Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, 110 15 Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Integrovaný plán rozvoje města Nový Jičín pro Integrovaný operační program Sídliště Dlouhá Ing. Martin Krištof Řídící výbor IPRM Nový Jičín,
Regenerace sídliště Rochlice
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Integrovaný operační program (IOP) Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně ohrožené skupiny obyvatel Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM a INTERGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST IOP Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám. 6.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP Kritéria dle Nařízení komise (ES)1828/2006 čl.47 Hana Pejpalová Tel:
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Co je a co není IPRM Mgr. Petr Pelcl
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Statutární město Ostrava
Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice Ing. Martin Čech – manažer IPRM 
Integrovaný operační program (IOP) Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. ředitelka.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Dotační projekty Vysokého Mýta
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA. Seznámení s IPRM do IOP.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 /iop Úvodní slovo Seminář pro předkladatele IPRM v.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
odbor politiky bydlení
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám Praha 1

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 IPRM - Integrovaný plán rozvoje měst Integrovaný plán rozvoje města obsahuje soubor vzájemně obsahově a časově provázaných akcí, které jsou realizovány ve vybrané zóně města (problémové sídliště) Schválený IPRM je podmínkou pro čerpání z Integrovaného operačního programu (IOP) oblasti intervence 5.2. Zlepšení prostředí v problémových sídlištích EUR Pro tuto oblast intervence je na období alokována částka EUR Oblast intervence přispěje ke zlepšení kvality života v oblasti bydlení a zaměří se na revitalizaci a regeneraci prostředí problémových sídlišť měst nad 20 tisíc obyvatel. 2

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Předkladatel IPRM  města nad 20 tisíc obyvatel mimo hlavního města Prahy tj. 62 měst ČR Minimální finanční objem pro IPRM  měst nad obyvatel je stanoven na 3 mil. EUR;  měst od do obyvatel je stanoven na 2 mil. EUR. Předpokládaný průměrný finanční limit na jeden IPRM 11 mil.EUR Předpokládaný průměrný finanční limit na jeden IPRM 7,3 mil.EUR 3

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Problémové sídliště  Souvislá plocha území města s více než 500 byty (tj. cca 1300 obyvatel);  v zóně musí docházet ke koncentraci negativních jevů, tato problémovost je doložena hodnotami s negativní odchylkou od hodnot vstupních kritérii dle čl. 47 Nařízení ES projednané s Evropskou komisí;  nepříznivé hodnoty se dokládají na minimálně třech kritériích, z nichž dvě musí být uvedena pod písm. a) – h). Výběr vstupních kritérií, včetně nastavení hodnot na úroveň měst byl projednán v červenci 2008 s Evropskou komisí. 4

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 a)b)c)d)e)g)h)i) vysoká míra chudoby a vyloučení vysoká míra dlouhodobé nezaměstnanosti neuspokojivý demografický vývoj nízká úroveň vzdělání, významné nedostatky v oblasti dovedností a velký počet studentů, kteří předčasně opouštějí školu vysoká úroveň kriminality a delikvence nízká míra hospodářské aktivity velký počet přistěhovalců etnických skupin a příslušníků menšin poměrně nízká úroveň hodnoty nemovitostí výše příspěvku hmotné nouze na občana v Kč (příspěvek na živobytí + příspěvek na bydlení + mimořádná okamžitá pomoc) počet osob nezaměstnaných déle než 12 měsíců jako procento z počtu ekonomicky aktivních obyvatel počet obyvatel nad 65 let a více jako procento z celkového počtu obyvatel počet obyvatel starších 15 let s nejvýše základním vzděláním jako procento z počtu obyvatel nad 15 let počet trestných činů zaznamenaných policií na 1000 obyvatel počet ekonomicky aktivních obyvatel jako procento z celkového počtu obyvatel počet cizinců s povolením k dlouhodobému pobytu jako procento z celkového počtu obyvatel počet domů s byty postavených před rokem 1991 jako procento z celkového počtu domů s byty Kritéria projednána v červenci 2008 s EK 5

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha a) Revitalizace veřejného prostranství 5.2.b) Regenerace bytových domů 5.2.c) Pilotní projekty 5.2.a) Revitalizace veřejného prostranství (úpravy sídlištního prostrou, parkové úpravy, výstavba rekonstrukce a sanace dopravní a technické infrastruktury, budování či modernizace nekomerčních volně přístupných rekreačních ploch). 5.2.b) Regenerace bytových domů (opravy, rekonstrukce a modernizace společných prostor bytových domů, zajištění kvalitního moderního sociálního bydlení prostřednictvím renovací nebo změny užívání stávajících budov). 5.2.c) Pilotní projekty jsou zaměřené na řešení romských komunit ohrožených sociálním vyloučením v předem vybraných městech. Pilotní projekty zahrnují aktivity Revitalizace veřejného prostranství a Regenerace bytových domů. Podporované aktivity realizované v rámci IPRM 6

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Harmonogram schvalování IPRM srpenzáří - listopadprosinecleden-únorbřezen vyhlášení výzvy 6.8. konzultační činnost příjem žádosti formální kontrola posouzení přijatelnosti zamítnutí žádostí z důvodu nesplnění přijatelnosti hodnocení žádostí schválení žádostí Dne MMR vyhlásilo výzvu k podávání žádostí o schválení INTEGROVANÝCH PLÁNŮ ROZVOJE MĚST 7

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Aktuální informace o přípravě IPRM Města způsobilá k přípravě62 IPRM v přípravě37 Města nepřipravující IPRM6 Nemáme informace19 Konzultace s městy Konzultace s městy probíhají na MMR a na regionálních pracovištích MMR v Praze, Brně, Chomutově, Ostravě, Českých Budějovicích, Olomouci – seminář pro předkladatele IPRM v Olomouci – seminář pro předkladatele IPRM v Praze Konzultační činnosti Semináře 8

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Text výzvy, Příručku pro předkladatele včetně kontaktů na odborné pracovníky naleznete na : Dotazy k IPRM, pozvánky na semináře budou uveřejněny na : Informace 9

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Děkuji Vám za pozornost Hana Pejpalová Odbor podpory bydlení Staroměstské náměstí Praha 1 Tel: Mobil: