Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"— Transkript prezentace:

1 Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Jednota českobratrská VY_32_INOVACE_2C_20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Identifikátor materiálu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, 20
Anotace Žáci se seznamují s osobností Petra Chelčického (obrázek se objeví po kliknutí myší na obrázek slunce). Žáci se dovídají, jaké byly jeho hlavní zásady. Žáci pracují s informacemi o trojím lidu (skrytým perem sami zapisují informace od přehledného diagramu). Žáci se dovídají základní informace o bratru Řehořovi a Kunvaldu, ve kterém působil. Prostřednictvím interaktivního cvičení zjišťují, kde Kunvald leží (obrazec se správnou odpovědí doletí na vyhrazené místo, ostatní obrazce zmizí). Žáci mají k dispozici obrázek Jana Amose Komenského, pomocí skrytého pera dopisují na místo nadpisu jeho jméno, dovídají se základní informace o Komenském, zjišťují, kolika let se dožil (odčítají pod sebe pomocí skrytého pera). V závěrečném opakování skrytým perem škrtají špatné odpovědi. Autor Období vytvoření materiálu Mgr. Ivana Jordánová Červenec 2011 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dysortografie Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Člověk a společnost Dějepis Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Druh interaktivity Využití interaktivní tabule a práce s PC Možnost dopisovat rukopisné poznámky přes skrytá tlačítka v rámci nového softwaru Cílová skupina  Žák – s lehkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola praktická – 2. stupeň Typická věková skupina 13 – 15 let, 7. ročník Přílohy Pracovní list v MS Word

3 Jednota českobratrská

4 Petr Chelčický Petr Chelčický odmítal války a násilí. 1 Klikni na mě!

5 Petr Chelčický Petr Chelčický odmítal války a násilí. Chtěl, aby si lidé byli rovni před Bohem. Chtěl, aby se řídili Biblí.

6 Petr Chelčický odmítal dělení lidí na tzv. „trojí lid“.
„Není trojího lidu!“ Petr Chelčický odmítal dělení lidí na tzv. „trojí lid“. Páni se mají modlit. Kněží mají pracovat. Ostatní mají vládnout. (Spoj pomocí skrytého pera.) Použij skryté pero!

7 Trojí lid Páni mají vládnout. Kněží se mají modlit.
Ostatní mají pracovat.

8 Pamatuješ si? Páni mají _______. Kněží se mají ______.
Ostatní mají ________. Použij skryté pero!

9 Bratr Řehoř Řehoř byl chudý zeman, který četl spisy Petra Chelčického. Stal se zakladatelem Jednoty bratské. Jednota bratrská se usadila v Kunvaldu.

10 Vesnice Kunvald leží v ______________ horách.
(Obrazec se správnou odpovědí doletí na vyhrazené místo.) Jizerských Slepičích Orlických

11 ___________________ Jhj Kdo je na obrázku? 2 Použij skryté pero!

12 Byl posledním biskupem Jednoty bratrské.
Jan Amos Komenský Narodil se v roce 1592. Byl posledním biskupem Jednoty bratrské. Byl vynikajícím učitelem a filosofem.

13 Jan Amos Komenský se narodil v roce 1592 a zemřel v roce 1670.
Jan Amos Komenský se narodil v roce 1592 a zemřel v roce 1670. Kolika let se dožil? ____ Použij skryté pero!

14 Opakování (Špatné odpovědi škrtni skrytým perem.)
Petr Chelčický odmítal: a, války b, Bibli Řehoř založil: a, Jednotu bratrskou b, Tábor J. A. Komenský byl: a, biskup b, obchodník (Špatné odpovědi škrtni skrytým perem.) Použij skryté pero!

15 Zdroje obrázků: 1 CHMEE 2. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 2 HEDNING. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"

Podobné prezentace


Reklamy Google