Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Management Ing. Jan Pivoňka.
Jak se uplatnit na trhu práce
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Metodická podpora úprav RVP ZV
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Lucie Rohlíková Západočeská univerzita v Plzni
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Etická výchova a ZŠ Lupáčova
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Orientece v prostoru Romana Straussová Využití struktury u dětí s PAS.
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Virtuální AC/měření efektivity vzdělávání. Struktura virtuálního AC/DC Test znalostí Dilemata DialogSimulator Modelová situace off-line Sociogram Individuální.
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Projektový záměr Podpora technického a přírodovědného vzdělávání MŠMT Červenec 2011.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Psát není tak složité, aneb pojďte tvořit Metodický portál.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Metodický portál Psát není tak složité, aneb Pojďte s námi tvořit Portál.
Práce v týmu L OG O Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
 Záměr napomoci úřadům na cestě za kvalitou  Propagace modelu CAF  Zjednodušení – zpříjemnění – zavádění modelu CAF  Předání dlouholetých zkušeností.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Efektivní Knowledge management
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
Komplexní systém hodnocení
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Tereza Bížová Představení se.
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Název operačního programu:
Databáze projektových výstupů OP VK
Jak na články a DUMy Jan Šperl Titulní strana prezentace. 1.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kariérové poradenství a podnikavost
Intenzivní podpora škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál

Regionální koordinátor Barbora Tichavová regionální koordinátor pro Jižní Čechy

Co nás čeká Proč publikovat na Portálu Možné obavy Co publikovat Co je to „dobrý příspěvek“ Vývoj příspěvku Struktura příspěvku Jak publikovat Hodnocení příspěvků Kurzy pro autory a další podpora

Proč publikovat mám zájem na sdílení zkušeností a metodik pro výuku mám chuť nabídnout své zkušenosti a poznatky chci se dále rozvíjet (nové nápady, zkvalitnění práce, hledání nových cest, techniky psaní) chci prezentovat svou práci (publikační činnost, prestiž) chci na svou práci získat zpětnou vazbu (recenzenti, uživatelé) chci si přivydělat

Možné obavy Je můj nápad dobrý? Mohu se inspirovat jinými články na Portálu. Zvládnu ho dobře zpracovat? Mám k dispozici manuál pro autory, pomoc koordinátora. Poperu se s autorskými právy? Mám k dispozici opět manuál pro autory, pomoc koordinátora a jiných lidí z týmu

Možné obavy Nezamítnou mi jej recenzenti? Recenzenti pomáhají udělat příspěvek co nejlepší, dávají doporučení, jak příspěvek posunout; příležitost pro osobní rozvoj. Bude můj příspěvek někoho zajímat? Každá nová zkušenost a poznatek je přínosem. Regionální koordinátor je Vám k dispozici pro pomoc, radu, podporu, zkrátka stojí při Vás!

Dobrý příspěvek naplňuje výstupy dle RVP cílený originální a nápaditý aktivizační dobře a snadno využitelný v praxi (srozumitelný popis, pracovní listy/fotografie v příloze) dodrží autorská práva

Vývoj příspěvku mám nápad zpracuji ho vyzkouším ho v praxi zhodnotím popř. upravím vložím příspěvek upravím na základě recenzí a doporučení příspěvek je publikován přichází odměna v mnoha podobách

Struktura příspěvku nadpis – motivační, napovídá o obsahu anotace – stručný popis cíle – co aktivitou rozvíjíte popis realizace - srozumitelný reflexe, zhodnocení – různá míra přílohy – dobře pojmenované, zpracované Se strukturováním dobře pomáhá editační prostředí, návodné.

Jak publikovat 1.registrace nového uživatele 2.vyplnění údajů pro DPP 3.práce v editačním prostředí (ukázka)

Hodnocení příspěvku Kdo hodnotí - recenzenti - tým projektu (hvězdičky, slovní komentáře) - uživatelé (hvězdičky, slovní komentáře) Odměny za publikování DUMy – 150 – 3000,- Kč za materiál články – 270 – 330,- Kč za normostranu

Stále si nejste jisti? Pak přijměte naše pozvání na KURZY PRO AUTORY. Jednodenní kurz v rozsahu 8 výukových hodin, prezenční forma. Kurz akreditovaný u MŠMT.

Obsah kurzu pro autory Jak vytvořit kvalitní příspěvek co obsahuje „kvalitní“ příspěvek / kritéria kvality / doporučení pro autory / evaluační otázky pro tvorbu příspěvku Práce s cíli funkční cíle / nástroje k formulaci funkčních cílů / formulace cílů příspěvku

Obsah kurzu pro autory Seznámení s editačním systémem představení portálu a jeho jednotlivých částí / manuál pro autory / práce s editačním systémem Reflexe jako cesta ke zvyšování kvality výuky reflexe jako důležitý nástroj učení / proč a jak používat reflexi / reflexe v rámci příspěvku

Výstupy z kurzu Znalost Dovednost Větší jistota Motivace psát Inspirace Zkušenost, že psát opravdu není tak složité Rozpracovaný příspěvek Dovednost pracovat s editačním systémem

Děkuji za Vaši pozornost Barbora Tichavová regionální koordinátor pro Jižní Čechy tel.: / Prezentace Metodického portálu na školách apod. Podpora autorů všeho druhu