„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní adiktologická konference
Advertisements

Sociální služby SOZ.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 FAUST, o.s.. STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCI: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Právní rámec domácího násilí v ČR Praha, 5. června 2014 Konference k problematice domácího násilí MŠMT ČR Petra Vitoušová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
ohroženým domácím násilím
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Párová terapie násilných osob Mgr. Bc. Michaela Kopečková Mgr. Petra Králová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Spojme se proti násilí na ženách ze sexbyznysu Lucie Šídová Projekt Spojme se proti násilí na ženách ze sexbyznysu, č. 628 podpořila Nadace.
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Terapie pachatelů domácího násilí
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
„Violence: a (non)public issue“ Presentation of the Project
Probační a mediační služby výjezdní zasedání RVPK Příbram
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Krizová pomoc.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro osoby se zdravotním postižením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu sociálních.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Konference je financována Nadací Sirius
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Michaela Borovanská, Jana Malíková
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb „pod jednou střechou“ pro děti a jejich rodiny: o Centrum krizové intervence o Centrum pro osoby zažívající násilí ve vztazích o Centrum rodinného poradenství o Centrum klinické psychologie Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Základní informace o projektu Program CZ12 - Dejme (že)nám šanci Schválený grant: CZK Období realizace: – Tuzemský partner: Statutární město Brno Norský partner: Oslo Krisesenter Bilaterální spolupráce – 2 projekty (právní a psychologické služby obětem násilí, práce s násilnými osobami) Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Výchozí myšlenka projektu Práce s celým rodinným systémem zasaženým domácím násilím – poradenské i terapeutické služby. Zajištění optimální dostupnosti služeb pro aktéry domácího násilí i mimo velká města. Zavedení nového typu právní služby na ochranu osob ohrožených DN (advokacie). Posílení prevence DN a dopadů DN. Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Podpora ústřední myšlenky Prostřednictvím projektu Programu CZ12 - Dejme (že)nám šanci „Zlepšení praxe při prevenci, identifikaci a potírání domácího násilí prostřednictvím profesní specializace“ Výzkum - SocioFactor Implementace specializace Vznik e-learningové aplikace Publikace o vývoji problematiky DN Mediální kampaň Mlčení bolí Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Výsledky projektu Program pro celý rodinný systém umožnil zachování rodiny bez přítomnosti násilí nebo snížení rizika opakování násilného vzorce chování v dalších vztazích. Systematická práce s násilnými osobami posílila stabilizaci rodin s výskytem DN. Pozitivní výsledky terapeutické práce - motivace k další práci na sobě. Dosud 116 osob (průměr 5 nových klientů /měsíc). Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Výsledky projektu Posun služby za klientem vedl k zajištění dostupnosti služeb bez ohledu na finanční a časové možnosti klientů, a ke zvýšení motivace klientů k vyhledání pomoci (20 poradenských míst). Zvýšení dostupnosti advokátního zastoupení klientů zasažených DN vedlo ke zvýšení počtu úspěšně dořešených soudních řízení (počet klientů 113, průměr 5/měsíc). Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Výstup projektu – oblast prevence domácího násilí Interaktivní výukový program pro žáky ZŠ, který je má naučit správně reagovat při konfrontaci s problematikou domácího násilí. Využili jsme toho, co dnes děti zajímá (hra ve spojení s elektronikou). On-line, off-line verze hry; mutace pro Apple a Android. Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Herní příběhy „Tajemství zavřených dveří“ Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Partnerská spolupráce Oslo Krisesenter (azylový dům, denní centrum, sekce pro nucená manželství, obchodování s lidmi a jiné druhy násilí) Alternativ til Vold (práce s násilnými osobami, kniha a film Sinna Mann ) Salomon Johansen (advokátní služby) Veřejný ochránce práv Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno

Poděkování Nadaci OSF – podpora, pomoc, komunikace, vstřícnost, … Nastavení systému implementace EHP a Norských fondů - zjednodušení oproti strukturálním fondům EU …a Vám všem za pozornost Do budoucí spolupráce se rádi zapojíme. Dagmar Úlehlová, SPONDEA Brno