PREZENTACE NA PUBLIC RELATION Můj nejoblíbenější předmět Japonština 日本語 Roman Horváth, II.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tchýně neočekávaně přijde navštívit svou snachu
Advertisements

7. Přednáška limita a spojitost funkce
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Úvod do studia jazyka – 5. Syntax Japonština.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Jmenuji se Michaela Petrová
STÁŽ VE MĚSTĚ VIECHTACH – KAMILA KORIMOVÁ PROJEKT LEONARDO DA VINCI.
9. Strategické forum 8. – Spokojený a motivovaný tým jako základ výjimečného společenství Roman Vacho Generální ředitel Grandhotel.
Japonsko 日本 Jedličková Helena 2.A. Základní údaje ostrovní stát – Hokkaidó, Honšú, Kjúšú, Šikoku km milionů obyvatel hl. město: Tokyo 東京.
Poprvé spolu Poprvé, když jsem uviděla Chary. Tak se mě pomalu zastavil dech. Zamilovala jsem se do ní na první pohled. Naše první seznámení v Benátkách.
Peru 2012 Marek Vavřina 1. Otázky, na které bych chtěl odpovědět Jaké byly mé důvody strávit semestr v zahraničí a proč jsem si zvolil zrovna Peru? Na.
JAPONSKO země vycházejícího slunce Alžběta Ambrožová.
Šintó 神道 nemá zakladatele ani koherentní nauku
Mluvená a psaná podoba jazyka Japonské písmo
Historický vývoj japonštiny
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
 Martina Švarcová. Adresa a kontakty: Adresa Adresa: U Dráhy 827/6, ZábřehKontakty: Tel.:
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Harumi Yamada, Václav Kučera
Dopis od Boha.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Přátelství v literatuře
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Kateřina Lednická1 Mé studium na UTB a Evropská unie Kateřina Lednická.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Mé záliby a koníčky.
MOJE KNIHA Zdenka Suchánková. BLÁZEN DO KONÍ  Knížka vypráví o tom že Alice má ráda koně a chtěla by mít svého koně a přestěhuje se z města na venkov.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Masarykovo gymnázium. ISIC  Tento rok jako první se zaváděj nový trend v podobě ICIS KARET  Je velice všestraná..  Slouží k zadávání obědnávek na oběd.
13.
Určování vlhkosti v atmosféře z měření GPS Zpracovává: Jan Ryszawy Vedoucí diplom. práce:doc. Ing. Petr Rapant, CSc. Fakulta:hornicko-geologická Studijní.
Moje Rodina Lucka.
Čteme s porozuměním II. Pokyny: 1)Prohlédni si pořádně obrázek. 2)Pořádně si přečti čtyři věty. 3)Rozhodni, která z vět se nejlépe hodí k obrázku. 4)Klikni.
Perfume 宮本貴浩.
 Na libovolném internetovém prohlížeči si najdi vhodný obrázek.  Hledej obrázek větších velikostí, tj. kolem 1000 pixelů.  Obrázek si ulož do své složky.
Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální.
KYB Czech Japonská kultura - seminář Eliška Nováková, CzechInvest.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_12_INOVACE_3104_divadlo Téma: Divadlo Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Prevence. Osnova Jak to u nás vypadá Mé hodnoty Práce s žákem Práce se třídou Celoškolní akce Práce s učiteli Práce s rodiči.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
L i n e á r n í r o v n i c e II. Matematika 8.ročník ZŠ
Úvod. Porovnávání celých čísel.
ANNA MIHAD SHEHAHATA BAJTÍK 2017
SLOVENSKO 2016.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Úvod. Porovnávání celých čísel.
Úvod. Porovnávání celých čísel.
Anime By – Štěpán Folget.
Tchýně neočekávaně přijde navštívit svou snachu
Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal
VY_32_INOVACE_18_07_hora Říp – praotec Čech
Využití strukturálních fondů ve Středočeském kraji
Deadman wonderland Deadman Wonderland (デッドマンワンダーランド) je manga série, sepsaná Jinseim Kataokou a nakreslená Kazumou Kondouem, vydaná nakladatelsvím.
Nerovnice Ekvivalentní úpravy - 1..
Vývoj aplikací v ASP.NET Core a Angular2
říjen-listopad 1760 Edo – 10. května 1849
DIALEKTY JAPONŠTINY standardní japonština (média, úřady, školy)
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Valentinovo Gorana Stojanović.
Salad Pasta Dessert Side Dish Drink Soup グリーンサラダ シーザーサラダ シェフコブサラダ
Definiční obory. Množiny řešení. Intervaly.
27 ROVNICE – POČET ŘEŠENÍ.
Plan Manager 10.2 Technical Presentation
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
UMAP(アジア太平洋大学交流機構)説明会 UMAPの詳しい説明、プログラム参加方法等については、裏面をご確認ください。
Ahoj. Jmenuji se Kroužek a musím se dostat do mého domečku
Transkript prezentace:

PREZENTACE NA PUBLIC RELATION Můj nejoblíbenější předmět Japonština 日本語 Roman Horváth, II.A

PÁR SLOV O JAZYKU  Japonština je východoasijským jazykem, který se odlišuje od češtiny tak hodně, jak jen to může jít  Písmo se skládá ze tří abeced; Hiragana – psaní japonských slov Katakana – fonetický přepis cizích slov, nebo slov převzatých z jiných jazyků Kandži – používá se k vyjádření kořenu slova  Japonci řadí slova buďto pod sebou, nebo z leva doprava

PROČ ZROVNA JAPONŠTINA?  Japonštinu jsem si vybral z několika důvodů.  1. důvod – před pár lety jsem viděl jedno anime, které mě na první pohled absolutně nezaujalo. Poté jsem jej po několika letech viděl znova a zamiloval si ho. Začal jsem se na něj dívat s českými titulky a japonština mě jako jazyk nesmírně zaujala.  Je to jazyk, který je neobvyklý, neumí ho každý, jako třeba Angličtinu/němčinu.  Krásně zní, krásně vypadá, je to jazyk mého gusta.

JAPONŠTINA - PŘEDSTAVENÍ  こんいちわ、はじめまして ロマン です。どうぞ よろ しくおねがいします。  わたし わ チェコ 人 です。17さい です。あにめ と まんが、わたしの 不オーラム すきです。  かよくに 4 にん です。

JAPONŠTINA PŘEDSTAVENÍ - PŘEKLAD  Dobrý den, jmenuji se Roman. Těší mě, že vás poznávám. Jsem Čech, mám 17 let.  Mezi mé hobby patří – anime, manga, mé forum.  Mám 4 členy rodiny.

MANGA A ANIME  Manga je japonská komixová tvorba. Čte se „odzadu“ tj. zprava doleva. Listuje se stejným způsobem.  Anime je z animovaná manga.  Existuje mnoho žánrů anime i mangy, od tragédiích až po eroticky zaměřené.  Fanoušky vytvořená manga se nazývá doujinshi. Profesionální tvůrce mangy – mangaku.

ANIME A MANGA NARUTO

Manga

DĚKUJI ZA POZORNOST  ありがとうごやいま す!  おつかれさま。