Šifrování bez počítače (téměř). Máte rádi Bondovky?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

Kryptografie Šifrování
Practice with the Conditional Change the following sentences to the conditional, according to the model. Vzor: Nemám peníze a nemohu si koupit auto. Kdybych.
Pro úspěšnost loňské rodinné dovolené se psy (nejen Saarloosy), si Vás dovoluji pozvat k zopakování této akce.  Termín : od soboty do  Místo.
Asymetrická kryptografie
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
1. Tys má, Pane, skála, tys pevný můj hrad, | můj v útoku úkryt, proč měl bych se bát! | Ač sám chudý, hříšný, tím víc toužím tam, | kde v úzkosti sílu,
Obrázek v prostředí MS-WORD
Základní pojmy v informatice –II.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Referát č. 18 Počítačová grafika, prezentace (základní pojmy a principy z oblasti počítačové grafiky, grafické a multimediální formáty, jejich vlastnosti.
Textový editor. Po spuštění aplikace textového editoru Pages se zobrazí okno Template Chooser, které nám nabízí k práci mnoho přednastavených šablon.
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý.... Halo tady je Claudia Hofhuberová. Nemohu dostat z počítače disketu... Helpdesk: Stiskla jste tlačítko.
Šifrovaná elektronická pošta Petr Hruška
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Clever spokesman aneb jak chytře na novináře Ladislav ŠTICHA.
Hopfieldova asociativní paměť. Topologie sítě 1 vrstva zároveň vstupní i výstupní mezi neurony existují všechny spoje (kromě smyček)
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
Malování – popis programu
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Vlastnosti stránky a tisk
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Vyberte k obrázku dřeviny správný název
2OP381 Manažerská informatika 1
Mgr. Karel FischerZáhlaví a zápatí1 Dokument ve Wordu si můžeme zobrazit ve dvou základních zobrazeních : a) Zobrazení NORMÁLNĚ b) Zobrazení ROZVRŽENÍ.
Základ hry HEX: dva matematické výsledky Nejvýš jeden hráč vybuduje cestu. Aspoň jeden hráč vybuduje cestu.
1. Buď Pánu čest, ó pějte píseň chvály, | ať slávu jména jeho slyší svět! | On dobrý jest, to do blízka i dáli | po země tváří má se rozeznět.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Informatika Základní formáty počítačové grafiky Obrázek: Žaneta Lažková 2012.
VY_32_INOVACE_ 15_číselné řady do 5 (SADA ČÍSLO 5)
1. Pán je blízko, záhy přijde, jistě přijde blízko Pán. | Rozhlaste tu skvostnou zprávu | z dávných věků v denní vřavu, | ať, kdo sklíčen, zdvihne hlavu:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1. 2 Hypertextové odkazy Na stránce se mohou nacházet místa, na která když klepnete myší, dostanete se na jinou stránku, na jiný server nebo na jinou.
Clovek se nekdy pta proc...???
Elektronický podpis Ochrana Dat Jan Renner
1. Kdo ochrany nejvyššího | v skrýši jeho užívá, | ten v stínu všemohoucího | bezpečně odpočívá. | Proto i já říkám Pánu v každý čas | s důvěrností: |
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Jak učit tvorbu textových dokumentů
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Třeba se tak narodila… Ale třeba to jen umí s počítačem… ANEB UMĚNÍ JEDNODUCHÉ FOTOGRAFICKÉ RETUŠE.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
Informační bezpečnost VY_32_INOVACE _BEZP_16. SYMETRICKÉ ŠIFRY  Používající stejný šifrovací klíč jak pro zašifrování, tak pro dešifrování.  Výhoda.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr
Informační bezpečnost VY_32_INOVACE _BEZP_17.  obdoba klasického podpisu, jež má zaručit jednoznačnou identifikaci osoby v prostředí digitálního světa.
Masky vrstev Nástroj vhodný pro úpravu a retuš fotografií.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Název společnosti Produkty a služby
Grafika – opakování Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
MATEMATIKA – ARITMETIKA 6
Practice with the Conditional
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – výběrové nástroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Moje cvičná prezentace
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Rozložení obrázku s titulkem
Elektronická podatelna
Název události Datum akce Čas akce
Petr Petr Zveme vás na oslavu! Zveme vás na oslavu! bude mít 18 let!
Symetrické šifrování Asymetrické šifrování
Elektronický (digitální) podpis
Jarní úklid s Fabrikamem Již 10 let
Transkript prezentace:

Šifrování bez počítače (téměř)

Máte rádi Bondovky?

 M:  Bond: Paní?  M: Chcete se podívat do Sýrie?  Bond: Mám na výběr?  M: Váš kontakt poznáte s průsvitkou.  Bond: Aha, přiložit, netřepat…

Kdesi na blízkém východě.. Slečno, mohu vás pozvat na drink?

Jak je to možné?  Vizuální kryptografie (Naor&Shamir, 1994)  Bond i Audray má průsvitku od M  Průsvitka od Audrey je klíč k té Bondově  Pro dešifrování není potřeba počítač  Dešifrovanou zprávou je zde fotka Audrey

Obrázek pro ukrytí Zašifrované průsvitky pro tisk Výsledek po překrytí průsvitek Bondova Audrey

Vložte správné zápatí dokumentu Program obrázek zpracuje po jednotlivých bodech (pixelech) Černý bod má v dolní průsvitce terčík inverzní k horní průsvitce Bílý bod je náhodný

Ale proč M nedala Bondovi rovnou fotku Audrey?  Nevíme jistě, pravděpodobně by se Bond nemohl cestou vlakem soustředit…  A také byste si nemohli vizuální kryptografii vyzkoušet sami Přikládejte průsvitky ze stolku