Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad pracovního postupu venkovních omítek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Advertisements

PRÁCE NA HRUBÉ VRCHNÍ STAVBĚ
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
KONTROLA TECHNICKÉHO DOZORU – BAUMIT HLAZENÁ OMÍTKA
Pokládka Nářadí a materiál. Pokládka Nářadí a materiál.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Otvory v nosných stěnách
Stavebnictví Geodézie Vytyčení stavby (STA27) Ing. Zdeněk Pšeja.
Obložení stěn a stropů. Obložení se montuje na vyzrálé zdivo, bez omítání, se zatřenými spárami. Dodatečné obklady se provádějí na omítnutý podklad. Plocha.
Materiální prostředky architektury – stavební materiál V úplných počátcích – hlína, jíl, dřevo, proutí. Prakticky velmi záhy kámen – vápenec, pískovec.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Frézování – tvarové Slouží k výrobě drážek, žlábků a profilů i pro zhotovování dřevěných spojů. Obrábějí přímé i zakřivené díly ze dřeva, dřevěných materiálů.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Zhotovování příček a dělících stěn
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad používání ručních mechanizovaných nástrojů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kombinovaná a plastová okna.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování dřevěných zárubní.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad lešení pro zdění a vnitřní omítky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů maleb, nátěrů, jejich úpravy, nástřiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Rozdělení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výměna stropních částí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Broušení, povrchová úprava Výroba špalíku na broušení
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV.
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Technické prostředky v požární ochraně
Šlechtěná omítka CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_07
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
strojní omítání CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_02
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Pracovní a dilatační spára
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad pracovního postupu venkovních omítek.

 POSTUP PRÁCE PŘI OMÍTÁNÍ ZPŮSOBY OMÍTÁNÍ: -Tradiční ruční omítání -Strojní omítání ZPŮSOBY OMÍTÁNÍ: -Tradiční ruční omítání -Strojní omítání  TRADIČNÍ RUČNÍ OMÍTÁNÍ - osadíme rohové latě do závaží -orámujeme ostré hrany oken a dveří vodícími latěmi (vyváží se přes rohové latě pomocí šňůry) -provedeme terče či pomocné body - osadíme rohové latě do závaží -orámujeme ostré hrany oken a dveří vodícími latěmi (vyváží se přes rohové latě pomocí šňůry) -provedeme terče či pomocné body -po zavadnutí provádíme vlastní omítání v jedné nebo ve víc vrstvách podle kvality zdiva

-omítníky = pomocné vodící lišty pro potřebnou tloušťku malty - z ocele, ze dřeva nebo plastu -omítníky = pomocné vodící lišty pro potřebnou tloušťku malty - z ocele, ze dřeva nebo plastu -omítání provádíme na navlhčené zdivo -jádrovou vrstvu nahazujeme v jedné nebo ve dvou vrstvách -pomocí omítníků ji strhneme dřevěnou latí -po zatvrdnutí omítky: vyjmeme omítníky, vzniklé díry zatřeme maltou a uhladíme -na zatvrdlou a navlhčenou omítku nanášíme lícní vrstvu, uhlazujeme plstěnými nebo molitanovými hladítky -v případě omítky na dřevo nebo ocel překryjeme tyto konstrukce s dostatečným předstihem kovovým pletivem – pro lepší přilnavost omítky

 STROJNÍ OMÍTÁNÍ = maltu nanášíme stříkáním pomocí strojů (musí být dostatečně řídká) - očistíme zdivo od nečistot, zakryjeme všechny otvory a rámy -provedeme nástřik zdiva -osadíme latě nebo lišty na ostré hrany a na dělící části stěny -nanášíme maltovou směs pomocí strojní omítačky v několika vrstvách -jádrovou vrstvu nanášíme ve dvou vrstvách strhneme a uhladíme -lícní vrstvu nastříkáme v jedné vrstvě a ručně vyhladíme pomocí plstěných nebo molitanových hladítek

klasické ruční, strojní – pomocí strojní omítačky Použité zdroje: archiv autora pomocné vodící lišty důležité pro požadovanou tloušťku malty, vyrobeny z ocele, ze dřeva nebo plastu natahováním některým typem hladítka, nanášením pomocí zednické lžíce nebo strojní omítačkou, stříkáním pomocí vhodného zařízení