OÚPSŘ NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo (na příkladu 1. úplné aktualizace ÚAPo) ORP Chotěboř 9. 10. 2012 Krajský úřad Kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Advertisements

Vyhledávací studie trasy nové krajské silnice Modřice – Šlapanice – Tvarožná.
Územně analytické podklady
Dopravní infrastruktura a její hodnocení
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ÚZEMNÍ PLÁN - VÝROK A ODŮVODNĚNÍ
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ZDENĚK ZAJÍČEK. STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO MUSÍME MÍT VIZI, JAK MÁ MĚSTO VYPADAT MUSÍME VĚDĚT, ŽE VE MĚSTĚ „ŽIJÍ“ ÚŘADY, FIRMY.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ K612 Ústav dopravních systémů K612ZADI Základy dopravního inženýrství CVIČENÍ.
ÚAP – datový model Jihomoravského kraje RNDr. Josef Glos AGERIS. s.r.o. Jeřábkova 5, Brno Tel., fax.: ,
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Jana Hurníková Metodická porada k 2. úplné aktualizaci ÚAP Praha, 8. března 2012 Analýza určení a zobrazení problémů k řešení v.
Návrh 2. úplné aktualizace Pořizovatel a zhotovitel : Městský úřad Moravské Budějovice, oddělení výstavby a územního plánování Prezentace - Krajský úřad.
Veřejně prospěšné stavby a opatření vymezená v ZÚR LK a jejich promítnutí do ÚPD obcí Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAP ORP HUMPOLEC Krajský úřad Vysočina.
PORADA OÚPSŘ S ÚÚP 13. června 2014 AKTUALIZACE ZÚR LK VYMEZOVÁNÍ KORIDORŮ DI A TI V ÚP Mgr. Tomáš Vaško Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Náměšť nad Oslavou Krajský úřad kraje Vysočina Příloha č. 3.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Jihlava Příloha č. 3.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo Nové Město na Moravě KrÚ Kraje Vysočina Příloha č. 3.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo pro správní obvod ORP Třebíč Jihlava Příloha č. 3.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Rozdělení obcí do kategorií
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
ÚSK zadání – specifikum SO ORP Veselí nad Moravou
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

OÚPSŘ NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo (na příkladu 1. úplné aktualizace ÚAPo) ORP Chotěboř Krajský úřad Kraje Vysočina

OÚPSŘ PROBLÉMOVÝ VÝKRES 1

OÚPSŘ LEGENDA PROBLÉMOVÉHO VÝKRESU 2

OÚPSŘ RURÚ – Chotěboř (9 560 obyvatel) 3 ZDŮVODNĚNÍ PROBLÉMŮ K ŘEŠENÍ -Aktivní zóna záplavového území -Záplavové území -Poddolované území -Radiometricky anomální území III. kategorie -Čištění a odvádění odpadních vod -Velký zdroj znečištění -Staré zátěže území a kontaminované plochy -Brownfields -Nevyhovující železniční přejezd -Nedostatek parkovacích ploch -Chybějící přeložka či obchvat -Zhoršená dostupnost silnic I. třídy -Křížení frekventované komunikace s prvky ÚSES -Hluková a emisní zátěž -Střety záměrů změn a vysoce chráněné zem. půdy

OÚPSŘ RURÚ – Chotěboř SWOT ANALÝZA VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI DALŠÍ ZJIŠTĚNÍ NENÍ 4

OÚPSŘ RURÚ – Borek (133 obyv.) 5 ZDŮVODNĚNÍ PROBLÉMŮ K ŘEŠENÍ Aktivní zóna záplavového území Záplavové území Q 100 Radiometricky anomální území Čištění a odvádění odpadních vod Velký zdroj znečištění Nadměrná hluková a emisní zátěž Střety záměrů změn a vysoce chráněné zem. půdy Koridory pro VPS dle ÚPD obce

OÚPSŘ RURÚ – Borek SWOT ANALÝZA VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI 6

