Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktuální informace o společném vzdělávání (o inkluzi) o speciálním vzdělávání o primární prevenci rizikového chování Liberec, 6. dubna 2016.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Porada pro vedoucí školních jídelen Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Aktuální informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Ústí nad Orlicí 11. června 2012 Ing. Radka.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM/BAVORSKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Hlavní město Praha Protidrogová politika hl. m. Prahy Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 3. dubna 2014 KÚ Liberec.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Individuálně, ale společně a jinak
Informační a poradenské centrum ZČU
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Aktuální informace z oblasti. primární prevence rizikového. chování
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Ing. Aneta Hornychová Vedoucí realizačního týmu
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Mgr. Jana Leitnerová PPP a SPC Semily
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Ing. Eva Hodboďová 12. prosince 2013
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Prevence rizikového chování Aktuality z KÚZK
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
kam vlastně směřujeme ??? 
Ing. Stanislava Správková
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Úvodní přednáška pro 1. ročník
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016

Markéta Nešporová OŠMTS – oddělení vzdělávání a koncepcí Metodik speciálního vzdělávání – zdravotně postižení a znevýhodnění souhlas se zřízením funkce asistenta pedagoga rozvojové programy ke speciálnímu vzdělávání Nově od : sociální znevýhodnění primární prevence rizikového chování – Krajský školský koordinátor prevence (koordinátor)

Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy LK 2016 až 2020 Cíle: Zlepšit spolupráci mezi jednotlivými úrovněmi pracovišť primární prevence Motivovat pracoviště primární prevence k aktivitám v souladu s aktuálními hrozbami Opatření: Podpořit činnost okresních metodiků prevence (úvazky z 1,2 na 2,0) Podporovat specializační studium školních metodiků prevence (zvýšit o 20 %) Zmapovat minimální preventivní programy na školách Podpořit spolupráci škol s externími subjekty v oblasti primární prevence, zejména s certifikovanými poskytovateli

Koordinace PPRCH v Libereckém kraji Koordinátor –> okresní metodik prevence (OMP) OMP –> školní metodik prevence (ŠMP) Okresní metodičky prevence: Česká LípaMgr. Dana Horynová Jablonec nad NisouMgr. Ivana Ullmannová Liberec Mgr. Alexandra Krejčová SemilyMgr. Věra Provazníková (kontakty na ŠMP, organizace seminářů pro ŠMP) Krajský úřad Libereckého kraje: Krajský protidrogový koordinátor Mgr. Jana Hauzerová (od ) Koordinátor pro národnostní menšinyVáclav Strouhal DiS. Koordinátor prevence kriminalityMgr. Linda Ehrenbergerová

Pracovní skupina: koordinátor a OMP  Aktualizace dokumentu Plán primární prevence rizikového chování LK 2013 až 2018  Koordinátor – přehled o ŠMP – seznam absolventů specializačního studia  Nabídka specializačního studia: od září 2016 Malá Skála – Semiramis z. ú. nebo Jablonné a Staré Splavy – Snílek o. p. s.

Metodická podpora ŠMP Metodická podpora na stránkách Pedagogičtí pracovníci / Prevence nežádoucího chování Management / Vzdělávání a výchova / Prevence nežádoucího chování  Nabídky školení pro ŠMP  XVIII. ročník semináře Dítě v krizi : „ Svět dětí na šachovnici života …“  Vyúčtování neinvestiční finanční dotace MŠMT  Metodické materiály pro informaci ředitelů i metodiků prevence na školách  Metodik prevence - opora v legislativě Celostátní metodická podpora na stránkách Informace o dotačním řízení MŠMT ww.msmt.cz/vzdelavani/socialni-programy/prevence

Rizikové chování – aktuální stav Počet problémových uživatelů drog na 1000 obyvatel ve věku 15–64 let v České republice: 1.Ústecký kraj – 10 až 17 2.Liberecký a Karlovarský kraj – 7 až 10 Od dubna 2014 – Toxi Tým policie v kraji Ministerstvo zdravotnictví 2015: Česká republika je na prvním místě ve světě i v EU ve spotřebě alkoholu u dětí do 18-ti let (cca 40 porovnávaných zemí OECD), 1/3 českých dětí od 13-ti do 15-ti let kouří Události z konce února 2016 – šikana

Dotační řízení MŠMT 2016 až 2020  Změna metodiky a prodloužení platnosti na období 2017 – 2020  Orientace na systémové projekty – dlouhodobé projekty řešící problematiku PPRCH komplexně  Tematická priorita na rok 2017 – Bezpečné klima ve školách  20 mil. Kč pro ČR a požadavek o navýšení na 35 mil. Kč

Dotační řízení MŠMT 2016 až 2020 projekty systémové individuální – posoudí komise v Praze, koordinátor má poradní hlas (zda je projekt v regionu přínosem) Žadatel: PO obcí a krajů, NNO, další subjekty jeden subjekt může žádat v pěti kategoriích  Semináře pro žadatele k nové metodice – květen 2016  Semináře pro žadatele k dotačnímu řízení – září 2016 projekty systémové krajské – Kč (pět podmínek, např. krajská konference, okresní semináře ŠMP, atd.) Konference MŠMT pro koordinátory a školní i okresní metodiky prevence – 2 dny – říjen 2016

Dotační fond Libereckého kraje Změna v roce 2016:  Program 4.3 Specifická primární prevence rizikového chování – pouze pro obecní, soukromé a církevní školy ,- Kč (Termín podání žádostí byl až )  Přímá podpora OŠMTS pro krajské školy

Ing. Markéta Nešporová telefon: Děkuji Vám za pozornost