Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
6. ročník – opakování vlastivědy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _05_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
PRVNÍ PŘEMYSLOVCI.
Sv.Václav Podle legend byl vychováván svou babičkou svatou Ludmilou a vzdělával se v písmu na Budči. Jako kníže, po porážce saským králem Jindřichem Ptáčníkem,
Emil Zátopek.
Identifikátor materiálu: EU OPVKICT2-4/Vl10
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová Vznik Československa VY_32_INOVACE_1B10.
JAN AMOS KOMENSKÝ VY_08_Vla4_68p
Život a vláda českého knížete (907 – 935)
České země za třicetileté války
Svatý Václav.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.15 Téma: PowerPoint.
Mgr. Lenka Venclová 7.ročník
Mgr. Miloslava Pucandlová
Tomáš Garrigue Masaryk
Přemyslovci Vláda přemyslovských knížat.
Jan Amos Komenský Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/47 Anotace Přemyslovské knížectví – Obrázky z našich dějin – žák popisuje jednotlivé obrázky, uvědomuje si souvislosti.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_361_Jan Amos Komenský AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Jan Amos Komenský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Reálie - bankovky.
32_04_35 Komenský Anotace Komenský Vzdělávací oblast, vzdělávací obor
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
Tomáš Garrigue Masaryk
ČECHY V DOBĚ KNÍŽECÍ.
JAN AMOS KOMENSKÝ * v Nivnici v Naardenu.
T. G. Masaryk Tereza Fojtíková.
Tomáš Garrigue Masaryk
Jan Amos Komenský 1592−1670 Život Uherský Brod, Nivnice, Komňa
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Tomáš Garrigue Masaryk Jiřina Sedláčková, C4A
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
Jan Amos Komenský Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Vl.4.r.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Vlastenectví a národní tradice.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Tomáš Garrigue Masaryk. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Tomáš Garrigue.
NázevJan Amos Komenský AnotaceVýklad nové látky AutorMgr. Zuzana Šmerdová Očekávaný výstupŽák zná základní údaje z tohoto období Speciální vzdělávací potřeby.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 7. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Křesťanství a středověká.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
„Všichni na jednom jevišti velikého světa stojíme, a cokoliv se tu koná, všech se týče“
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Jan Amos Komenský VY_32_Inovace_9SJ-4
Jan Amos Komenský VY_32_Inovace_07KR-3
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin 6. -9
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Jan Amos Komenský
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
BAROKO sochařství, malířství, literatura
ŠABLONA III/2 JAN AMOS KOMENSKÝ Mgr
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
T.G.M..
ŠABLONA III/2 Jan Ámos Komenský, literatura 8. roč. ,Mgr. L
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_19 J.A. Komenský
Přehled významných panovníků
Nejstarší české dějiny, 4.ročník
BAROKO sochařství, malířství, literatura
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Kdo chce být milionářem?
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME je to mýtická postava, vystupující v pověsti měl bratra jménem Lech vedl svou družinu z Charvátské země hledat nové místo k osídlení vystoupal na horu Říp PRAOTEC ČECH

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME JAN AMOS KOMENSKÝ je to muž, narodil se byl poslední biskup Jednoty bratrské po porážce „Stavovského povstání“ se skrýval a nakonec opustil Čechy napsal díla “Labyrint světa a ráj srdce“, „Orbis pictus“ pohřben je v nizozemském Naardenu říká se mu učitel národů

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME MARIE TEREZIE je to žena česká a uherská královna byla jedinou vládnoucí ženou na českém trůně byla skvělým vojenským stratégem ze její vlády došlo k prvnímu sčítání lidu za její vlády byl zaveden “Všeobecný školní řád“, který stanovil vzdělávací povinnost měla 12 dětí osobně vyšívala jedny ze šatiček pro Pražské jezulátko

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME SV. V Á C L A V je považován za patrona české země Babička se jmenovala Ludmila a matka Drahomíra jeho ostatky jsou uloženy v Praze v chrámu sv. Víta jeho bratr byl bratrovrah Wenzel von Böhmen po smrti byl uctíván jako svatý za svou zbožnost (péči o chudé, otroky a vězně, stavění kostelů, kácení šibenic a model apod.)

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME byl sedmkrát nominován na Nobelovu cenu míru velmi rád a dobře jezdil na koni (nejoblíbenější byl Hektor) byl státník, filozof, politik, pedagog jeho manželka se jmenovala Charlotta říkalo se mu tatíček měl rád písničku „Ach synku, synku“ byl zvolen 4x prezidentem ČSR byl prvním prezidentem ČSR TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk personal history osobnosti historie Marie Terezie měla dvanáct dětí. Maria Theresa had twelve children. Kůň TGM se jmenuje Hektor. TGM horse is named Hektor. Emil Zátopek vyhrál olympijské hry. Emil Zatopek won the Olympics.

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME je to muž čtyřnásobný olympijský vítěz za manželku měl atletku Danu celkem vytvořil 13 světových rekordů největší úspěch zaznamenal na OH v Helsinkách 1952 v zahraničí byl přezdíván „česká lokomotiva“ je dodnes jediným sportovcem, který na OH vyhrál současně běh na 5, 10 km i maratón EMILEMIL ZÁTOPEKZÁTOPEK

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk POUŽITÉ ZDROJE _%C4%8Cech_na_ho%C5%99e_%C5%98%C3%ADp.jpg/300px-Josef_Mathauser_-_ Praotec_%C4%8Cech_na_ho%C5%99e_%C5%98%C3%ADp.jpg bv ,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.jkEW54nYU50.O&biw=1366&bih=643&um=1&ie=UTF-8&tbm= isch&source=og&sa=N&tab=Ti#hl=cs&q=komensk%C3%BD&tbm=isch&um=1&facrc=_&imgdii=_ &imgrc=yYYIYLeXSaM-0M%3A%3BU5S44SQR9ds7vM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.praguecityline. cz%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F03%252FJan-Amos-Komensky.png %3Bhttp%253A%252F%252Fwww.praguecityline.cz%252Fosobnosti-prahy%252Fjan-amos-komensky%3B600%3B532 &ved=0CAQQjB0&url=http%3A%2F%2Fwww.panovnici.estranky.cz%2Fclanky%2Fmarie-terezie.html&ei=nlApUp61H4OWtQbR2YCoAg&psig= AFQjCNEgKjaEIqTDidIKoZAMoMUdrDf4ow&ust= bYI7n6RGKiOYM&tbnid=LKdeLqClZom1pM:& ved=0CAQQjB0&url=http%3A%2F%2Fforum.valka. cz%2Fviewtopic.php%2Ft%2F12864&ei=IlEpUp-rJ4jUtAaevoGgBg&psig=AFQjCNFa6I69YuLktZ_MdfQ2ko_mDV74BQ&ust= Z%C3%A1topek.jpg/220px-Fotothek_df_roe-neg_ _008_Emil_Z%C3%A1topek.jpg