Dopravní konference Pardubice Ing. Martin Kolovratník 1)Aktuální novely dopravních zákonů 2)Vznik „Spolku pro výstavbu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Advertisements

Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Mezinárodní konference DOPRAVA BEZ BARIÉR
Integrovaný dopravní systém
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Nezávislý regulátor je nutnost, nikoli zbytečný nadstandard! Milan Chovanec, stínový ministr dopravy za ČSSD , Praha.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
Plány Ředitelství silnic a dálnic na rok 2007 Tisková konference Pondělí Praha.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Silnice nebo železnice
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Právní režim pozemků sloužících dopravě
Přístupnost IDS pro OOSPO
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Medzinárodná konferencia 04. a , Hotel pod zámkom, Bojnice.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Financování dopravní infrastruktury v roce 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Legislativa, finanční zajištění a návaznost ústředních orgánů na řešení problematiky dopravy a dopravní infrastruktury v Pardubickém kraji –
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Prohlášení o dráze Jiří Černý 11. setkání s dopravci, Praha,
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Strategické úkoly MD Pardubice
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Financování dopravní infrastruktury
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
2. Ročník konference v rámci projektu Železniční doprava pro kraje
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Výbory a pracovní skupiny
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Podpora trhu s nemovitostmi. Česká společnost certifikovaných odhadců majetku 25.listopad 2004 Zbyněk Smejkal.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Fakulta dopravní ČVUT v Praze konference IDS, Žďár nad Sázavou
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Transkript prezentace:

Dopravní konference Pardubice Ing. Martin Kolovratník 1)Aktuální novely dopravních zákonů 2)Vznik „Spolku pro výstavbu dálnic D35 a D43“

Ing. Martin Kolovratník Aktuální novely dopravních zákonů SCHVÁLENÉ: -Zákon o drahách 266/1994 -Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře -Novela SFDI 104/2000 PROJEDNÁVANÉ -Podmínky provozu vozidel na pozemních komunikacích 56/2001 -Zákon o pohonných hmotách311/2006

Ing. Martin Kolovratník Aktuální novely dopravních zákonů Zákon o drahách -Schváleno PSP (po vratce ze Senátu 6.9.), nyní prezident -Lepší kategorizace drah, zajištěn přístup i na soukromé vlečky -Výrazně zvýšen požadavek na kvalifikaci a vzdělávání (PN Šidlo) -Férové účtování elektrické energie (zastávky, topení) -Přesněji definuje postup na „přetížené dráze“, typicky koridor PCE (soukromníci nebyli spokojeni, drží se princip veřejného závazku) -Vyšší právo SŽDC na zásahy v ochranném pásmu dráhy (bezpečnost)

Ing. Martin Kolovratník Aktuální novely dopravních zákonů Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře -Prezident podepsal zcela nový (malý) úřad, oddělení části Drážního úřadu -Ústřední správní orgán (volen vládou), užívání drážní a letecké infrastruktury (a zařízení služeb) -Cenová kontrola -Podpora při zavádění EETS

Ing. Martin Kolovratník Aktuální novely dopravních zákonů Novela SFDI -Podepsán od Rozšíření možností financování -Dobrá zpráva pro region (bezpečnost na EBA, křížení s nadřazenou infrastrukturou) -Nově možnost bezúročných půjček (obce, kraje, svazky)

Ing. Martin Kolovratník Aktuální novely dopravních zákonů Podmínky provozu vozidel na pozemních komunikacích 56/2001 -Primárně řeší místní příslušnost (převod vozidla možný na kterékoli obci) -Dále snížení administrativní zátěže při zápisu do registru ALE -Vznikla velká polemika ve věci deregulace počtu STK (MD v létě mění vyhlášku) -Aktuálně v Hospodářském výboru přijat revoluční návrh na nový výpočet -Nový model pracuje s Informačním systémem, online podle krajů -Zároveň garantuje stanicím emisí, že mohou pokračovat

Ing. Martin Kolovratník Aktuální novely dopravních zákonů Zákon o pohonných hmotách311/2006 -Zcela nové úpravy pro alternativní pohony (elektromobilita), definuje veřejné stanice, dobíjecí body, způsob zajištění přístupu -Osobně pro mě velké téma, jednal jsem v USA a evropské automobilky mají tendence chránit trh před zahraničím (tlak na vlastní standardy)

Ing. Martin Kolovratník „Spolek pro výstavbu dálnic D35 a D43“ -Příběh R35 (D35) je příliš dlouhý -Za poslední rok se nám společně povedlo -Vykoupit pozemky na prvních dvou úsecích -Řešit problematiku EIA -Zadat archeologický průzkum -Ale chce to víc!!!! -Každý týden zrychlení má smysl -Nebavme se pouze o prvních dvou úsecích

Ing. Martin Kolovratník „Spolek pro výstavbu dálnic D35 a D43“ CÍLE SPOLKU: -Spolupráce (členství) se „Společností pro rozvoj silniční dopravy“ -Aktivní řešení silniční výstavby z pohledu více krajů (PK, HK, OLM) -Pozitivní lobbing na všech úrovních -Ilustračním příkladem je Mohelnice, JM kraj -Koordinace všech dotčených subjektů (semináře, konference) -NEPOLITICKÉ A NEZÁVISLÉ VYSTUPOVÁNÍ -ČLENSTVÍ OTEVŘENO VŠEM, KDO CHTĚJÍ POMOCI

Ing. Martin Kolovratník DĚKUJI ZA POZORNOST!