 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/04.0004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
EU_62_A_sada 1_03_M_Vznik peněz_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Materiál.
Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_578_ Masná výroba Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Energetická hodnota potravin (EH)
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Protýkání a plnění hovězího masa
VYS_32_INOVACE_488_Hodnota pH. NÁZEV ŠKOLY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Předběžná příprava drůbeže
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Různé podmínky života na Zemi
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Měření elektrického proudu
Název projektu: Moderní škola
Není příloha, jako příloha
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
POVOLÁNÍ I. VY_32_INOVACE_3A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Základní druhy zeleniny VY_52_INOVACE_34
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Řezání vnějších závitů
Návykové látky Alkohol
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/  Název učebního materiálu VY – 52 – FM – 21 Hovězí maso – rozdělení Datum vytvoření:  Datum ověření:

 Pracovní list je určený pro žáky ročníků Kuchař číšník.  Jde o motivační a aktivační materiál při vizuálním poznávání výrobku, který usnadňuje žákům pochopení výuky a následné využití znalostí v odborném výcviku.  Možnost využití: o aktivace žáků na začátku odborného výcviku, o diagnostika získaných vědomostí, o zpětná vazba pro žáky, jak dobře zvládají učivo.  Metodický pokyn: Materiál lze použít dataprojektem nebo vytisknout jako pracovní list.  Pomůcky: o psací potřeby, o papír.

veverkaFal ešn á svíč kov á veverka svíčková

KRK

 I. třída hovězí svíčková -(nejjakostnější maso) minutky, pečení po anglicku hovězí kýta - na pečení, dušení vcelku, plátky, rolády, závitky hovězí nízký roštěnec - minutky, dušené úpravy, pečení po anglicku  II. třída hovězí plec- na pečení, dušení vcelku, plátky, rolády, závitky hovězí péro (podplečí) - dušené úpravy  III. třída hovězí hrudí - na vaření hovězí pupek - na vaření, mleté úpravy hovězí oháňka a veverka - na polévku  IV. třída hovězí krk - na guláše, mleté úpravy hovězí kližky – guláše 

 Bovinní spongiformní encefalopatie  BSE byla u skotu zjištěna v roce 1986 a poté byl zjištěn její výskyt i u jiných zvířat  Název nemoc šílených krav získalo onemocnění proto, že v pozdních stádiích způsobuje u krav neobvyklé chování. Odborný název ukazuje na onemocnění skotu (bovinní = kraví), které se projevuje pórovatěním mozku, který tak připomíná v pozdějších stadiích houbu (spongiformní) encefalopatie (nezánětlivé onemocnění mozku).  Nemoc má velmi dlouhou inkubační dobu. U krav 2 až 8 let. Inkubační doba nové varianty CJD u člověka se odhaduje přes deset let.  Zjednodušeně- onemocnění vzniklo krmení býložravců masokostní moučkou

 Která zvířata chováme pro hovězí maso?  Vyjmenuj přední části hovězího masa.  Vyjmenuj zadní části hovězího masa.  Rozděl kýtu a svíčkovou.  Co patří mezi droby.  Co je BSE.  Jaká jsou omezení BSE pro potravinářský průmysl.

 ŠIMEK, Jiří. rady-do-kuchyne/rozdeleni-hoveziho- masa.html [online]. Dostupný na WWW:.  Foto: archiv autora