Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentační software Vypracovali: Zdeněk Zych Jonáš Fiala Adam Ratkovský.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentační software Vypracovali: Zdeněk Zych Jonáš Fiala Adam Ratkovský."— Transkript prezentace:

1 Prezentační software Vypracovali: Zdeněk Zych Jonáš Fiala Adam Ratkovský

2 K čemu slouží Prezentační program je počítačový program, který umožňuje vytvořit prezentaci, tj. sérii stránek s přehledně zobrazenými informacemi. Hodí se například při prezentacích ve škole, nebo v zaměstnání.

3 Typicky se nastavuje výběr nebo tvorba pozadí výběr nebo tvorba objektů, které má prezentace obsahovat (texty a obrázky) přiřazení dynamických prvků k objektům – možnost oživení prezentace zvukem nebo animací úprava kompozice (rozmístění prvků na obrazovce)

4 Nejpoužívanější programy Microsoft PowerPoint OpenOffice/LibreOffice Impress KPresenter

5 PowerPoint Je to nejpoužívanější nástroj. Součástí balíku Microsoft Office. Balík Microsoft Office je placený. Dokumenty bývaly ukládány jako.ppt. V současné době (2007/2010) jako.pptx (x značí jazyk xml)

6 OpenOffice/LibreOffice Impress Balík LibreOffice se odštěpil od OpenOffice.org Oba balíky jsou opensource Konkurent powerpointu Ukládá do formátu OpenDocument (.odf), ale podporuje i.ppt.

7 KPresenter Součástí kancelářského balíku Koffice Je opensource Písmeno K předznamenává, že je určen pro linuxové grafické prostředí KDE

8 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Prezentační software Vypracovali: Zdeněk Zych Jonáš Fiala Adam Ratkovský."

Podobné prezentace


Reklamy Google