REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
ww.autismus.cz Představení oddělení Sociální rehabilitace (SR) V Holešovičkách 1A/593, Praha 8, tel., fax: 284 684.
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Integrationsfachdienst Job Coaching. Integrationsfachdienst Job Coaching (JC) je…  JobCoaching je službou se zásadně preventivním zaměřením, jejíž cílem.
Péče o osoby s afázií.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
HISTORIE A SOUČASNOST VÝUKOVÝCH MANUÁLŮ V ARKADII.
9. Tvorba individuálního plánu
Sociálně terapeutické dílny
Gerontopsychologie v praxi
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
Týdenní stacionáře.
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
Terapeutické komunity
Sociální šetření a legislativa
Péče o osoby s afázií.
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI

C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního procesu, ale v důsledku svého zhoršeného zdravotního stavu nemohou najít pracovní uplatnění.

C ÍLEM SLUŽBY JE : Najít uživatelům vhodné pracovní uplatnění na trhu práce Dosažení maximálně možné samostatnosti a nezávislosti uživatele (v oblasti sociální, pracovní) V případě potřeby vytvoření vhodných pracovních podmínek pro daného uživatele (úprava prac. prostředí, vybavení kompenzačními pomůckami)

O SOBY POSKYTUJÍCÍ SLUŽBU Sociální pracovnice (odborné sociální poradenství) Ergoterapeut (hodnocení uživatele, nácvik sociálních a pracovních dovedností, sebeobsluha) Asistent sociálně terapeutické dílny (nácvik pracovních činností, asistence na praxích) Pracovní konzultant (podpora při vyhledávání pracovního začlenění)

Z ÁSADY PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Respektování individuálních přání a potřeb uživatele Spolupráce s rodinou Spolupráce s ostatními subjekty (odborní lékaři, úřady, zaměstnavatelé) Podpora samostatnosti Podpora motivace uživatele

P RINCIPY POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Vstupní vyšetření + vyhodnocení hodnocení kognitivních funkcí, fyzická zdatnost, manipulace s předměty – zručnost, soustředěnost, porozumění práci, motivace k práci,

P RINCIPY POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Tvorba plánu - na základě vyšetření vyplynou cíle (silné stránky, zájmy, schopnosti, dovednosti x činnosti, které je třeba procvičovat, na co se s klientem zaměřit) - individuální přání a potřeby – čeho chce klient dosáhnout, představa o jeho uplatnění

P RINCIPY POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Realizace projektu - pravidelný nácvik sociálních a pracovních dovedností nutných k začlenění do pracovního procesu (dle individuálních potřeb) - využití výukových manuálů - praxe v chráněných dílnách Arkadie (3měsíce) - praxe mimo Arkadii (3měsíce) - Pracovní místo vytvořené pro konkrétního klienta

P RINCIPY POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Průběžné hodnocení uživatele – standardizované testy - sociální a odborné kompetence - kontrolní listy k manuálům