Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž 13.-14.6.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Představení komory, akce, projekty
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Okresní hospodářská komora Hodonín Představení podnikatelských aktivit v regionu , HODONÍN.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Seminář: Společná strategie – projektové aktivity Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje , Masarykovo muzeum v Hodoníně.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Mgr. Petr Kostík ředitel KHK JM
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž

Obsah prezentace Seznámení s hospodářskou komorou Realizované projekty přeshraniční spolupráce Zkušenosti

Hospodářská komora ČR Historie komor na Moravě sahá do 50-tých let 19. století Hospodářská komora České republiky od r sdružuje podnikatelské subjekty v České republice na základě zákona č. 301/1992 Sb. O Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Zákonem se Hospodářská komora ČR zřizuje k podpoře podnikatelských aktivit, k prosazování a ochraně zájmů a k zajišťování potřeb svých členů.zákona č. 301/1992 Sb. Uvedeným speciálním zákonem náleží Hospodářské komoře postavení orgánu zájmové samosprávy (a tím i veřejné správy). Hospodářská komora ČR je organizačně členěna do dvou základních složek: - regionální – zahrnuje síť okresních příp. v některých regionech krajských (v případě sloučení) hospodářských komor (51 subjektů) - oborová – je tvořena živnostenskými společenstvy a podnikatelskými svazy sdružených v HKČR (82 subjektů).

Regionální hospodářská komora ZK RHKZK byla zaregistrována k jako nástupnická komora po sloučení okresních hospodářských komor Uh. Hradiště, Vsetín Zlín, kde zůstaly zřízeny pobočky, jako střediska bez právní subjektivity Je nestátní, samosprávná, nezisková organizace Posláním komor je podpora podnikatelských aktivit, ochrana zájmů svých členů a ostatní podnikatelské sféry Komora je v regionu zákonným reprezentantem podnikatelské sféry a partnerem veřejné správy Rozsah aktivit a služeb je dán zákonem a potřebami členů RHK Komoru řídí představenstvo, výkonnou funkci zajišťuje úřad RHK

Sídlo: Vavrečkova 5262 Zlín Pobočka: Studentské náměstí Uherské Hradiště Dolní náměstí 1356 Vsetín Právní forma: hospodářská komora Datum registrace: Počet zaměstnanců: 13 Počet členů 408

Projekty přeshraniční spolupráce SR-ČR CHAMBRNETT INNOBORDER Spolupráce komor UH – Trenčín Sieť

1. CHAMBERNETT Realizace: – – dosud nebyl ukončen !! Vedoucí partner: OHK Uh. Hradiště Přeshraniční partner: SOPK Trenčín Rozpočet: € Hlavní aktivity: 1. Odborná vzdělávací činnost 2. Informační, poradenské a konzultační služby 3. Zpracování Informačního průvodce pro podnikatele v příhraničí 4. Podnikatelská setkání 5. Prezentace na výstavách v Trenčíně a v Brně Hlavním cílem projektu je posilování vzájemné spolupráce, síťování komor a podnikatelských subjektů působících v hospodářské sféře.

2. InNOBorder Realizace: – Vedoucí partner: INOVA NOVA, n.o. Přeshraniční partneři: - KHK Jihomoravského kraje - OHKUH/RHKZK - RRA MSK - Slovenské centrum produktivity Žilina - SOPK Trenčín Rozpočet: € Hlavní aktivity: 1. Odborná vzdělávací činnost 2. Průzkum inovačního potenciálu 3. Přeshraniční inovační strategie 4. Škola inovací Hlavním cílem projektu je posilování vzájemné spolupráce, síťování komor a podnikatelských subjektů působících v hospodářské sféře, zlepšování infrastruktury a služeb souvisejících s podnikáním, podpory inovačních aktivit, výměna know how

3.SIEŤ Realizace: – Vedoucí partner: SOPK Žilina Přeshraniční partner: KHKZK/RHKZK Rozpočet: € Hlavní aktivity: 1. Zřízení a provoz infobodů ve Zlíně a Žilině 2. Informační, poradenské a konzultační služby 3. Organizace workshopů a seminářů pro podnikatele 4. Podnikatelská setkání 5. Příhraniční konference Hlavním cílem je podpora rozvoje vztahů firem a komor v česko-slovenském příhraničí - kontakty, vzdělávání, propagace, spolupráce.

Zkušenosti Projektová činnost OHK, resp. využívání programů ze strukturálních fondů, se tradičně prolíná činností naší komory, jakož i celého komorového systému.  POZITIVA - podpora rozvoje vztahů lidí od firem a komor v česko-slovenském příhraničí, kontakty a spolupráce.  NEGATIVA : - administrativní - finanční a ekonomické - převod projektů a řešení podstatných změn - nekonzistentní výklad pravidel, formalizmus,… - ?!

Děkuji Vám za pozornost. Ing. Jiří Zezulák ředitel RHKZK WEB: