KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI 2016-2020. Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
GOOD DECISIONS – BAD OUTCOMES
Přírodní a civilizační rizika
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Ochrana kritické infrastruktury
Integrovaná střední škola,Slaný
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Koncepce environmentální bezpečnosti
MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI A MIMOŘÁDNÉ SITUACE
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Průmyslové havárie Aneta Cvachová Jana Svozilová Lucie Spourová.
PŘÍRODNÍ KATASTROFY.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Havárie…. Pohroma ? Katastrofa…..!
Možnost vzniku technologických havárií v důsledku přírodních katastrof P. Dobeš ) P. Danihelka, J. Řeháček, P. Poledňák ,
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Únik nebezpečné látky - organizace v místě zásahu
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Ochrana životního prostředí při vybraných činnostech.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
PŽP- KS-přehled konzultací PŽP-KS-I (30.9.) Právo životního prostředí – historické a společenské souvislosti vývoje právní regulace ve světě.
Regionální politika RP ČR.
Bezpečnostní politika
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Evropské právo životního prostředí Osnova přednášky Ochrana životního prostředí v EU - vývoj EPŽP Environmentální politika + akční programy.
1 Krizové řízení Seminář č. 1. Podmínky ukončení 100% účast – if absence, nutné dohodnout se a vypracovat náhradní plnění Písemná práce – 4 A4 čistého.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Právní režim nakládání s odpady
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
1 Aktuální hrozby pro 21.století a ochrana obyvatelstva.
Evropské environmentální právo úvodní přednáška
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
BEZPEČNOST REGIONU V KONTEXTU BEZPEČNOSTNÍ STRATEGIE ČESKÉ RUPUBLIKY DOC.ING.PAVEL ZAHRADNÍČEK, CSC VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA.
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Mimořádné události. OBSAH: Právní základ Vymezení základních pojmů Příčiny, následky pohrom /MU, (dominoefekt) Typy pohrom / MU Analýza rizika (identifikace.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
Kpt. Ing. Kateřina Blažková, Ph.D. (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje) plk. Ing. Antonín Krömer (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
Narušení bezpečnosti. OBSAH: Vymezení základních pojmů vážících se k narušení bezpečnosti Řízení bezpečnosti území Nástroje veřejné správy využitelné.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Vodohospodářské aktuality
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
ANALÝZA RIZIK Středočeského kraje
Je kybernetická bezpečnost dostačující?
Ekonomika životního prostředí
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Relevantní legislativa a dokumenty – viz dále
Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Přehled živelních pohrom
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
Nové typové plány v roce 2018
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI

Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN Rámec pro snižování rizika katastrof ze Sendai

Katastrofa – definice OSN volně odpovídá v ČR definice krizové situace – krizového stavu podle zákona o krizovém řízení:  je závažné přerušení fungování společnosti zahrnující škody a dopady, které není schopna zvládnout vlastními prostředky

NÁRODNÍ VÝCHODISKA  Bezpečnostní strategie ČR  Státní politika životního prostředí ČR  Strategický rámec udržitelného rozvoje ČR  Strategie přizpůsobení se změně klimatu  Koncepce ochrany obyvatelstva

CÍLE  účelem všech aktivit v environmentální bezpečnosti je propojení ochrany životního prostředí s bezpečnostními zájmy ČR  cílem koncepce je navrhnout rozšíření existujících opatření, která povedou k omezení rizik vzniku krizových situací, vyvolaných interakcí životního prostředí a společnosti (zejména závažné havárie, živelní pohromy a teroristické činy)

ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ  zdroje rizik antropogenního původu  nebezpečí přírodního původu

Zdroje rizik antropogenního původu  Nebezpečné chemické a radioaktivní látky, jaderné materiály a biologická agens  Narušení funkčnosti kritické infrastruktury  Terorismus se závažnými dopady do životního prostředí  Havárie velkého rozsahu  Dlouhodobá inverzní situace

Větší změny Terorismus se závažnými dopady do životního prostředí  Metodický pokyn Postup identifikace chemických látek, které mají dostatečný potenciál k tomu, aby v transportovatelném množství byly způsobilé vyvolat závažný dopad na zdraví obyvatel nebo životní prostředí při zneužití teroristy

Větší změny Dlouhodobá inverzní situace  důraz na smogové situace  kombinované nebezpečí

Nebezpečí přírodního původu  Extrémní meteorologické jevy  Povodně  Dlouhodobé sucho  Svahové nestability  Přírodní požáry

Větší změny Dlouhodobé sucho - čtyři fáze: bdělost bdělost pohotovost pohotovost vyhlášení krizového stavu vyhlášení krizového stavu stav nebezpečí stav nebezpečí stav nouze stav nouze

Nová část  Svahové nestability, sesuvy půdy

Závěry Zdroje rizik antropogenního původu:  dále zvyšovat bezpečnost při nakládání s nebezpečnými chemickými látkami  dále snižovat dostupnost nebezpečných látek a biologických agens pro zneužití k teroristickému útoku  snižovat zranitelnost a zvyšovat resilienci prvků kritické infrastruktury

ZÁVĚRY Nebezpečí přírodního původu:  snižovat zranitelnost a zvyšovat resilienci měst obcí před důsledky přírodních katastrof  právně zakotvit legislativní, organizační, ekonomické a technické nástroje na zabránění rozvoji sucha

Děkuji za pozornost