NázevJan Amos Komenský AnotaceVýklad nové látky AutorMgr. Zuzana Šmerdová Očekávaný výstupŽák zná základní údaje z tohoto období Speciální vzdělávací potřeby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Advertisements

ŠKOLA NA PŘELOMU 17. A 18. STOLETÍ JAN AMOS KOMENSKÝ
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Jan Ámos Komenský.
Doba Jana Amose Komenského
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
JAN AMOS KOMENSKÝ VY_08_Vla4_68p
Identifikátor materiálu: EU
České země za třicetileté války
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.09 Anotace: Žáci si hravou formou ověří své znalosti a všeobecný přehled. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Jan Amos Komenský Materiál byl vytvořen v rámci projektu
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_361_Jan Amos Komenský AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D8_13 Sada DUMDějepis 8 PředmětDějepis Název materiáluOd Bílé hory po národní obrození Anotace Prezentace.
Jan Amos Komenský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
32_04_35 Komenský Anotace Komenský Vzdělávací oblast, vzdělávací obor
Kamarád Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Jan Amos Komenský 8. ročník.
JAN AMOS KOMENSKÝ * v Nivnici v Naardenu.
Jan Amos Komenský 1592−1670 Život Uherský Brod, Nivnice, Komňa
Od Jiřího z Poděbrad k J. A. Komenskému Pohled do českých dějin 3 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Jan Amos Komenský Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Kmentová Název materiálu:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_1 63 Předmět: Český jazyk – Náš svět (Člověk a jeho svět)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.3.5 Školství v 17. a 18.století Téma: Vývoj školství u nás Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
„Všichni na jednom jevišti velikého světa stojíme, a cokoliv se tu koná, všech se týče“
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Druh učebního materiálu
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Jan Amos Komenský VY_32_Inovace_9SJ-4
Jan Amos Komenský VY_32_Inovace_07KR-3
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Jan Amos Komenský
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Ve školních lavicích Název: VY_32_inovace_16 Vlastivěda-mladší české dějiny.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Novověk – pobělohorské období a Jan Amos Komenský
Jan Ámos Komenský.
ŠABLONA III/2 Jan Ámos Komenský, literatura 8. roč. ,Mgr. L
JAN ÁMOS KOMENSKÝ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_19 J.A. Komenský
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Transkript prezentace:

NázevJan Amos Komenský AnotaceVýklad nové látky AutorMgr. Zuzana Šmerdová Očekávaný výstupŽák zná základní údaje z tohoto období Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova, pojmyJan Amos Komenský, Svět v obrazech Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Druh učebního materiáluDUM Cílová skupinaŽáci Stupeň a typ vzděláváníI. stupeň, základní vzdělávání Ověřeno dne Třída4.ročník PředmětVlastivěda UčitelMgr. Zuzana Šmerdová VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:

Jan Amos Komenský Byl posledním biskupem Jednoty bratrské, učitel a myslitel. Po bitvě na Bílé hoře byl pronásledován a musel se skrývat. Protože odmítl přestoupit na katolickou víru, musel odejít z Čech. Celý život doufal, že se poměry v Čechách změní a on se vrátí domů. Ale to se mu nesplnilo. Delší čas žil v polském městě Lešně. Velmi pilně pracoval, ale při požáru mu shořely všechny rukopisy. Mezi nimi i velký slovník jazyka českého, na kterém pracoval 20 let. Ale Komenský se nevzdal a pokračoval dál ve své práci. Napsal ještě mnoho knih, chtěl, aby byli lidé moudřejší, aby byl všude mír.

Nejvíce se proslavil svými návrhy na změny ve škole. Je označován jako učitel národů. Komenskému se nelíbilo, jakým způsobem se děti ve škole učily : nehezké učebnice bez obrázků, učení nazpaměť slovo od slova, děti byly trestány rákoskou. Chtěl, aby se děti do školy těšily. Škola měla být zábavou a hrou, učebnice měly mít hodně obrázků. Sám takové učebnice napsal, např. Svět v obrazech. Tato učebnice byla vzorem po celé Evropě. Litoval, že své myšlenky nemůže uplatnit v Čechách. Zemřel v cizině. (Jeho hrob je v nizozemském městě Naardenu).

Jan Amos Komenský :

Použité materiály :