OÚPSŘ KOMENTÁŘ K VYBRANÝM PROBLÉMŮM PROBLÉMY K ŘEŠENÍ ROZDĚLENY PO OBCÍCH PROBLÉMY K ŘEŠENÍ ROZDĚLENY PODLE ŘEŠITELNOSTI V ÚPD „VLOŽIT UKÁZKU: JAK JSOU PROBLÉMY K ŘEŠENÍ ROZDĚLENY NA PROBLÉMY ŘEŠITELNÉ ÚP, ZÚR, PŘÍP. PÚR“ ORP ve svých ÚAP nemá problémy k řešení v území takto rozděleny! 7

OÚPSŘ POŽADAVKY NA ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Chotěboř „2. Požadavky na území vyplývající z územně analytických podkladů“ Z ÚAP SO ORP Chotěboř (dále jen „ÚAP“) vyplývá pro řešení v Územním plánu Chotěboř (dále jen „ÚP“) následující: Respektovat limity využití území: Silnice 2. a 3. třídy včetně ochranných pásem Železniční dráha celostátní včetně ochranných pásem (+ vlečka) Síť kanalizačních stok + OP, technologické objekty odvádění a čištění odpadních vod včetně OP vodovodní sítě + OP, technologické objekty zásobováni vodou + OP nadzemní a podzemní vedení el. energie (22 kV, 35 kV, 110 kV) s OP, výrobny elektřiny a elektrické stanice + OP Vedení plynovodů + OP + BP (NT, St, VT, VVT), technologický objekt zásobování plynem Komunikační vedení Letiště včetně OP Cyklotrasy a značené turistické trasy ÚSES, VKP, CHKO, MZCHÚ, památné stromy, lesy hospodářské a zvláštního určení, vzdálenost 50 m od okraje lesa, ochranné pásmo vodních zdrojů, záplavová území, skládky, poddolovaná území, staré zátěže území, haldy a odvaly, I. a II. třída ochrany ZPF atd. Ostatní limity v území (OP hřbitovů, zastavěná území, nemovité kulturní památky, MPZ a další). Zohlednit záměry ze ZÚR KrV (homogenizace koridoru silnice II/344, II/345, VPO ÚSES ), plochy a koridory pro VPS a VPO dle ÚPD sousedních obcí, stanovit jasnou koncepci rozvoje města, koncepce řešení dopravních závad, dořešení prostoru autobusového nádraží, městská hromadná doprava do místních částí, rozšířit síť cyklotras a turistických tras, dobudovat dopravní a technickou infr., vybudovat kompostárnu, vojenský prostor Bílek a jeho sanace. Respektovat RÚRÚ Vytvořit územní podmínky pro využití silných stránek a příležitostí: CHKO Železné hory, prvky ÚSES R a NR, PR Niva Doubravy a Údolí Doubravy, MPZ, vysoký podíl půd vyšší třídy ochrany, veřejný vodovod ve všech částech obce, železnice, skládka Lapíkov, občanské vybavení na dobré úrovni, nové plochy pro rozvoj bydlení, cyklotrasy, turistické trasy, dobré podmínky pro zimní sporty, míra nezaměstnanosti nižší než průměr kraje Vytvořit územní podmínky pro řešení slabých stránek a hrozeb: Rozsáhlá poddolovaná území, záplavové území Břevnického potoka, staré ekologické zátěže, zátěže z komunikací procházející městem, neudržovaná městská osa náměstí-zámek, vojenský prostor Bílek, plochy brownfields (samota Nemojov a ZD Příjemky), skládka Lapíkov, mototrialová dráha v CHKO, křížení frekventovaných silnic s prvky ÚSES, náchylnost půd k erozi, zhoršená dostupnost silnice I. třídy, téměř ve všech místních částech chybí kanalizace,, vzdálenost žel. Zastávky od centra města, nedostatek parkovacích ploch, nevyhovující železniční přjíezdy, chybějící zařízení pro seniory, omezená nabídka ploch pro investory 8

OÚPSŘDOTAZY NAPSAT OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE ÚAPo PRO PRACOVNÍKY KrÚ A MMR 9

OÚPSŘ DĚKUJI ZA POZORNOST ÚÚP Chotěboř KONTAKTNÍ ÚDAJE PŘEDNÁŠEJÍCÍHO Krajský úřad Kraje Vysočina