PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
PLNĚNÍ PRIORIT A POSTUPŮ PŘI PROSAZOVÁNÍ ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ V RESORTU MINISTERSTVA FINANCÍ 16. října 2009.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Genderový audit v praxi
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Řízení lidských zdrojů
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Genderový audit ve společnosti CertiCon a.s.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Konference rodinných a mateřských center , Vsetín Možnosti personální politiky organizací Aktivity AERV v rámci projektu - koordinátor pro práci.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Vlastní hodnocení školy
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Závěrečná konference k projektu
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
PREZENTUJÍCÍ Představení Metodiky opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života Mgr. Klára Čmolíková Cozlová Ing. Martina Hajná.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Rovné příležitosti ve veřejné správě PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Odbor řízení lidských zdrojů Ministerstvo vnitra.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
PhDr. Ondřej Andrys, MAE náměstek ústředního školního inspektora
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní plán inkluze + OP VVV
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Mgr. Ing. Zdeněk Kadlec, dr. h. c.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje. Genderové/rodinné audity Klíčovou aktivitou projektu Projekt„Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje“, reg. č. CZ. 1.04/3.4.04/ Terminologie - Kontext sociálních, etických a personálních auditů. Zaměření se na řízení lidských zdrojů a organizační procesy v organizaci z hlediska rovných příležitostí pro ženy a muže. - Důraz kladen i na další znevýhodnění, včetně věku.

PREZENTUJÍCÍ Průběh auditů Audity 3 příspěvkových organizací Kraje Vysočina Nemocnice Havlíčkův Brod Nemocnice Jihlava Diagnostický ústav sociální péče Černovice Doba realizace auditů Cca 3 měsíce audit Období 12/2012 – 10/2013 PODĚKOVÁNÍ všem představitelům a představitelkám auditovaných organizací, zaměstnankyním a zaměstnancům, kteří na auditu participovali. Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje.

PREZENTUJÍCÍ  identifikace obtížně obsaditelných pozic,  inzertní materiály ve zdvojených tvarech, oslovení žen i mužů,  spolupráce se školami při náboru,  intenzivní spolupráce se školami – VŠPJ,  využívání pobídek jako náborového příspěvku,  otevřenost k přijímání párů,  inzerce i v zahraničním tisku a webech (Slovensko). Identifikované příklady dobré praxe Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje.

PREZENTUJÍCÍ Ukotvený systém hodnocení probíhá systematicky a na všech úrovních hodnocení rozdělena na bodovou i písemnou část provázané s případnou úpravou osobního ohodnocení sledováno v osobních složkách a aktivní přístup personalistky, rozšíření a doplnění Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje.

PREZENTUJÍCÍ Propracovaný návrat z mateřské a rodičovské dovolené systematicky se pracuje s návraty žen/mužů po MD/RD, hledá se možné uplatnění dle potřeb zaměstnavatele i zaměstnaných (jednosměnný provoz, třísměnné provozy), postupný návrat a možnosti postupného rozšiřování úvazku. Návratnost z mateřské / rodičovské dovolené 125 (82 %) Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje.

PREZENTUJÍCÍ Tvorba Metodiky Aktivita projektu i Kraje Vysočina Rodinné/genderové audity Strategický plán rozvoje Kraje Vysočina vnímá potřebu zvyšovat kvalitu sociálního a rodinného prostředí zlepšováním podmínek na trhu práce a podporou prorodinné politiky (2006) Na základě sekundární analýzy závěrečných zpráv z genderových auditů Analýza hodnocení plnění jednotlivých indikátorů auditů Analýza navrhovaných doporučení auditů Identifikace oblastí tvorby opatření na podporu slaďování pro příspěvkové organizace Autorství Metodiky a PODĚKOVÁNÍ Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života

PREZENTUJÍCÍ Projekt „Žijeme a pracujeme na Vysočině“ Struktura metodiky Úvod – úvodní slovo radního, vyjádření auditovaných příspěvkových organizací, zaměření metodiky Základní pojmy – genderový a rodinný audit, příspěvkové organizace, téma slaďování Závěry genderových auditů vybraných příspěvkových organizací kraje Metodika opatření na podporu slaďování pracovního a rodinného života Příklady dobré praxe

PREZENTUJÍCÍ Oblasti metodiky opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života Přijímání a propouštění pracovnic/pracovníků Struktura a podpora diverzity Vzdělávání a rozvoj Hodnocení a odměňování Soulad pracovního a osobního života Organizační kultura Komunikace a jazyk Pracovní prostředí a atmosféra Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života

PREZENTUJÍCÍ Nicméně pro úspěšnou realizaci rovných příležitostí je třeba nejen mít nastavené procesy a vytvořené podmínky na straně zaměstnavatele, ale i ochotu a chuť spolupracovat na straně zaměstnaných žen a mužů

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – poděkování Děkujeme za pozornost. PhDr. Lada Nováková Klára Čmolíková Cozlová