Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Nahraď dané činnosti jinými, které ulehčí danou činnost  Vynášení kbelíků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jednoduché stroje.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Březen 2012
Práce při zvedání tělesa kladkami
PRÁCE VYKONANÁ PŘI ZVEDÁNÍ TĚLESA POUŽITÍM PEVNÉ KLADKY
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
JEDNODUCHÉ STROJE.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Co je to kladka Kladka je jednoduchý stroj, jehož hlavní částí jsou kolečko a provaz. Kladka se používá především pro zvedání těles a pro změnu směru působení.
Páka,kladka,kladkostroj, nakloněná rovina
Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Fyzika 7.ročník ZŠ Otáčivé účinky sil Creation IP&RK.
Něco o jednoduchých strojích
Jednoduché stroje Kladka, Pevná a volná kladka,
aneb Co nám ulehčí práci
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem kladkostroj.
Jednoduché stroje Mezi jednoduché stroje patří pět strojů. Kladkostroj, Páka, Nakloněná rovina, Volná kladka a Pevná kladka.
PEVNÁ KLADKA aneb Jak si ulehčit práci PaedDr. Jozef Beňuška
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Bc. Zdeňka Soprová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
22.1 Mechanická práce, výkon, příkon
JEDNODUCHÉ STROJE Stroje Pomáhají lidem vykonávat spoustu činností s vynaložením menší námahy.Usnadňují život a zvyšují i naši bezpečnost. Ve fyzice.
Výsledek nejprve odhadni, pak se ověř správnost odhadu výpočtem.
(kladka,páka,nakloněná rovina,kladkostroj)
Jednoduché stroje.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co bude plavat? Co bude plavat na hladině a co ne? PROČ?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Najdi černé ovce metr tuna látka miligram atom l kilogram kg gram.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co mají tyto věci společného?
Seminární práce z fyziky Práce na jednoduchých strojích-kladka,páka,šroub,nakloněná rovina.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Kladka pevná a volná Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co vidíš? Co vidíš, když se podíváš do těchto předmětů?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1.Co se děje? Když se potápěč potápí do stále větší hloubky?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Jaký druh energie předávají následující tělesa?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Jakou fyzikální veličinou se budeme dnes zabývat?  Závodník uběhl 60.
Gymnázium Jakuba Škody Kvinta B Libor Macháček, Libor Lanč, Jiří Hadwiger, Ondřej Bartók, Tomáš Riedl
Gymnázium Jakuba Škody V.B Jan Čech, Lupač Tomáš, Ngo The Vinh, Ondřej Janda
J EDNODUCHÉ STROJE - KLADKA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Jakým způsobem lze získávat elektrickou energii?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co je potřeba na všech obrázcích?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co se na obrázku pohybuje? Z tohoto pohledu. Z pohledu, když budeš sedět.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Bc. Vladimíra Benediktová NÁZEV: VY_32_INOVACE_215_FYZIKA_KLADKA TÉMA: KLADKA ČÍSLO.
1. Rozděl dané látky do dvou skupin
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8
1. Najdi „černou ovci“ obdélník čtverec kosočtverec kružnice
Co mají společného zlomky
1. Co mají společného násobky těchto čísel?
1. Najdi násobky čísel 4 a Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Matematika 7 1. ???
VY_32_INOVACE_6/05_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 1. Co slyšíš?
1. ? Může se pevná látka měnit přímo na plyn?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8
Páka, Kladka pevná, volná, kladkostroj
1. Urči co se pohybuje snáze?
Elektronické učební materiály – II. stupeň Matematika 7
1. Co je to astronomie? Jedna z nejstarších věd.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8
Elektronické učební materiály – II. stupeň Matematika 6
1. Svět kolem nás je tvořen tělesy a látkami
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F8. Vl
Fyzika 8.ročník ZŠ Mechanická práce, kladky. Creation IP&RK.
1. Co všechno umíš určit u trojúhelníku?
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Jednoduché stroje VY_32_INOVACE_11_210
JEDNODUCHÉ STROJE KLADKA
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Nahraď dané činnosti jinými, které ulehčí danou činnost  Vynášení kbelíků na stavbě do vyšších pater.  Jedoucí automobil vytahující havarované vozidlo.  Přesouvání těžkého nákladu automobilem, na nedaleké místo.

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 2. Co o tématu znám Jednoduché stroje NEZMENŠUJÍ vykonanou PRÁCI. Pouze nám jí ZJEDNODUŠUJÍ. Práci zmenšíme pouze tehdy, když zmenšíme sílu potřebnou k přemístění tělesa. Což se zde bohužel neděje! Kladka je kolo se zářezem na provaz (lano).

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 3. Jaké si řekneme nové termíny Druhy kladek : PEVNÁ KLADKA - je jednoduchý stroj, který je pevně zavěšen. Využití je tam, kde je výhodnější působit silou jiným směrem. VOLNÁ KLADKA - Je jednoduchý stroj, který visí na lanech a není pevně přichycen. Umožňuje nám zmenšit sílu na polovinu. Dráha se ale zdvojnásobí.

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 4. Co si řekneme nového Jestliže spojíme pevnou a volnou kladku, vznikne kladkostroj. Podle počtu volných kladek nám umožňuje zmenšovat sílu několikrát. Př. Kladkostroj se 2 volnými kladkami nám zmenší sílu čtyřikrát.

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 5. Procvičení a příklady Uveďte příklady, kde se můžete setkat s jednotlivými druhy kladek. PEVNÁ KLADKAVOLNÁ KLADKA Na kladkostroj se 4 volnými kladkami působíme silou 6 N. Jak velkou tíhovou silou je těleso přitahováno k Zemi?

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 6. Něco na víc Využití kladky v historii Již ve starověku se využívala kladka. Uměli by jste uvést příklady při jakých činnostech? Využití kladky ve sportu Kladka se využívá hojně například v posilovacích strojích. Zdůvodni proč a jak.

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 7. CLIL Pulley:  Fixed pulley  Loosed pulley wheel rope

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 8. Zpětná vazba - test Stručně odpověz na otázky 1.Co je to kladka? 2.Jaké jsou druhy kladek? 3.Ulehčí nám kladka práci? Proč? 4.Ulehčí nám kladka sílu? Proč? 5.Co je to kladkostroj? 6.Kde se jednotlivé druhy kladek využívají?

Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 9. Použité zdroje