Úvod do psychologie 14.10.2013. Výzkumy Jak nás ovlivňuje hlas, nemáme-li přímý kontakt s mluvčím? Jak ovlivňuje grafické zpracování mapy vnímání a rozhodování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální výchova pro základní školu
Advertisements

V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
Metody psychologie PhDr. Eva Tomešová, PhD.. Jak psychologové dospějí k závěrům o neznámém?  Používají VĚDECKOU METODU: IDENTIFIKACE VĚDECKÉ OTÁZKY FORMULACE.
Pedagogika volného času (VČ)
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Jak lze studovat psychologii Ψ?
Sociologický výzkum.
Přínosy projektu „Vybudování jádra a realizace systému vzdělávání pro Středisko informací a vzdělávání v elektronickém zdravotnictví“ CZ.2.17 /
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Biostatistika 1. přednáška Aneta Hybšová
MANAŽERSKÝ KOUČINK MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA PSYCHOLOGICKÉ TEORIE. PSYCHOLOGIE PŘEDMĚT SYSTÉM METODOLOGIE METODY PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA POZNAT - VYSVĚTLIT - OVLIVNIT - PREDIKOVAT.
Případová studie Seminář 2014.
Diagnostické metody ve speciální pedagogice - Experiment
Vzdělávání zaměstnanců
Struktura bakalářské práce
Úvod do psychologie Kučera Jan De Waal: Dobráci od přírody.
Úvod do psychologie
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Úvod do psychologie
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Bidrmanová, Rintelová Učitelství praktického vyučování
Úvod do psychologie Barbara Caková Carl Rogers – Sposob bytia.
Výzkumné metody v psychologiI
Úvod do psychologie PhDr. David Kuneš, Ph.D.
Osnova výuky_únor 2011 MANAŽERSKÝ KOUČINK MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková.
Úvod do psychologie
Úvod do psychologie
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úvod do psychologie Prezentace Barbora Čechová – Labeling Příště (4.11.): Barbora Palatová – Vězeňský experiment Barbora Skoumalová – Teorie.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Workshop pro tazatele Bc. Petr Pavlíček Bc. Artem Vartanyan
MARKETING Přednáška P
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Metody psychologie Mgr. Jiřina Boušková.
Metody psychologie.
Pedagogicko–psychologická diagnostika
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Manažerský koučink MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková
Úlohy o podobnosti objektů, mnohorozměrné škálování
Komplexní systém hodnocení
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
ŠKOLNÍ PEDAGOGIKA ZÁKLADY PEDAGOGIKY DPS002 PS 2017
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Studijní obor Fyzioterapie
Úvod do psychologie II. přednáška
Kariérní dráhy na ústavu konstruování FSI VUT v Brně
Úvod do psychologie
MARKETING Přednáška P
Metody pedagogiky.
Přednáška 1 Prof. PhDr. I. Čermák,CSc.
Transkript prezentace:

Úvod do psychologie

Výzkumy Jak nás ovlivňuje hlas, nemáme-li přímý kontakt s mluvčím? Jak ovlivňuje grafické zpracování mapy vnímání a rozhodování uživatele? Jak zvýšit povědomí o situaci na letišti během pojíždění (taxi)?

Další možnosti vzdělávání Psychoterapeutické výcviky Diagnostické semináře, kurzy Studium v zahraničí Psycholog ve zdravotnictví, dopravě…

Akademická a vědecká dráha Akademický (malý) doktorát – PhDr. Vědecký (velký) doktorát – Ph.D. Docentura – doc. Profesura – prof.

Hlavní náplň práce psychologa Diagnostika – zhodnocení stavu, způsobilosti, predikce dalšího postupu Vedení osob, práce se skupinami – systémové změny Terapie - léčba Vzdělávání - edukace – kurzy, léčebně vzdělávací programy apod. Mediace – vyjednávání Výzkum

Diagnostika Čtyři hlavní nástroje: 1.Pozorování 2.Rozhovor 3.Psychodiagnostické metody (dotazníky; testy - výkonové /osobnostní; škály) 4.Analýza produktů

Analýza produktů činnosti Používá se obvykle tehdy, nemáme-li přímý kontakt s daným jedincem Je zdlouhavější a daleko pracnější než ostatní metody Analyzovat můžeme obrazy, texty - literární či písňové, písmo a další produkty lidské činnosti Kategorizace, škálování