Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naučil jsem se....
Advertisements

Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Kdyby ses zeptal/a....
PRAVDY O MUŽÍCH Varování pro muže:
Ponoř se do modra ….
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Vyvolám na Tvé tváři úsměv? Měla jsem trochu volného času, otevřela jsem svoji mailovou schránku, abych viděla, jestli jsem od Tebe něco dostala.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Týden Denisy Pechové. V pondělí chodím s Taigym a Jejminou na procházky do parku a do lesa.
Tak tuhle chorobu znám ! Nedávno mi byla diagnostikována následující choroba: VPDSP - Věkem Podmíněný Deficit Soustředění Pozornosti. Jak se projevuje.
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
Největší moudrost je v laskavosti Vůbec nezáleží na tom, Kolikrát jsi byl na dně….. Důležité je jen to, Kolikrát jsi se zvednul..
Přeji Ti sílu všech živlů
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
KOMUNIKACE BEZ HRANIC!! Vítejte v éře a …rrring a.
Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Co víš o recyklaci?.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
FIRMEN – CONSULTING… nVe Vaší firmě dojde v blízké době k několika důležitým změnám… nV následujících 3 lekcích se naučíte, jak tyto změny můžete snadněji.
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
úloha k algoritmizaci - příklad
Všichni jistě víte, že jsem měl nedávno zdravotní problémy. Můj lékař mi po řadě vyšetření teprve nedávno stanovil diagnózu: DPPVV.
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Samuel Beckett Čekání na Godota
Co je to smíšený pocit? Když se vám tchýně zabije ve vašem úplně novém autě.
Když vám po zádech přejde mráz, dá se to vydržet.
Dopis od Boha.
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU Moudrost přichází s věkem Někdy však věk přijde sám 
Chci vám vyjádřit, co pro mne znamená
P u s i n k y Jednej se mnou laskavě, můj pane. Žádné srdce na světě není vděčnější za laskavost než moje milující srdce.
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
pocházejí z církevní kampaně Nechť jsou Ti povzbuzením.
Ponoř se do modra …
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
JÁ JSEM TVÉ STÁŘÍ, …pozvi mě dál… a těš se, protože: budeš mít moře času, ale žádný nápad, co s ním udělat.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
INTERNET Pro 5. ročník.
Deficitní poruchy paměti vyvolané věkem!.
Popisuje: Vojtěch Zedek
HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Naučil jsem se....
Skloňování zájmen 1. a 2. osoby JÁ – TY – MY – VY + zvratná
BANKA.
Popis místnosti.
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU.
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Trochu legrace neuškodí :-)
Maya Angela a její moudrá slova
Maya Angela a její moudrá slova
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Kdyby ses zeptal/a....
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa

Co je to Z.V.V.S.? Podezírám, že se mnozí s věkem 50+ zde naleznou … tak jako já. Nedávno u mě stanovili diagnózu Z.V.V.S.: (Ztráta Výkonnosti Vlivem Stárnutí ) Například:

Právě jsem si naplánoval, že umyji auto. Jdu tedy ke garáži, ale po cestě vidím ještě ležet poštu na kuchyňském stole. Raději tedy nejprve prohlédnu poštu, mohlo by tam být něco důležitého. Položím tedy klíče od auta na kuchyňský stůl, vytáhnu účty z pošty a reklamu hodím do koše, při tom zjistím, že koš je po okraj plný! Položím tedy účty zpět na stůl, abych dříve než zapomenu, vynesl smetí. Ale protože koš na papír je vedle schránky na dopisy a musím tímto směrem, mohu nejprve prohlédnout účty a vyřídit platby.

Vezmu tedy můj sešit s šeky a zjistím, že už nemám žádné volné formuláře. Další sešit s šeky je v pracovně. Tam naleznu vedle klávesnice počítače také poloplnou plechovku koly. Nechám ležet šeky, protože nejdříve bych měl vypít kolu, aby se nešťastnou náhodou nepřevrhla na klávesnici. Ale kola se ohřála, a to není dobré, je nutno ji dát do ledničky, aby se ochladila. A zatímco jdu s kolou do kuchyně, vidím, že květiny ve váze nutně potřebují vodu! Postavím kolu na kredenc, kde náhodou naleznu brýle na čtení (které už od včerejška postrádám)

Než vrátím brýle do pracovny, raději ještě zaliji květiny Položím brýle na kredenc, naplním konvici vodou a tu uvidím dálkové ovládání. Někdo ho nechal v kuchyni. Pomyslím si: když se budu chtít večer dívat na televizi, budu všude hledat dálkové ovládání a nikdo si nevzpomene, že je v kuchyni. Tak tedy plánuji, že položím dálkové ovládání na konferenční stolek, ale nejprve zaliji květiny. Jdu zalít květiny, přitom vrazím do dveří a rozliji vodu na podlahu.

Položím dálkové ovládání zpět na skříňku v kuchyni, dojdu pro vědro a utřu kaluž dříve než budu mít mokré nohy. Pak jdu zpět k domovnímu vchodu a marně se snažím vzpomenout, co jsem vlastně dělal. A večer: - Auto není umyté, - Účty nejsou zaplaceny, - v kuchyni stojí teplá kola, - květiny jsou málo zality, - odpadkový koš není vynesen.

- Kde zůstal můj sešit s šeky? - Nemohu najít dálkové ovládání, - nevím, kam se poděly mé brýle na čtení, - A nemohu nikde najít klíče od auta! A zatímco musím konstatovat, že jsem dnes nic neudělal, nemohu pochopit, čím jsem byl celý den tak zaměstnán a z čeho jsem tak strašně unaven! Mám vážný problém, a musím někde vyhledat pomoc. Nejdříve však ještě vyprázdním ovou poštu Chtěl by si mi udělat laskavost?

Pošli tento na své známé, protože nevím, komu už jsem to poslal. Nemusíš se vůbec smát, když ne dnes, tak jsi určitě zítra na řadě!! Stárnutí je neminutelné, Moudrost je alternativa, ale umět si udělat legraci sami ze sebe je terapie!

Ale s kým mám vlastně tu čest? Übersetzt aus dem Flämischen von A. Langemeyer Český překlad DJ Původce nápadu LEMAIRE MICHEL