Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
Advertisements

Kreativní festival vědy Jižní Korea 2013
Hornické muzeum v Ostravě – Petřkovicích
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Geograficko-historická exkurze do Jeseníků Ve dnech proběhla pro studenty kvarty E a F exkurze. Důvodem bylo prohloubení znalostí o České.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
… správný cíl vaší cesty!
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Berlín Školní výlet.
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část třetí.
Jarní prázdniny ve školní družině
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
generální ředitel a předseda představenstva
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex
Ať již máte raději romantiku ranní mlhy, nebo teplé poledne, rozhodně nezapomeňte ve svůj čas přijít 7. května na start pochodu Ze Zbraslavic do Zruče.
Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výjezd NTM Praha a JE Temelín ZŠ Školská 16. – 17. září 2014 Výjezd se uskutečnil v rámci projektu „Učíme se pozorováním“ Reg. č.:cz.1.07/1.1.24/
Slavnostní přestřižení pásky U kanonu stál a pořád ládoval BUM!
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK uprostřed města 17. června 2014 od 9 hodin na Pernštýnském náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice.
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
PROJEKTY A AKTIVITY SDRUŽENÍ 2011/2012 DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE Mgr. David Kar č má ř Tel.: Obchod &
Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně
Stavební ruch kolem plynojemu vrcholí – premiéra s Jarkem Nohavicou a Ostravskou filharmonií bude 8.května 2012.
Nejlákavější kulturní památka
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
Bozkovské dolomitové jeskyně
NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol.
Stezka technických atraktivit
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: června 2012
Celoškolní projektový den- život stromů
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:28.
MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.
Tip na jarní výlet Zell am see.
Projekt „Stezka technických atraktivit“ Ing. Richard Žabka.

Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo:Jiří Valeš.
Vypracoval: Radim Volák.  Rozloha: 214 km 2  Počet městských obvodů: 23  Počet obyvatel:  Hustota osídlení: 1500 obyvatel/km 2  Průměrná.
IQpark science center. Seminář vedoucích klubů Debrujárů, Luhačovice Science centrum Science centrum – co je to? Cílem science center je popularizovat.
Prázdninová nabídka pro pražské děti a mládež Hlavní město Praha podpořilo v roce 2010 prázdninové aktivity pro děti a mládež částkou cca 6,5 milionu.
T-klub Knihovna Karla Dvořáčka Vyškov. Začátky T-klub vznikl v málo navštěvovaném hudebním oddělení Financován z rezervního fondu knihovny Hlavní.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
Žáci 3., 4. a 5. ročníku dne 21. května 2015 navštívili recyklační ekologické centrum ve Starém Městě u Uherského Hradiště, které bylo vybudováno v bývalém.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Dovolená a region, lázeňstvíJiří Šimon 4. března 2016.
STATUTÁRNÍ MĚSTO HRADEC KRÁLOVÉ, ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 408, HRADEC KRÁLOVÉ KRALOVE.ORG LIDSKÉ TĚLO – DOKONALÝ STROJ? (Centrum přírodovědného.
VÝLETY S BABIČKOU Můžeš přijít na každý výlet s babičkou.
Výroba surového železa
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
BARRANDOV PRAHA TROCHU JINAK Poznávací výlet A3V TOTEM Plzeň.
Autor: Mgr. Jitka Pospíšilová
Srdečně Vás zveme na 15. ročník pochodu Okolo Bohdanče,
Název vzdělávacího materiálu Železo
Učiliště v Hubálově Den otevřených dveří pro děti
Hádej, kdo to dneska slaví, komu přejeme hodně zdraví
29. Letní škola slovanských studií 2018 škola na zámku
Učiliště v Hubálově Den otevřených dveří pro děti
Transkript prezentace:

Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1

Plynojem se díky věhlasnému architektu Josefu Pleskotovi proměnila v Multifunkční aulu Gong. Prostorové řešení i audiovizuální technika umožňuje, že se v něm mohou organizovat koncerty, kongresy a jiné společenské akce. Zatím jsme nebyli uvnitř, ale určitě se i tam brzy podíváme.

Na návštěvníky v U6 čeká zhruba stovka interaktivních exponátů představujících vše, co bylo vymyšleno za posledních 200 let ve vědě a technice. Malý svět techniky není muzeem, ale hernou. Dnes byla expozice zavřena, natáčela zde Česká televize.

V dnešní prezentaci nečekejte technický výklad výroby surového železa, ale jsou to krásné fotografické záběry především z nástavby vysoké pece č.1 na Ostravu a okolí. Pokochejte se s námi. V dnešní prezentaci nečekejte technický výklad výroby surového železa, ale jsou to krásné fotografické záběry především z nástavby vysoké pece č.1 na Ostravu a okolí. Pokochejte se s námi.

V prosklené části světa techniky se nádherně zrcadlí areál vysokých pecí.

Svět techniky otevřený od září 2014 již navštívilo 112 tisíc návštěvníků. Je to místo plné interaktivní zábavy, ale především také vzdělání. Představuje mladé generaci zajímavé technické a přírodovědné oblasti ze světa robotiky, chemie, biologie, fyziky a dalších. I dnes bylo před pavilonem plno dětí.

Pohled na skipový výtah, který dnes místo surovin do vysoké pece vozí návštěvníky. Nástavba symbolizuje oheň, který nad pecí v minulosti plál, když bylo mnoho vysokopecního plynu. Dvacetimetrová nástavba protáhla prohlídkovou trasu až do výšky 80 m a je přístupná každý den a nabízí úžasný výhled na Beskydy a okolí. V horní části je kavárna a klub. Celá prohlídková stezka krok po kroku představuje, jak v tajemných a žhavých útrobách vysokých pecí vznikalo za času provozu surové železo. Skipový vozík

A jsme dole u pokladny pro vyhlídkovou trasu na vysokou pec č.1. Bylo to úžasné a všem vřele doporučujeme. Vstupné pro důchodce je 130,- Kč a prohlídka trvá téměř dvě hodiny.