Czechspecials aneb Ochutnejte Českou republiku!
Ochutnejte Českou republiku! Projekt agentury CzechTourism, Asociace Hotelů a restaurací a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Navázání na tradici kvalitní české gastronomie (rozšíření o moderní pojetí) Propagace České republiky jako zajímavé turistické destinace pro zahraniční a domácí turisty. Systém zavedení regionálních specialit a jednoho typického představitele české kuchyně a šíření známky Czech Specials gastronomickými zařízeními, které se do projektu zapojily Samostatný internetový portál a propagační letáky a brožury Veletržní činnost Spolupráce s kulinářskými studii Televizní prezentace, tiskové prezentace
Národní speciality Knedlo – vepřo – zelo Svíčková na smetaně Pečená kachna se zelím Ovocné kynuté knedlíky Koprová omáčka
Regionální pokrmy Krkonošské kyselo Škvarkové placky Lomnická roštěná Couračka Lívanečky z myslivny Bažant na víně
Podmínky pro získání certifikátu splnění kvalitativních kriterií restaurace zajištění nabídky minimálně jedné národní speciality! zajištění nabídky minimálně jedné regionální speciality! souhlas s provedením nezávislé kontroly, která bude mít možnost zkontrolovat kvalitativní kritéria a ochutnat nabízené tradiční české speciality
Postup získání certifikátu Vyplnit jednoduchý formulář Odeslat na AHR Nezávislá kontrola kvality Členský poplatek na tříleté období (pro členy AHR ČR nebo AKC ČR poplatek činí 1500,- Kč, pro nečleny těchto asociací 3000,- Kč)
Výhody certifikace Český rozhlas a Toulavá kamera Propagační materiály Webová prezentace Portály a Sociální sítě
Ochutnejte Českou republiku Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism Vinohradská 46, Praha 2 Pavel Klicpera Vedoucí marketingového oddělení