Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje cvičná prezentace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje cvičná prezentace"— Transkript prezentace:

1 Moje cvičná prezentace
Napište do podnadpisu pod nadpisem „Moje cvičná prezentace“ své jméno a přímení. Změňte barvu pozadí tohoto snímku prezentace (třeba na světle zelenou). Za tímto snímkem vytvořte nový snímek s motivem „pouze nadpis“ a do nadpisu „Můj první vytvořený snímek“. Do všech snímku kromě toho prvního vložte pole s číslem snímku. Do zápatí všech snímku kromě toho prvního vložte text „celkový počet snímku prezentace: 9“. Nastavte číslování snímku od nuly (takže na druhém snímku bude v poli čísla snímku 1).

2 Postupné zobrazování 1. Úvod 2. Zápletka 3. Děj 4. Rozuzlení 5. Závěr
Nastavte obsah (úvod až závěr) tak aby se při každém stisku myši či mezerníku objevil jeden bod obsahu (například pomocí úvodní animace „Lupa“).

3 Postupné automatické zobrazování
1. Úvod 2. Zápletka 3. Děj 4. Rozuzlení 5. Závěr Nastavte obsah (úvod až závěr) tak aby se automaticky (bez kniknutí myši či mezerníku) postupně objevovali body obsahu (například pomocí úvodní animace „Lupa“).

4 Malování tvarů Vložte do toho snímku obrazec typu ovál. Nastavte výplň oválu třeba na zelenou barvu a obrys oválu třeba na červenou barvu.

5 Vložení obrázku Vložte do tohoto snímku obrázek „Wallpaper.jpg “. Do obrázku vložte textové pole s textem „můj první vložený obrázek“.

6 Postupné zobrazování a mizení
Vytvořte animaci obrázku tak aby : obrázek byl zobrazen automaticky (bez kniknutí myši či mezerníku) po zobrazení snímku úvodní animací například „Prolnutí“. Dobu trvání této animace nastavte na 1sekundu (01,00). po té obrázek automaticky (bez kniknutí myši či mezerníku) zmizí závěrečnou animací například „Prolnutí“. Dobu trvání této animace nastavte na 1s (01,00).

7 Posun s postupným zmenšováním
Vytvořte animaci obrázku tak aby: obrázek byl po kniknutí myši či mezerníku přesunut z levého horního okraje do pravého dolního okraje animací „dráha pohybu – čára“. Dobu trvání této animace nastavte na 3sekundy (03,00). při tomto přesunu se bude obrázek postupně zmenšovat zvýrazňující animací „Zvětšení a zmenšení“ na 50%. Dobu trvání této animace nastavte na 3sekundy (03,00).

8 Efekt otáčení Tento text se bude otáčet
Vytvořte animaci textu „Tento text se bude otáčet“ tak aby se: text automaticky (bez kniknutí myši či mezerníku) otočil o 180 stupňů zvýrazňující animací „otáčení“. Dobu trvání této animace nastavte na 2sekundy (02,00). po té se text po kniknutí myši či mezerníku otočí o 180 stupňů zvýrazňující animací „otáčení“ do původní polohy. Dobu trvání této animace nastavte na 2sekundy (02,00).

9 Vložení video sekvence
Do tohoto snímku vložte videoklip „Zamávání.wmv“. Nastavte tento videoklip tak aby se automaticky (bez kliknutí myši či mezerníku) začal přehrávat a opakoval se, dokud bude snímek zobrazen (pomocí mediální animace „Přehrát“).


Stáhnout ppt "Moje cvičná prezentace"

Podobné prezentace


Reklamy Google