Metodická porada – Program prevence kriminality na rok 2013 12. 12. 2012 Krajský úřad Libereckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Advertisements

Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality Program prevence kriminality na místní úrovni Partnerství 2006.
ZÁSADY pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci „Strategie prevence kriminality na léta 2004 až 2007“ pro rok 2006.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu 3. Zásady Programu prevence kriminality na.
Program prevence kriminality 2012 – systém hodnocení projektů systém hodnocení projektů Pracovní seminář pro obce Zpracovala: Petra Havláková,
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Praha říjen Poskytování dotací z Programu prevence kriminality chyby v žádostech a dobrá praxe odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra.
Interdisciplinární zasedání Mgr. Iva Fürbacherová Odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
V Bruntále dne: zpracováno pro účely jednání PSSP skate park Bruntál Krajský program prevence kriminality na rok 2010 investiční dotace MV ČR.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Praha Z Á S A D Y Z Á S A D Y pro poskytování dotací Program prevence kriminality 2014 odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Přednášková činnost na základních školách
odbor politiky bydlení
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje

Program prevence kriminality 2012 Schválené projekty měst Libereckého kraje v roce 2012 Jablonec nad Nisou: Stáří bez rizika 4 (28.000,-) Sociologický průzkum pocitu bezpečí obyvatel „Lidé-město-bezpečí-Jablonec n. Nisou (55.000,-) Výchovně vzdělávací pobytový tábor (50.000,-) Plácek – dětské hřiště u Ubytovny pro rodiče s dětmi Za Plynárnou – INVESTICE (60.000,-) Plácek – dětské hřiště u Domů pro sociálně vyloučené rodiny Liberecká – INVESTICE (46.000,-) Jilemnice: Rozšíření Městského kamerového dohlížecího systému – 2. etapa – INVESTICE ( ,-) Liberec: Fotopasti (35.000,-)

Program prevence kriminality 2012 Desná Mobilní kamerový soubor se zabezpečovacími a vyhodnocovacími soubory – INVESTICE – projekt se neuskutečnil ( ,-) Uzamykací stojany na bicykly (13.000,-) Zabezpečovací soubory MU Desná – INVESTICE – projekt se neuskutečnil ( ,-) Nový Bor Rekonstrukce a rozšíření MKDS ( ,-) Asistent prevence kriminality ( ,-) Železný Brod Víkendová cesta k životu bez mříží – III. Krok (48.000,-) Obcím Libereckého kraje byly v roce 2012 RVPPK schváleny dotace v celkové výši ,- Kč

Program prevence kriminality MV ČR na rok 2013 Hlavní podmínky pro obce: Osoba zodpovědná za prevenci kriminality (např. manažer PK) Pracovní skupina nebo komise pro prevenci kriminality obce Plán preventivních aktivit (plán komplexního řešení problému na 2-4 roky) + bezpečnostní analýzu + Program prevence kriminality pro rok 2013 schválený orgány obce (rada, zastupitelstvo) Finanční prostředky na spoluúčast – minimálně 10% spoluúčast Podrobnosti k tomuto dotačnímu programu naleznete v dokumentu: „Zásady pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu prevence kriminality v roce 2013“

Program prevence kriminality MV ČR na rok 2013 Žádost o dotaci: Předkladatelem žádosti je OBEC (pokud chce obec, aby projekt zajistil někdo jiný, lze jako nákup služby) Žádost se odevzdává na formuláři – příloha „Zásad“ č. 2 v písemné i elektronické podobě ( podrobněji uvedeno v „Zásadách str. 5) Žádost musí být podepsána statutárním zástupcem žadatele (starostou) a zástupcem PČR (vedoucím místně příslušného územního odboru). U podpisů musí být čitelně uvedeno jméno, příjmení, funkce.

Program prevence kriminality MV ČR na rok 2013 Povinné přílohy žádosti: Program žadatele (příloha č. 2) + dílčí projekty (příloha č.3) Program obce musí též obsahovat popis projektu, „Plán preventivních aktivit obce“ a „Bezpečnostní analýzu“ – příloha zásad č. 8 Výpis usnesení – doklad o schválení Programu obce radou nebo zastupitelstvem U projektů situační prevence souhlasné stanovisko PČR (místně příslušného územního odboru) U projektů týkajících se MKDS předložit „Rozšiřující podmínky“ – příloha „Zásad č. 5 - nutné zachovávat přesné členění jednotlivých odstavců!! Dodržet číslování. U projektů sociální prevence, které se týkají podpory sportovních hřišť, musí být doložena garance žadatele o zajištění sociální práce s cílovou skupinou, popis jak bude zajišťována. U projektů s cílovou skupinou rizikových nebo ohrožených dětí doložit stanovisko místně příslušného OSPOD. U projektů „Asistent prevence kriminality“ odevzdat zpracovanou přílohu „Zásad č. 9 TERMÍN ODEVZDÁNÍ KOMPLETNÍ ŽÁDOSTI NA KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE JE DO 15. ÚNORA 2013.

Program prevence kriminality MV ČR na rok 2013 V případě nejasností můžete kontaktovat: Krajský úřad Libereckého krajeMinisterstvo vnitra České republiky odbor kancelář hejtmanaodbor prevence kriminality oddělení krizového řízeníoddělení preventivních programů, dobrovolnické služby a lidských práv Linda EhrenbergerováMgr. Ferdinand Raditsch tel.: , tel.: ,