Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZOBRAZOVÁNÍ A NORMALIZACE V TECHNICKÉ DOKUMENTACI
Advertisements

Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Druhy čar. Druhy čar Tloušťky čar Základní typy čar - příklady PLNÁ ČÁRA (tenká, tlustá, velmi tlustá) Velmi tlustá: obrys nešrafovaných konstrukcí.
Zakreslování konstrukcí
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Stavitelství 4 Betonové stropy
Název operačního programu:
Princip dřevěných stropů
Digitální učební materiál
Název operačního programu:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZOBRAZOVÁNÍ V ŘEZECH A PRŮŘEZECH
Výkresy stavebních konstrukcí
POSTUP KRESLENÍ Meier Miroslav, 2006.
Strojírenství Technické kreslení Pravoúhlé promítání (ST16)
TECHNICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
ZOBRAZOVÁNÍ V ŘEZECH A PRŮŘEZECH
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
Zobrazování - základy..
Strojírenství Technické kreslení Řezy tělesem (ST18)
Fošnový strop Princip stejný jako u klasického dřevěného trámového stropu polospalného Masivní trámy jsou nahrazeny užšími a vyššími fošnami (80/160 –
Technické kreslení Řezy a průřezy
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Kreslení ozubených kol - PRAVIDLA ZOBRAZOVÁNÍ
NÁČRT VÝKRESU SOUČÁSTI
Kreslení valivých ložisek, jejich TĚSNĚNÍ A ZAJIŠTĚNÍ
Podlahy a podlahové konstrukce.
Cíle zobrazení Stavební výkresy – zobrazení prostorové konstrukce stavebního objektu na výkres - do.
ŘEZY A PRŮŘEZY.
Nejdůležitější část střechy?
Tato prezentace byla vytvořena
Zakreslování schodišť
Výkres skladby stropních prvků
Pozemní stavitelství II
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kreslení oken
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky obor u tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení krovu sedlové střechy se stojatou stolicí.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
DŘEVĚNÉ LEŠENÍ CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_07
Druhy čar podle tloušťky
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
Výměna stropních částí
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
schodiště CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_09
Ing. Renata Segmüllerová
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Stropní konstrukce – III. část
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Měřítko a orientace výkresů
Technické zobrazování Vypracoval: Lukáš Karlík
Ing. Renata Segmüllerová
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Pravidla pro zobrazování na výkresech
TECHNICKÉ ČINNOSTI , TECHNICKÉ KRESLENÍ
Bednění základového pasu a patky
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU
Druhy čar podle průběhu
Typy čar VY_32_INOVACE_26_522
Schodiště – půdorysy, druhy čar
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného řezu.

Strop je vodorovná konstrukce Vodorovné konstrukce se kreslí samostatně nebo se zakreslují do výkresu objektu pozemních staveb. Strop je vodorovná konstrukce Vodorovné konstrukce se kreslí samostatně nebo se zakreslují do výkresu objektu pozemních staveb. V půdorysu se stropní konstrukce zakreslují nad plochou myšleného řezu doplněné sklopnými řezy Sklopený průřez zobrazuje v základních rysech skladbu a polohu konstrukce se základními rozměry. V půdorysu se stropní konstrukce zakreslují nad plochou myšleného řezu doplněné sklopnými řezy Sklopený průřez zobrazuje v základních rysech skladbu a polohu konstrukce se základními rozměry. Schematické zobrazení i sklopné řezy se kreslí jen na část půdorysu Schématické zobrazení vyjadřuje umístnění konstrukce a tvar spodního líce stropní konstrukce ( podhledu) Schematické zobrazení i sklopné řezy se kreslí jen na část půdorysu Schématické zobrazení vyjadřuje umístnění konstrukce a tvar spodního líce stropní konstrukce ( podhledu) Ve svislém řezu se stropní konstrukce zobrazují podle skutečné úpravy

3 tenká plná čára - sklopený řez

tlustá plná čára Velmi tlustá plná čára Rozhraní konstrukce a hmot Obrysy konstrukce zobrazené v pohledu Vnější obrys řezu PŘÍČNÝ ŘEZ A-A a – dřevěné trámy, b - záklop, c – násyp, d – polštář, e – hrubá podlaha, f – palubová podlaha, g – lišta záklopu.

PODÉLNÝ ŘEZ B - B

Osy nosníků, trámů a průvlaků se v půdoryse kreslí tenkou čerchovanou čarou. Hrany nosníků, trámů a průvlaků se v půdoryse kreslí tlustá čerchovaná čára Ve svislém řezu kreslíme vnější obrys stropní konstrukce velmi tlustou plnou čarou. Sklopený řez kreslíme tenkou plnou čarou Sklopený řez zobrazuje v základních rysech skladbu a polohu konstrukce a základní rozměry Rozhraní konstrukce a hmot kreslíme tlustou plnou čarou.

Použité zdroje: Odborné kreslení pro 2. ročník středních odborných učilišť, Miroslav Studený, Dr. Pavel Kačena, SNTL, Praha Odborné kreslení pro 2. ročník učebního oboru Tesař, PaedDr. Pavel Kačena – Ing. Miroslav Šulc, INFORMATORIUM, Praha ISBN Archiv autora Použité zdroje: Odborné kreslení pro 2. ročník středních odborných učilišť, Miroslav Studený, Dr. Pavel Kačena, SNTL, Praha Odborné kreslení pro 2. ročník učebního oboru Tesař, PaedDr. Pavel Kačena – Ing. Miroslav Šulc, INFORMATORIUM, Praha ISBN Archiv autora