Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Linux UBUNTU Robert Mohos, 3IT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Linux UBUNTU Robert Mohos, 3IT."— Transkript prezentace:

1 Linux UBUNTU Robert Mohos, 3IT

2 - Ubuntu je linuxová distribuce pro pracovní stanice, servery, domácí počítače a notebooky, založená na Debian GNU/Linux. - Na rozdíl od Debianu pravidelně zveřejňuje nové verze každých 6 měsíců s podporou na dalších 18 měsíců

3 * Ubuntu vývojáři úzce spolupracují s vývojářskými komunitami Debianu i GNOME.
Distribuce je založená na GNOME a má jednotlivé verze synchronizované s projektem GNOME. Neustále probíhají diskuse ohledně včlenění KDE do projektu. Tyto diskuse vyústily ve vznik projektu Kubuntu. (Ubuntu 4.10 obsahoval KDE 3.2.2, ale v rámci komponenty universe a ne v main – hlavní části, která se standardně instaluje.) * Ubuntu se zaměřuje na praktické použití a ve velké míře i na administrativní úlohy používá nástroj sudo (podobně jako Mac OS X) a snaží se poskytnout kompletní sadu nástrojů, které jsou použitelné přímo po standardní instalaci. * Další cíl projektu je zdůraznění přístupnosti a mezinárodnosti tak, že j e software přístupný tolika uživatelům, jak je to jen možné. * Kromě používání stejného formátu balíčků deb, má Ubuntu velmi silné spojení s komunitou Debianu, přispívají změnami přímo a ne až po uvolněni nové verze. Množství Ubuntu vývojářů je rovněž zodpovědných za balíčky v rámci samotného Debianu. * Filozofie Ubuntu velmi silně zdůrazňuje používání čistě svobodného softwaru. * Všechny Ubuntu verze budou poskytované zdarma. * Ubuntu umožňuje uživatelům bezproblémový přechod z jedné verze na další.

4 - Jednou za dva roky vychází verze s dlouhodobou podporou (LTS - Long-Term Support),
což je verze s 36měsíční podporou pro desktop a 60měsíční podporou pro servery. - Standardní verze, které vycházejí v půlročních cyklech, mají délku podpory 18 měsíců.

5 Unity - od verze Ubuntu Netbook Edition 10.10 Maverick Meerkat
- grafické uživatelské rozhraní vytvořené speciálně pro malé přenosné počítače

6 Konec ...


Stáhnout ppt "Linux UBUNTU Robert Mohos, 3IT."

Podobné prezentace


Reklamy Google