Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační prostředky Pavel Dvořák Úspěch prezentace nespočívá jen  v dobře připraveném obsahu,  ve skvělých řečnických obratech řečníka, ale do značné.
Advertisements

EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Maturitní otázka č. 21 Kristýna Kaňovská 4. A.
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Dujková Michaela, 4.B Juřinová Nikola, 4.A. Stanovené cíle prezentace Upřesňující informace Shromáždění podkladů Stanovení hlavních bodů Grafické zpracování.
Jak na prezentaci? Jakub Pazdera.
Prezentujeme výsledky projektu Výpočetní technika.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
PREZENTACE.
Technické prostředky v požární ochraně Pěnotvorné příslušenství.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_043.ICT.13 Práce s předlohou snímku.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Informatika – Datové sítě
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technické prostředky v požární ochraně Požární žebříky.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technická mechanika – Čepové tření
Technická mechanika – Skládání sil 2
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Informatika – Podmíněné formátování. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Pracovní list – předloha pro žáky Určen pro: 3. ročník.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_12.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výstupní zařízení - plotr
Prezentace informací.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Fyzika – Asynchronní elektromotor
SW počítače - operační systém
Fyzika – Chemické zdroje napětí
Software počítače - rozdělení
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Technická mechanika – diferenciál
Inf Princip streamování videa a hudby
Inf Prezentace informací
Číslo v digitálním archivu školy
Fyzika – Zesilovač.
Informatika – Práce s listy
Fyzika – Přenosová soustava ČR
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Inf Tabulkový procesor
Inf Barevné ladění dokumentů
Informatika – Funkce KDYŽ
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Fyzika – Jaderná elektrárna
Inf Formáty grafických souborů
Technická mechanika – Skládání sil
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Fyzika – Jednoduchý elektrický obvod
Fyzika – Kmitavý pohyb.
Fyzika – Usměrňovače.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Fyzika – Zvuk.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

Informatika – Prezentace informací

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 05_01_32_INOVACE_16

Předmět: Informatika Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Radek Hoszowski Škola: SPŠ Hranice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Hoszowski Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Anotace : Prezentace informací ve společnosti, možnosti prezentování a zásady úspěšné prezentace. Možnosti prezentací a nezbytné technické vybavení pro digitální prezentaci. Základní seznámení s možnostmi MS PowerPoint 2010 Klíčová slova: prezentace, MS PowerPoint 2010, úspěšná prezentace, technické vybavení

Prezentace informací Prezentace = způsob sdělování informací jiným osobám. Využívá slovních a vizuálních prostředků. Zvláštní kategorií je digitální prezentace – využívá pro prezentaci elektronických zařízení. Při běžné prezentaci se využívá např. flipchart nebo bílá tabule na fixy. Obr. 1 – Flipchart tabule

Úspěšná prezentace Příprava je nejdůležitější – měli bychom téma umět alespoň trochu zpaměti, abychom se vyhnuli předčítání. Kontrola prezentačních prostor – techniky, osvětlení, míst k sezení, kompatibility prezentace. Pomalá a zřetelná mluva. Kontakt s posluchači – oční, řečnické otázky, inkluzivní plurál (Nyní se zaměří me ).

Úspěšná prezentace Zkouška – odpřednášet si, co bychom chtěli říct – vyzkoušíme si čas. Prezentace je podklad k mluvené řeči – musí v ní být jen to nejpodstatnější! Na úvod prezentace bychom ji měli stručně představit. Na konci provést shrnutí.

Technické vybavení Dataprojektor – může být pevně umístěn na stropě místnosti nebo přenosně na stole či pojízdném stolku. Zajímá nás jeho rozlišení, svítivost a kontrast obrazu. Plátno – pro velikost plátna je nejdůležitějším faktorem velikost místnosti. Plátna mohou být ruční, elektrická nebo přenosná. Laserová ukazovátka – buď samostatná nebo integrovaná do ovladače projektoru. Některá umí i ovládat prezentaci. Obr. 3 – Ukazovátko Obr. 2 – Dataprojektor

Technické vybavení Zpětný projektor – promítá obrazy z průhledných fólií. Vizualizér – digitální obdoba zpětného projektoru. Načítá vložený papír a promítá jej přes projektor na plátno. Obr. 5 – Vizualizér Obr. 4 – Zpětný projektor

Interaktivní tabule Interaktivní tabule – Interactive White Board (IWB) je dnes velmi populární, jedná se o tabuli, která slouží jako promítací plátno a zároveň reaguje na dotek. Odpadá potřeba použití myši a klávesnice. Umožňuje velké množství aktivit. Speciální program pro výrobu aktivit na IWB – např. Notebook od společnosti SMART technologies. Obr. 6 – IWB

MS Powerpoint 2010 MS Powerpoint je jeden z programů pro tvorbu prezentací. Obsahuje galerie vzhledů, klipartů, písem, animací a přechodů snímků. Můžeme si zvolit z velkého množství předem nastavených Návrhů vzhledu (karta Návrh ). Obr. 7 – Nabídka návrhů

MS Powerpoint 2010 Stejně jako u MS Word, i zde můžeme upravovat písma a barvy jednotlivých návrhů. Můžeme zvolit i několik možností rozložení snímku. Obr. 9 – Úpravy návrhů Obr. 8 – Rozložení

MS Powerpoint 2010 Pro efektivní a estetickou prezentaci využíváme Přechody mezi jednotlivými snímky a Animace jednotlivých prvků na slidu. Prezentaci můžeme vytisknout, exportovat do PDF, udělat z ní video, ale také ji můžeme exportovat do formátu webových stránek HTML.

V následujících slidech si ukážeme, jak mají a nemají vypadat slidy prezentace. PRAVIDLA PRO TVORBU PREZENTACÍ

Obr. 10 – Prezentace 1

Obr. 11 – Prezentace 2

Obr. 12 – Prezentace 3

Obr. 13 – Prezentace 4

Obr. 14 – Prezentace 5

Použité zdroje  Obr. 1 - AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:  Obr. 2 - AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:  Obr. 3 – AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:  Obr. 4 – AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:  Obr. 5 – AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:  Obr. 6 – AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: content/uploads/2012/03/smart-board-600i-interactive-whiteboard-photo.jpg  Obr. 7 – Archiv autora, IKT3–27.  Obr. 8 – Archiv autora, IKT3-28.  Obr. 9 – Archiv autora, IKT3-29.  Obr. 10 – 15 – Archiv autora, IKT3-22 – 26.  Kliparty pocházejí z archivů MS Office. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je …. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Veškeré použité obrázky (kliparty) pocházejí …