Technické prostředky v požární ochraně Sací koš. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cvičební řád jednotek požární ochrany technický výcvik
Advertisements

Vytápění Armatury měřící
Vytápění Armatury uzavírací
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
Vytápění Termoregulační hlavice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technické prostředky v požární ochraně
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kombinovaná a plastová okna.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Hydraulické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Ostatní zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Atmosférický tlak. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Analogové a digitální zařízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technické prostředky v požární ochraně Tlakové požární hadice.
Technické prostředky v požární ochraně Nářadí na požární sport.
Technické prostředky v požární ochraně Pěnotvorné příslušenství.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vytápění Otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Vytápění Otopné soustavy parní. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08.
Vytápění Světlé plynové infrazářiče. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Parametry požáru I. část Požár a jeho rozvoj. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technické prostředky v požární ochraně Svítílny používané v PO.
Vytápění Teplovodní otopné soustavy s nuceným oběhem.
Vytápění Kotle pro zplynování dřeva. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Terminologie oken
Technické prostředky v požární ochraně Požární žebříky.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_03.
Technické prostředky v požární ochraně Motorové řetězové a rozbrušovací pily v požární ochraně.
Technická mechanika – Čepové tření
Technická mechanika – Skládání sil 2
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Vytápění Parní otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Technické prostředky v požární ochraně
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Matematika Kulová vrstva, kulový pás
Fyzika – Asynchronní elektromotor
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Karnaughovy mapy – tři proměnné
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
PICTURES FOR DESCRIPTION
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Zařízení na pečení a smažení
ELEKTROTECHNIKA Intenzita elektrického pole
Technické prostředky v požární ochraně
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
ELEKTRONIKA Zesilovače – princip, druhy
Technické prostředky v požární ochraně
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Test Určen pro: 4. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Technické prostředky v požární ochraně
Technická mechanika – Skládání sil
Technické prostředky v požární ochraně
Fyzika – Jednoduchý elektrický obvod
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Spojité a nespojité řízení
Fyzika – Usměrňovače.
Vytápění Rozvody potrubí
Technické prostředky v požární ochraně
MATEMATIKA Mocniny s přirozeným exponentem
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Technické prostředky v požární ochraně Sací koš

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 08_01_32_INOVACE_11

Předmět: Technické prostředky v požární ochraně Ročník: 1. Jméno autora: Ing. Jaromír Šindler Škola: SPŠ Hranice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaromír Šindler Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Anotace : Výukový materiál popisuje dva druhy sacích košů používaných jednotkami požární ochrany Klíčová slova: zpětný ventil, síto koše, šroubení, plovoucí sací koš, plovák, sací komora

Sací koš Zabraňuje vstupu hrubých nečistot do čerpadla Zabraňuje poklesu vodního sloupce při přerušení sání Šroubuje se na poslední savici v přívodním vedení Obr.1

Sací koš - složení Vlastní těleso Zpětný ventil Koš Čep Páka Síto koše Obr.2

Sací koš s pevnou spojkou 75 Sací koš s pevnou spojkou 75 se zkoseným hrdlem Sportovní sací koš se závitem 110 mm Obr.3Obr.5 Obr.4 Sací koše různých typů a velikostí

Plovoucí sací koš AMPHIBIO firmy ZHT Slavíč Plovoucí sací koš AMPHIBIO je určený k odběru vody přímo z vodní hladiny, na které plave. Lze jej tak využít k čerpání vody z mokřin, mělčin či mělkých břehů potoků a použít tyto dosud nevyužité vodní zdroje pro zdolávání lesních a jiných požárů, eventuálně pro dopravu vody nebo doplňování cisteren. Jeho použití je téměř všestranné, od hašení požárů přes odvodňování či vysoušení mokřin nebo odčerpávání hladiny při ekologických haváriích.

Plovoucí sací koš Plovoucí sací koš se skládá ze dvou hlavních částí: Plovák Pohyblivá sací komora Obr.6

Srovnání plovoucího sacího koše se standardním sacím košem Velkou výhodou je i jeho využití při čerpání vody z běžného vodního zdroje. Nenasává nečistoty ze dna vodního zdroje a ani z povrchu hladiny, čímž se snižuje riziko zanesení nebo poškození čerpacího zařízení. Během povodní lze použít plovoucí koš místo plovoucích čerpadel k odčerpávání zaplavených prostor až do minimální výšky vodní hladiny 1,5 –2 cm. Nevýhodou je vysoká pořizovací cena a hmotnost koše

Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaromír Šindler Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Text : Vlastní Obrázky : Obr.1 – Obr. 6: Fotoarchiv autora

Konec prezentace