Úvodní stručný kurs statistické analýzy dat v prostředí R Jakub Brom.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
Advertisements

Využití Open Source GIS nástrojů ve výuce zeměpisu na střední škole
Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Microsoft Silverlight
Software start počítače a operační systém.
Software – aplikace, programy
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Softwarové inženýrství semestrální projekt PowerPlant - Modul pro vizualizaci biologických dat.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK SciVerse - plnotextové vyhledávání.
Softwarové inženýrství semestrální projekt PowerPlant - Modul pro vizualizaci biologických dat.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Tvorba webových aplikací
Jednoduché aplikace ve Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_aplikace_widows Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Simulační modely a programové vybavení. Vývoj simulačních programů  Původně pouze strojový kód –Příliš dlouhé, náročné na programátora, obtížné hledání.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Úvod co to je GIS free GIS využití. Úvod co to je GIS free GIS využití.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra fyziologie rostlin, PřF UK RNDr. Jan Petrášek, Ph.D. Nezbytnost průběžného.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici inzerátu, jeho hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Zkušenosti s nasazením svobodného software při výuce
Digitální učební materiál
Vít Profant Obhajoba bakalářské práce
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Operační systém GNU Linux
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Biostatistika 1. přednáška Aneta Hybšová
Prezentační software Vypracovali: Zdeněk Zych Jonáš Fiala Adam Ratkovský.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Jindřich Zelený AVT Vedoucí práce: Bc. Ing. Roman Malo Ph.D.
Pavel Dušánek. ● 1999 – SUN kupuje StarDivision ● 2000 – otevření kódu StarOffice -> vznik projektu OpenOffice.org ● 2002 – OpenOffice.org 1.0 ● 2004.
Počítačová podpora konstruování
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Počítačová podpora konstruování
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Program pro detekci síťových útoků Marek Lapák. Úvod Rozmach počítačových sítí – Internetu  Stále více činností se uskutečňuje prostřednictvím počítačů.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
KDE – Lukáš Tinkl - KDE – desktop pro uživatele i vývojáře Lukáš Tinkl
BIOSTATISTIKA LS 2016 Garant předmětu: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Přednášející: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Cvičící: Ing. Martina Litschmannová,
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Prezentace výsledku projektu k předmětu OSP
Srovnání operačních systémů
Linux UBUNTU Robert Mohos, 3IT.
Uživatelská rozhraní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Operační systém GNU Linux
Vytvoření IS pro správu místností v prostředí WWW
Instalace programů do Linuxu
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
Transkript prezentace:

Úvodní stručný kurs statistické analýzy dat v prostředí R Jakub Brom

Co je to R? Software pro analýzu dat Software pro grafické zobrazení dat a výsledků analýz Programovací jazyk GNU jazyk založený na jazyku S (odvozený od C se znaky Lisp a Scheme) Objektový jazyk – vše je objekt Silná typová kontrola

Proč R? Komplexní nástroj pro práci s daty Obsahuje nástroje, které nejsou jinde k dispozici – jeden z nejobsáhlejších statistických SW Kvalitní grafika – možnost netypického zobrazení dat Rozšiřitelnost Propojení s dalšími vědeckými nástroji (TEX, STATISTICA, GRASS, QGIS atd.) a programovacími jazyky (Python, C++, Fortran atd.) Je zdarma k dispozici pro každého

Pokrok s R?

Porovnání s dalšími statistickými balíky

Kde získám R? R je k dispozici na adrese Pro MS Windows instalátor Pro Linux je zpravidla obsažen v repozitářích (balíček r-base) Pro distribuce odvozené od Debianu stačí napsat do konzole: sudo apt-get install r-base Vhodné prostředí pro práci je Rstudio

Kde získám informace? Internet: R-CRAN – domovská stránka R Quick-R – přehledný manuál RSeek – vyhledávač pro R Knihy: Pekár a Brabec – Moderní analýza biologických dat I. a II. Drozd – Cvičení z biostatistiky. Ostravská univerzita Šmilauer – Moderní regresní metody. PřF JU Atd. Časopisy: R Journal Help přímo v R