pozor na přiložené soubory v u, mohou obsahovat viry zpráva, kterou si lidé posílají elektronicky

WEBOVÉ STRÁNKY vyhledávání informací komunikace s přáteli nákup přes internet hraní her stahování (hry, hudby, dokumenty…) stránky, které mají elektronickou podobu podvodné webové stránky, které se tváří jako pravé text v adresovém řádku není ukazatelem spolehlivosti VĚNUJTE VELKOU POZORNOST STRÁNKÁM, KTERÉ NAVŠTĚVUJETE !

CHAT komunikace v reálném čase prostřednictvím komunikační sítě komunikace s lidmi, se kterými jste se nikdy nesetkali, ale máte např. společné zájmy ! nikdy nemůžeme 100% vědět s kým si opravdu chatujeme snadno můžete podlehnout podvodníkovi, který se vydává za kamaráda takové seznámení se může změnit v hrozivou noční můru

! SOCIÁLNÍ SÍTĚ místo, kde si můžete založit webovou stránku a umístit na ni fotky, videa nebo blogy (příspěvky) můžete se seznámit s novými „přáteli“ můžete vyjádřit svou osobnost všechny osobní údaje, které na své stránce uvedete, mohou být zneužity internetová „přátelství“bývají většinou jen povrchní

Desatero bezpečného chování na internetu 1)Nikomu nesděluj svou adresu ani telefon. Na druhé straně monitoru se může skrývat úplně někdo jiný než si myslíš! 2)Neposílej svou fotografii lidem, které neznáš. Intimní fotografii neposílej ani kamarádovi /ce – nikdy si nemůžeš být jistý, co s ní udělá! 3) Nikdy nesděluj, ani svému nejlepšímu kamarádovi, svá hesla ( , FB, banka…)! 4) Nikdy nereaguj na neslušné, hrubé nebo vulgární y nebo vzkazy! 5) Nedomlouvej si schůzku přes internet (především ne s někým, koho neznáš), aniž bys o tom řekl alespoň jednomu z rodičů! 6) Pokud otevřeš obrázek, video nebo , který Tě šokuje, opusť ihned tuto webovou stránku! 7) Pokud Tě obsah některých internetových stránek vyděsí nebo Tě přivede do rozpaků, svěř se dospělé osobě! 8) Nikdy neotvírej přílohu zprávy, která přišla z adresy, kterou neznáš. Zpráva může obsahovat viry! 9) Ne každá informace, kterou na internetu získáš, je pravdivá! 10) Pamatuj, že jen opatrný internetový surfař, je inteligentní surfař!

POUŽITÉ ZDROJE inspirace [dne ] obrázky- galerie Microsoft Office